Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość taka tam mała gosposia

mam 4 filety z kuraka co moge z nich zrobić

Polecane posty

Gość taka tam mała gosposia

bardzo prosze o propozycje

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ja się ważyłam
kotlety

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość jajka i tuńczyk
udus w sosie słodko kwasnym

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
a jeszcze dobrejsze jest jak sie takie kawałki upanieruje i usmaży i do tego frytki+ świeża surówka

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Zamarynować w oliwie i kawałkach cytryny, cebuli i kurumy - przysmarzyć na oliwie 3 -4 minuty z obu stron - to co pozostanie na patelni zagęścić śmietaną Ramą do sosów :classic_cool:

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość jajka i tuńczyk
a jak się robi devolaja sama jestem ciekawa

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
W kilku słowach: filety rozbić, nałożyć kawałki zóltego sera, dodać przypraw, zawinąć, a dalej już standard, tj. mąka, zółtko, bułka tarta i na patelnię. Oprócz sera ja dodaję czasami do środka pieczarki.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość no to dziekuje

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
To i ja dam coś od siebie hehehhe :) rozbijasz każdą pierś.Kroisz ją na paski by była gdzies na 3-4 dł szeroka.Solisz,dodajesz pieprzu.Do środka wkłądasz suszoną morele(która wczesniej sparzysz goraca woda na ok godzinki) i spinasz to wykałaczką.Roladki smażysz na oleju z każdej strony. Do tego robisz sos curry : jogurt naturalny gęsty,2-3 łyżki majonezu, 1 łyżeczke ketchupou,2 pelne łyżeczki przyprawy curry,1/2 łyżeczki soli.Dla smaku też jest dobrze do tego dać 2-3 łyżeczki żurawin(może być z nich drzem lub konfitura). później już tylko gotujesz ryż,robisz sałatke a roladki i ryż polewasz tym sosem

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
polecam pokrocic kurczaka w kostkę i smażyc , następnie polac majonezem i dusic:) wychodzi kurczak na słodko:) mozna podawac z surówka i tp:) Polecam majonez kielecki, inny raczej sie nie na da

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość balbi
usmazyc na masle pieczarki i por.Rozsmarowac na rozbitych kotletach.zlozyc na pol i panierowac tradycyjnie.Mozna zwinac jak rolade ale wtedy mniej farszu sie zmiesci.Smaczne jest tez nadzienie z pieczarkami i dosc spora iloscia zielonej pietruszki.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Kotleciki drobiowe „paseczki” 3 pojedyńcze piersi z kurczaka 3 łyżki majonezu 3 jaja 3 łyżki mąki 3 łyżki startego żółtego sera Sól i vegeta do smaku Rozbić piersi, pokroić w cieniutkie paski, dodać pozostałe składniki, wymieszać, smażyć na oleju.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość kotkaaa
rozbić pojedyńcze filety do środka szyneczka i serek złożyć na połowe panierować smażyc robie tak dlatego że szybciej sie smażą niż zawijane i nie trzeba spinać

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
devolaille- delikatnie rozbijasz kotlety tłuczkiem do mięsa, oprószyć solą(ewent. przyprawą typu Jarzynka), do srodka trzeba włozyc kawałek masła, zawijasz w roladę, obtaczasz w jajku, bułce tartej, masło ze srodka nie powinno sie wydostać, mozna końcówki skleic białkiem, no i wrzucasz na rozgrzany olej, smażymy na złoty kolor, pychota......, przepisy na farsz z pieczarkami czy szynka i żółtym serem to juz nie jest oryginalny devolaille

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość kasiicurka
na fileta usmazonego dajesz pieczarki tez usmazone i na to ser zolty i niech on sie fajnie stopi a pozniej jak juz usmazysz dajesz na to ketchu pycha

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×