Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zatroskana mama.......

lamblie pomocy!!!!!

Polecane posty

Gość zatroskana mama.......

Mam pytanie do wszystkich mam które zetknęły się z tym problemem. U mojego trzyletniego synka wykryto lamblie. Przeszedł już kurację furazolidonem, niestety nie pomógł !!! Teraz lekarz przepisał metronidazol niestety są to proszki, które po rozgnieceniu mają taki smak, że za nic w świecie mój maluch nie chce go przyjmować choć próbowałam go mieszać już chyba ze wszystkim.W dodatku dostał po nim wysypki i temperatury. To jedyne dwa środki które można podawać tak małemu dziecku dostępne w Polsce. Słyszałam że kiedyś dostępny był syrop o nazwie flagyl ale niestety został w Polsce wycofany. Nie wiem już co robić przecież nie będę czekała do 8go roku życia kiedy maluch będzie mógł przyjmować inne leki. Na dodatek synek cierpi płacze że boli go brzuszek a ja nie mogę mu pomóc.Może któraś z mam zetknęła się z tym problemem i będzie mi mogła coś poradzić?? Bardzo proszę o pomoc.

Gość zatroskana mama......
podnoszę

nie wiem czy to prawda ale słyszlalam ze tym mozna sie zarazic jedzac np. banany...:(

Gość zatroskana mama......
Ogólnie bardzo trudno się tym zarazić a jeszcze gorzej się leczy. Ja też słyszałam że lamblie są w bananach ale przyczyn zakażenia może być wiele.

Gość moj córka miała lamblie
też właśnie w wieku 3 lat. Nasza Pani doktor nie chciała jej dawać antybiotyku tylko zpisała takie krople o nazwie R56 Dr.Reckeweg. Dostawała to przez 6 tygodni, ztego co pamiętam to chyba 2 razy dziennie. Po tej kurcji zrobiliśmy badanie i wyszło ze już nie ma cyst.

Gość pikku
Co prawda jestem dorosła, ale lamblie leczyłam kilkanaście lat. NIC nie pomagało, dopiero leki podane w kroplówkach (tinidazol i metronidazol :O :O :O), jak już miałam z "leksza" posadzoną wątrobę.

Gość mamama27
jeju moje dziecko bardzo lubi banany - a są jakieś objawy tych lambi?

Gość pikku
Poczytaj sobie na necie o objawach, chociaż można być nosicielem i nie mieć fizycznie żadnych albo bardzo nietypowe. Banany jak banany, ale dziecko najszybciej złapie lamblie w przedszkolu lub szkole.

Gość jakie są objawy ???
:(

Gość Marysia Sonic
Co teraz jest na czasie z leków na lamblie ? Wie ktoś ?