Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

anabelka21

co z ta wiza????? dostanie czy nie?

Polecane posty

no wiec jakeis 2 miesiace temu juz pisalam, powiem po krotce = chodzi o wize malzenska,moja matka wyszla za maz za obcokrajowca i jest w trakcie starania sie o staly pobyt ,ma do zrobienia rozne badania ,wyznaczyli jej termin na koniec grudnia,kazali przygotowac sobie na to caly dzien i teraz moje pytanie brzmi czy tego samego dnia dostanie juz odpowiedz czy dostala wizy czy tez nie? i jakie jest prawdopodobienstwo ze odmowia?

Gość upupuuppu

Gość upuuppupupu

Gość jagoo
wiesz co wydaje mi sie ze jesli jst juz zoną tego faceta to nie zrobia chamowy i nie odmowia jej wizy, no chyba ze dopatrza sie jakis nieprawidlowosci

Gość iouikujyhtgrfedws
Nie czytałam tego co pisałaś dwa miesiące temu i chyba nikt nie czytał. Poza tym piszesz niejasno. Najlepiej przeredaguj swój post i zamieść go w dziale poza Polską...

Gość filip srilip
ale poczekaj twoja mama stara sie o wize czy staly pobyt??

Gość filip srilip
wiesz no z tego ci wiem zeby dostac staly pobyt trzeba byc w danym kraju...do wizy narzeczenskiej czy malzenskiej tez robi sie mase badan...z tego co wiem nie daja od reki pobytu...jesli mama wyszla za obywatela stanow to po roku od zawarcia malzenstwa jeszcze odbeda rozmowe z urzednikiem zebu udowodnic(!) ze sa malzenstwem i mieszkaja razem

oj przepraszam ale moze pokrecilam-myslalam ze wiza malzenska i staly pobyt to,to samo :( tak wiec chodzi o malzenska jaka to roznica w czasie oczekiwania?

Gość filip srilip
pobyt a wiza to dwie rozne sprawy...nie wiem ile sie czeka...ja czekalam chyba ze 3 miechy od momentu zlozenia wniosku o wize na rozmowe z konsulem..wiesz dostanie wizy to dopiero poczatek drogi jaka przejdzie Twoja mama zeby dostac staly pobyt...amerykanie maja hopla na tym punkcie

mi nie chodzi o to keidy ona dostanie staly pobyt tylko krotko powiem-kiedy wyjedzie,dlatego pytalam czy od razu po tym grudniowym spotkaniu o ktorym pisalam na poczatku tego posta dadza jej wize

Gość filip srilip
skoro w grudniu ma dopiero ustalony termin badan toi nie sadze zeby od razu dostala wize

Gość filip srilip
nie dostalam konkretnej odpowiedzi...o tym ze dostalam wize dowiedzialam sie jak oddali mi paszport

dzieki :) co do badan to ona jest w trakcie ich robienia do tego spotkania ma juz byc wszystko dostarczone tak wiec sadze ze juz dadza jej odpowiedz.Jeszcze raz dzieki za info i pozdrawiam

Gość filip srilip
spoko...mnie niebawem czeka ta sama droga... zycze powodzenia

Gość filip srilip
dzięki, w naszym przypadku narzeczenska...:)

wiesz wydaje mi sie ze do tego czasu juz zniosa te wizy i przestana robic z Polakow jakis napalencow na ta cala ameryke:( moja matka juz przeklina jak ma tam isc przed tym malzenstwem juz 2 razy sie starali i za kazdym razem odmawiali z obawy ze rozpocznie prace

Gość filip srilip
no a powiedz mi ten facet jest tu zn nia czy w stanach?

tzn no sytuacja wyglada tak ze oni sa teraz tu ale on za 3 dni wylatuje bo tam ma mase spraw do zalatwienia i nie moze juz czekac a potem on jest pewien ze ona juz dostanie wize po tym spotkaniu i do niego od razu dojedzie

Gość filip srilip
mam nadzieje, ze twoja mama dostanie ta wize...ja tez zaczynam sie tego bac...sporo sie o tym naczytalam i wiem ze porabani sa z tymi wymogami...smieszne zeby ludziom ktorzy sie kochaja klasc takie klody pod nogi...ale prawda jest tez ze sporo ludzi poprostu bierze slub tylko dla wizy... no ale skoro oni juz sa malzenstwem to nie sadze zeby robili jakies problemy

no z probelami to jest sporo ona ma 43 lata i jeszcze kaza jej robic szczepionki na dyfteryt i rozyczke! to jakies popapranstwo ,miala te szczepienia ,doniosla te papiery z archiwum ale dla tego lekarza prowadzacego one nie sa wiarygodne:( i tak jakby nigdy nic dzis jej zaaplikowali ,miala juz 3 dni temu robione badania na HIVa i co? chca jeszcze raz sprawdzic :| i powtorne badanie na to samo! jak o tym slysze to ,to jakis kompletny absurd! czlowiek traktuja jak zwierze

Gość filip srilip
masakra mozna sie zalamac

Gość filip srilip
jak bedziesz mogla wlasnie daj znac co i jak...milego wieczorka