Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Sudenka w ciąży

Wczesna ciąża a alkohol

Polecane posty

Gość Sudenka w ciąży

Podejrzewam, że jestem w ciąży-spóźnia mi się okres i ogólnie coś jest nie tak. Ale nie o tym chciałam pisać. Jestem osobą dosyć rozrywkową, lubię wyjść na imprezkę i wypić sobie troszkę albo nawet troszkę więcej. Ostatnio zdarzyło mi się parę imprez pod rząd i to dosyć ostrych. I chciałam wiedzieć, w jaki sposób może to wpłynąć na ewentualną ciążę? Brałam tabletki, więc myślałam, że w ciążę nie zajdę, a tu niespodzianka ;) Choć to na razie moje domysły, testu jeszcze nie zrobiłam. Całe szczęście nie palę, więc o tyle dobrze.

Gość cape-town-mum
Hi Studentka, Moze najpierw zroob test a potem panikuj. Tabletki daja 99,99% pewnosci wiec nie powinnas zajsc o ile stosowalas je zgodnie z zaleceniami tzn o podobnych porach i regularnie. Jesli chodzi o wplyw alkoholu na plood to w tak wczesnym okresie nie powinno byc z tym problemu, pamietaj jednak aby calkowicie wyeliminowac alkohol ze swojego zycie gdy jestes w ciazy. A przychodzi to dosyc latwo - ja tez uwielbialam imprezy i czesto konczyly sie ostro, jednak gra hormonoow powoduje ze absolutnie NIE MAM OCHOTY nawwet na lyczek. Trzymaj sie i uwazaj na siebie

Gość sudenka w ciąży
Ja nie panikuję z powodu ciąży ;) Nie jest to dla mnie tragedia, boję się raczej tego, że mój tryb zycia mógłby zaszkodzić dziecku. Dzieki za radę, trochę mnie uspokoiłas. Chyba w końcu dzisiaj przedjdę się po test. Co do przyjmowania pigułek, to pare razy zdarzyło mi sie zapomnieć wziąć, raz o całe 48 godzin :/ Zauważyłam dopiero, gdy policzyłam ilość tabletek w opakowaniu. Po prostu wydawalo mi się, że wzięłam, a nie wzięłam.