Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Nati*

czy daje sie prezenty na Mikolaja rodzicom i tesciom?

Polecane posty

Gość nie zapomnioj o sasiadce
i dzielnicowym :(

Gość za duzo kasy macie
?? przecies to sie dzieciom daje prezenty na mikolaja

Gość Ja daję
prezenty na Mikołajki mężowi, rodzicom, teściowi i bratu, ale drobiazgi, najczęściej słodycze (czekolady, Mikołaje czekoladowe), większe prezenty daję na gwiazdkę. Tylko dziecku swojemu i męża siostry - zabawki.

Gość xzvzxcccvvvc
a na gwiazdke dac im skoro nam niedaja?

no wlasnie tez tak mysle ze tylko dzieciom, ale moj maz twierdzi inaczej, chociaz mi szkoda kasy ale jednak tak dziwnie, bo oni nam dali a my im nic

Gość yard
ja wręczę im prezenty tylko na Gwiazdkę

Gość Ja daję
Fajnie jest dostać chociaż małego Mikołajka, a to w sumie (dla całej rodziny) kosztuje tylko kilkanaście złotych. Ja też dostaję drobiazgi. Na razie dostałam od mamy - torebkę pysznych ciastek - pracuje w cukierni, wczoraj sama je upiekła.

Gość z moją mamą
mieszkamy osobno, zrobiłam jej paczkę mikołajową i dziś wieczorem zaniosę, kupiłam jej krem do twarzy na zimę, szampon+odżywkę do włosów, oraz pięknie pakowaną herbatę z owoców, bo bardzo lubi, zapakowałam to w świąteczny, foliowy woreczek i zawiazałam kokardę z pasmanteryjnej wstążki stary czy młody, każde chce mieć kogoś kto kocha, myśli, martwi się i pamięta, trudne takie do zrozumienia ?

nie wiedzielam ze wywolam takie poruszenie ale dzieki, teraz popedze do sklepu, moze nie jest jeszcze za pozno na prezenty

Ja moim przyszłym teścią na gwiazdke, daje upominek- taką dużą ładnie zdobioną bombke o śr. 12 cm i kartke z zyczeniami :) Na to wydałam 15 zł, więc wydatek prawie żaden a jednak miło sprawic komuś przyjemność:):)

Gość do z moaja mama
nie przesadzaj, prezenty daje sie na urodziny,gwiazdke, imieniy, rocznice, sluby its.. MIkOLAJ jest dla dzieci!!!!!!!!!!

Gość zajebisty
taki prezent mikołajkowy, szampon i odżywka... taki praktyczny... trzeba było dodać jeszcze proszek Visir z promocji...

Gość Ja daję
Moi rodzice tez nie dają wszystkim prezentów na Gwiazdkę - nie stać ich, a rodzina jest duża - sporo gości na kolacji wigilijnej (dają prezenty tylko małym dzieciom), a ja i tak im daję prezenty, też niewielkie - zwykle jakieś kosmetyki - daję to na co mnie stać. Oni wyprawiają Wigilię, ponoszą w związku z samym jedzeniem duże koszty, to ja im w zamian daję prezenty. Nie ma u mnie w rodzinie zwyczaju wielkiego wykosztowywania się na święta, czy na Mikołajki, dajemy sobie małe prezenty - nie ważne, za ile, liczy się pamięć.

nie wiedzielam ze wywolam takie poruszenie ale dzieki, teraz popedze do sklepu, moze nie jest jeszcze za pozno na prezenty

Gość Lukass14
u mnie sobie wszyscy daja prezenty ja chce to wygrac ,klikajcie to nic nie kosztuje i dzieki :):):):):):):):) http://hopka.pl/z3c0

Gość z moją mamą
ja daję mamie prezenty na każdą okazję, może dlatego, że tak naprawdę mamy tylko siebie ...? na urodziny czy imieny piękne bukiety kwiatów, tak żeby kazdy kto przyjdzie i zobaczy reagował, każdy ma inny pomysł na prezent, czasami chciałoby się usłyszeć z okazji jakiegoś święta "pocałuj mnie w dupę" ale nawet tego nie ma, liczy się pamięć

Gość tak kochanie
tym większa radość obdarowanego, że dostał coś czego mu inni zazdroszczą, nie jest tak z naszymi prezentami, ze chcemy się móc nimi pochwalić ?

Nie wiem jak u innych, ale u mnie tak nie jest. Ja nie daję nie wiadomo jak wyszukanych i drogich prezentów. Jak już wspomniałam pudełko czekoladek np. Tym raczej nie da się pochwalić. Zresztą taki upominek nie miał być powodem do chwalenia lecz do uśmiechu.

Gość bbfbfdbfd
My w rodzinie nigdy nie obchodziliśmy Mikołajek (o tym zwyczaju dowiedziałam się dopiero w szkole jako dziecko), tym bardziej więc nie obchodzimy między dorosłymi. Natomiast pod choinkę prezenty robi każdy każdemu (bardziej lub mniej skromne, zależnie od funduszy).