Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 Mariama

KOK?

Polecane posty

Go艣膰 Mariama

Czy ktos mi moze wyjasnic, dlaczego tak wiele dziewczyn robi sobie na studniowke, na wesela i inne duze uroczystosci wielki, polakierowany KOK + takie zakrecone pejsiki po bokach twarzy? Nie znam bardziej oklepanej fryzury, do tego tak bardzo postarzajacej. Nie chcialabym nikogo urazic, rozumiem, ze tak samo mozna skrytykowac proste konskie ogony, fale, grzywki, proste wlosy albo korone z warkoczy, ale dziwnym trafem polskiego KOKA z pejsikami nigdy nie zobaczysz na pokazach mody, a te proste fryzury zawsze sa na czasie.

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
dlatego, 偶e fryzura naturalna na ca艂膮 noc wymaga艂aby tysiaca poprawek, a kok 偶adnej. Mam takie w艂osy, ze 偶adne lekkie upiecie nie wytrzyma艂oby u mnie godziny, a rozpuszczone wymagaja czesania co p贸艂 godziny. Popieram jednak koki, ale precz pejsom po bokach, sa ohydne i kapustce w postaci miliona pukielk贸w na g艂owie. Jesli kok, to jak najbardziej skromny i oryginalny

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Mariama
o, nie pomyslalam o tym, rzeczywiscie, ja najczesciej nosze rozpuszczone wlosy - ciagle poprawiam grzywke i latam do toalety rozczesywac:) baw sie dobrze, klubie go go!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 ale jaja mam
ja by艂am oststnio na weselu mi mi艂am fajnego koga takiego nowoczesnego z kolcami

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 KOKO szka
Hej! Prawda jest taka,偶e niewielu jest fryzjer贸w kt贸rzy potrafiliby zrobi膰 co艣 porz膮dnie poza kokiem. Ostatnio 艣wiadkowa艂am na weselu.W necie znalaz艂am zdj臋ci臋,bardzo 艂adnej fryzury,polegaj膮cej na lu偶nym upieciu w艂os贸w z ty艂u g艂owy.Bardzo naturalna fryzura.Od fryzjerki wysz艂am na g艂owie z kokiem :( By艂am w艣ciek艂a.Mimo, iz pokaza艂am jej zdj臋cie i powiedzia艂am co chc臋,zrobi艂a po swojemu!!! By艂o ma艂o czasu by to zmienia膰,ale by艂am strasznie zawiedziona.Dlatego teraz uwa偶am,偶e ju偶 leiej nakr臋ci膰 wczesniej w domu w艂osy na wa艂ki i pojsc w rozpuszczonych ni偶 i艣膰 do ftyzjera,偶eby wszytsko spiperzy艂.

Udost臋pnij ten post

ja bylam na weselu w wakacje i ida sie czesac zastrzeglam ze koka sobie nie zycze, jak juz cos to moga byc zwykle rozpuszczone albo kitka cokolwiek tylko nie kok... moj fryzjer rozesmial sie i powiedzial ze doskonale mnie rozumie i ze nie mial zamiaru mnie czesac w koka:) uczesal mi niesamowicie kobiecego irokeza... nie bylo osoby na weselu ktora by nie pytala sie mniekto mnie tak orginalnie uczesal:) fryzura trzymala sie cala noc mimo ze tanczyla do udpadlego:) dodam, ze pani mloda miala upiete wlosy owszem ale nie w koka i wyglada tak mlodo i cudnie, ze wszyscy byli zachwyceni!!( czesalysmy sie u innych fryzjerow zeby nie bylo zaraz insynuacji, ze foruje jakiegos jednego:P) ja KOKO mowie stanowcze NIE!! jedyny jaki moglabym na sile strawic to kok tzw banan gladziutki bez pasemek zwisajacych itp:)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 jak fajnie ze o tym piszecie
bo ja mialam na swoim slubie wlosy ssiete do tylu i luzno puszczone loki, bez zasdnych zwisajacych pejsow. duzo osob mowilo, ze trzeba bylo sobie zostawic jaies wloski z przodu, bo wtedy lepiej twarz wyglada. Od razu sie lepiej poczulam jak przeczytalam Wasze zdanie. pozdawiam 馃尰

Udost臋pnij ten post

Na swoim slubie mialam kok ale inny niz ten o ktorym piszecie. Wlosy mialam zebrane na czubku glowy i gladko zaczesane w kucyk, fryzjerka nawijala grube pasma i przypinala je wokol tego kucyka, do tego diadem, ktory na ciemnych wlosach fajnie wygladal i bylo ok. Jestem przeciwna kokom z drobnych loczkow, ktore przypominaja wygladem sianko ale ten z grubych pasm jest o niebo lepszy. :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Gomeranda
Mam d艂ugie w艂osy, ca艂y czas biegam w rozpuszczonych, od czasu do czasu czes膮c sie w ko艅ski ogon lub francuza, to wiadomo od wielkiego wyj艣cie, gdy mam ods艂oni臋te w kreacji ramiona, lub dekolt, czesze sie w kok. Tylko w ten tzw hiszpa艅ski. Czyli w艂osy g艂adko zebrane w w臋ze艂 i upi臋te na karku, w takie cos, nie mam poj臋cia jak to nazwa膰. W ka偶dym b膮dz razie z przodu jest absolutnie g艂adko, z ty艂u tez nie m a tego monstrualnego czego艣. Prawd膮 jest tez , ze jak do tej pory nie spotka艂am fryzjera, kt贸ry zaproponowa艂by cos innego, a pyta艂am. A ten kok hiszpa艅ski jest w miare bezpieczny. Zreszta czesa艂am sie tak, ze 3 razy w 偶yciu, no c贸偶....

Udost臋pnij ten post

Popieram... kok tzw. \"wioskowo-weselny\" tzn. ma艂e loczki (te spr臋偶ynki takie) upi臋te wok贸艂 w艂os贸w spi臋tych w kucyk to wg. mnie szczyt wiochy... jeszcze przejdzie gdy kto艣 ma 艂adne, b艂yszcz膮ce, zdrowe w艂osy - ale na matowych, t艂ustych w艂osach dzio艂chy co si臋 w艂a艣nie od wykopek oderwa艂a to raczej 艂adnie to nie wygl膮da. Ja koki nawet lubi臋 - ale g艂adkie, tzw. \"hiszpa艅skie\", pasuj膮 do mnie. Na to ma艂a ozdoba, w stylu eleganckiej spinki i mo偶na brylowa膰 w towarzychu :D:D

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Mariama
wow, irokez brzmi szalowo! masz jakies zdjecie?

Udost臋pnij ten post

Ja lubi臋 koki, ale g艂adkie, w艂a艣nie w takim hiszpa艅skim stylu, albo ze splecionych warkoczy. Prz贸d ca艂kowicie g艂adki, ods艂aniaj膮cy twarz. Czasami w domu robi臋 sobie taki troszk臋 staro艣wiecki kok z warkoczy. Uwa偶am, 偶e kok jest na tyle 艂adn膮 i kobiec膮 fryzur膮, 偶e wszelkie pejsiki i loczki lepiej sobie darowa膰. Je艣li kto艣 chce sobie ozdobi膰, to lepiej niech postawi na ozdobne szpilki do koka, wepnie kwiat, albo po prostu za艂o偶y wi臋ksze kolczyki, a nie wsadza loczki i pejsiki.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 minifinni
Jak robisz ten kok z warkoczy mo偶esz troche przybli偶y膰?

Udost臋pnij ten post

Zwykle robi臋 tak, 偶e zwi膮zuj臋 w艂osy w kucyk, albo zaplatam francuski warkocz i podstaw臋 warkocza, tam, gdzie ma si臋 zaczyna膰 kok, te偶 艣ciskam gumk膮. Musi by膰 do艣膰 mocno 艣ci艣ni臋ta. Potem wyj艣膰 jest kilka: albo zwyk艂y warkocz, niezbyt sci艣le spleciony, albo warkocz jaki艣 bardziej ozdobny, z wi臋kszej ilo艣ci pasm, albo dziel臋 w艂osy na trzy pasma i ka偶de z nich zaplatam w warkoczyk i dopiero z tych trzech warkoczyk贸w splatam jeszcze warkocz. W艂osy trzeba zaple艣膰 najdalej jak si臋 da i zwi膮za膰 malutk膮 gumk膮, drobniutka frotka albo zwyk艂a cienka gumka s膮 dobre, bo zwyk艂a frotka mo偶e by膰 za du偶a. Potem ju偶 do艣膰 zwyczajnie owijam w艂osy praw膮 r臋k膮 wok贸艂 tej g贸rnej gumki u podstawy g艂owy, lew膮 przytrzymuj臋, 偶eby si臋 ten interes nie rozp... Koniec warkocza chowam pod wcze艣niej zwini臋te w艂osy, 偶eby nie by艂o wida膰 gumki. Czasami sprawdza si臋 zwi膮zanie w艂os贸w ciut asymetrycznie wzgl臋dem osi g艂owy, a to dlatego, 偶e w艂osy przy g艂owie s膮 grubsze i ten pierwszy ow贸j mo偶e wyj艣膰 w艂a艣nie troch臋 asymetrycznie, wi臋c zawczasu przesuwam ca艂o艣膰 troszk臋 w przeciwn膮 stron臋. Na ko艅cu ju偶 tylko wpinam kilka szpilek do koka, takich do艣膰 d艂ugich, w kszta艂cie d艂ugiej i chudej litery U. I ju偶. Jak kto艣 chce, 偶eby ca艂o艣膰 by艂a trwalsza, mo偶e wyg艂adzi膰 wlosy przed zapleceniem jakim艣 preparatem wyg艂adzaj膮cym, 偶elem albo czym艣 tam innym.

Udost臋pnij ten post

Aha, mo偶na to zrobi膰 i bez 艣ciskania w艂os贸w gumk膮 w kucyk, ale wtedy ca艂o艣膰 jest mniej trwa艂a. Dodam jeszcze 偶e ja mam w艂osy proste i d艂ugie do pasa, ale niezbyt grube.

Udost臋pnij ten post

Przejrza艂am par臋 stron i ze zdziwieniem ujrza艂am na jakiej艣 stronie dla fryzjer贸w kok opisany jako hiszpa艅ski, kt贸ry sk艂ada艂 si臋 ze strasznej ilo艣ci naczupirzonych loczk贸w. Dla mnie hiszpa艅ski kok to zupe艂nie co innego. Tak膮 fryzur臋 widywa艂am na g艂owach tancerek flamenco, prz贸d mia艂y uczesany zupe艂nie g艂adko, a z ty艂u r贸wnie偶 g艂adki kok, nisko nad karkiem. 呕adnego naczupirzenia.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 minifinni
Bardzo dzi臋kuje, sprobuje to rozpracowa膰, ja mam w艂osy za 艂opatki.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 madziarrra08
upi臋cie nisko nad karkiem: takie co艣 na http://www.handsomemen.pl/Tag_porady,Kok,0.html znalaz艂am, mo偶e si臋 komu艣 przyda • W艂osy zakr臋膰 na grube wa艂ki - im grubsze tym lepiej. • Suche w艂osy uczesz i podziel na pi臋膰 cz臋艣ci rozchodz膮cych si臋 od czubka g艂owy. • Jedn膮 cz臋艣膰 zaczesz do ty艂u, upnij wsuwkami na karku i wywi艅 ko艅ce do g贸ry formuj膮c z nich rulon - ko艅ce tego rulonu upnij wsuwkami, by je ukry膰. • Podobnie zr贸b z dwiema innymi cz臋艣ciami w艂os贸w - po obu stronach w艂a艣nie uformowanego rulonu. - pami臋taj, by starannie schowa膰 ko艅ce w艂os贸w i upi膮膰 je wsuwkami tak, by spinek nie by艂o wida膰. • Utrwal lakierem i wepnij w jeden z lok贸w kwiaty dla bardziej strojnego efektu!

Udost臋pnij ten post