Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mamciaa

do mam 16-to 17-tolatek

Polecane posty

Gość mamciaa

Niedawno był tu poruszony podobny temat jaki chciałabym poruszyć. Mianowicie zaufanie do naszych pociech. Można powiedzieć, że dostałam się na GG, niechcący, nie wiem jak, swojej pociechy. O rany co ja się dowiedziałam. Załamałam się i dopiero dochodzę do siebie. Na takzwanych imprezach chleją na omur(nie wiem jak to pisać). Dzieci z dobrych domów? Nie ma takich. Jest szaleństwo i sex. Najlepiej na oczach innych, jeśli się napatoczą. To nie przeszkadza. O boże. Co ja mam zrobić? Niby ona nic nie zrobiła ale w takim towarzystwie jest i może też tak skończyć. Chwila nieuwagi[płacz]

Gość mamciaa
Ale beznadziejny temat dałam. Niewiadomo o co chodzi:(. Ale to z roztargnienia. jestem załamana. Nie wiem co mam począć. Jak rozmawiać?

Gość bez przesady uogolniasz
twoje dziecko ma takie towarzycho - wspólczuję

Gość mamciaa
Ale naprawdę towarzystwo jest na poziomie. Właściwie niemal cała klasa w tym uczestniczy.

Gość mamciaa
Postanowiłam nawet pogadać z jedną mamą, która nota bene uczy w tej szkole i nie chciała wierzyć, że jaj dziecko również w tym bierze czynny udział:(

Gość mamciaa
do bez przesady....a czy masz dziecko w tym wieku?

Gość takie czasy nastały
Mam 24 lata i z przerażeniem patrzę na pijane nastolatki w autobusach, w za ciasnych kurteczkach i gołymi brzuchami:O Ja w liceum (zaledwie 5 lat temu ) też bawiłam się ale nie tak wulgarnie

Gość mamciaa
No tak:( Nikt mi nie pomoże:(

Gość mamciaa
Moje akurat wygląda przyzwoicie i uczy się bardzo dobrze. Co roku nagrody i pochwały od nauczycieli. I takie środowisko ma za przyjaciół. I co z tego?:( Nikt nie ma pojęcia co robią te nasze milusińskie pod naszą nieobecność. Wzór cnót>

Gość *** *** ***
podziel sobie to wszystko co czytasz przez dwa albo przez cztery nawet...16-17 to wiek popisówy (zwłaszcza przez net gdzie sie najlatwoej kity wstawia)...rany jak wtedy się zmyśla!! każdą bzdurę się zmyśli byle by tylko zdobyć uznanie innych osób! rozmawiaj z córą na spokojnie, porusz temat antykoncepcji, nie demonizuj alkoholu i sexu, bo zakazany owoc lepiej smakuje i chętniej sie po niego sięga...ba ja pamiętam, że moi rodzcie pozwolili mi sie uchalać w trupa na rodzinnej imprezie winem...dzieki temu wiedziałam co to kac, ze jest nie fajny i po którym kieliszku mogę stracic kontrole nad sobą...i dzieki temu nik mnie nie uchlał i nie wykorzystał.

Gość do mamci
Kochana wiek 17,17 lat już nie dziecko a jeszcze niedorosła.Co robić?Zainteresuj się co twoje dziecko robi wieczorami,rozmawiaj z nią i nie traktuj jej jak koleżankę tylko jak córkę.Pozwala się dzieciom na wiele żeby mieć święty spokój a potem szok.To z niczego się nie bierze.Jeżeli dziecko szuka takiego towarzystwa tzn.że w domu niewiele znaczy.Ja na szczęście mam dzieci duże ale one kiedyś też były młode ii miały po 16 lat.Nie robiłam nic na siłę ale znałam jej koleżanki,kolegów i niestety o 22 musiała być w domu.To egzekwowałam.Teraz widuje się młodzież o 3, 4 nad ranem wracającą do domu.Gdzie są ich rodzice dlaczego nie zainteresują się co robi ich dziecko.Przecież nie można udawać,że nic się nie stało jak 16 letnia pannica wróci podpita do domu.Nie wierzę też ,że matka nie wyczuje alkoholu.Wiem,że posypią się na mnie gromy ale my rodzice jesteśmy winni,że nasze dzieci tak się zachowują.

Gość do mamci
przeczytałam twoje wypowiedzi.Ty już usprawiedliwiasz swoje dziecko i jej towarzystwo.Dobrze wychowani,dobrze się uczą itd.To o co ci chodzi

Gość mamciaa
Akurat to co czytałam to nie były przechwałki , raczej tłumaczenie jednej osoby postępowania pod wpływem alkocholu. Innych też i komentarze kto co zrobił, komu głupio i dlaczego. Wiem, że moje dziecko nic nie zrobiło ale mam obawy. A o sexie rozmawiałam i powiedziała mi, że mogę być spokojna ale po tym co przeczytałam wiem,że nie mogę

Gość mamciaa
Ja jej nie usprawiedliwiam. Piszę tylko, że wydawałoby się, że skoro koleżanki mają rodziców na pozomie to dzieci im dorównują. Oprócz tego....skoro próbowałam rozmawiać z jedną a ona zbakatelizowała temat??? I to pani pedagog? Najgorsze jest to, że nie wiem gdzie popełniłam błąd skoro takie towarzystwo jej imponuje. I dlaczego uważacie, że niezadbałam o to wcześniej. Moje dziecko nie ma zbyt dużych luzów....do domu przychodzi najpóżniej o 21. I co z tego. Prosiłam o pomoc, radę może pocieszenie i co?

Gość upupupupupui67u