Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jak to było

co z tymi pryszczami na pupie???załamałam się...

Polecane posty

Gość jak to było

wczoraj patrzę w lustro a tu pryszcze, jeden bardzo boli. skąd one się biorą i jak z nimi walczyć?to wina diety, trybu życia?kosmetyków?solarium?ręce mi opadły wczoraj. posmarowałam tormentiolem i maścią cynkową... pomocy!i nie śmiejcie się!bo to nie jest smieszne, każdemu może się zdarzyć...ech!

Gość Ciiiiii
moze w solarium sie na to mzalapalas... bylo niedokladnie nieumyte i ciach... syf gotowy

Gość jak to było
ale czym to traktować teraz?tormentiol i maść cynkowa wystarczy?może wapno? no może i w solarium bo dawno nie byłam i teraz poszłam bo blada byłam jak duch:( ja zawsze coś tam miałam na pupie, ale teraz to już przesada... no i mam siedzący tryb życia i taką pracę...

Gość grrrrut
Proponuję peeling (mi pomógł peeling z kawy), nie smarować pupy balsamami i kremami (ewent. oliwka dla dzieci) i używanie tylko bawełnianych majtek (skóra lepiej "oddycha" niż w przypadku bielizny z dodatkiem sztucznych włókien). W moim przypadku okazało się, że są to zwykłe potówki.

Gość kokochaaaaaaaaa
ja mam tyłek gładziutki jak niemowlak, bo robie prawie codziennie pilling!!alele jest to pilling ze zwykłej soli kuchennej tylko nie tej sypkiej tylko takiej grubszej.....i tre i tre i tre potem balsam i naprawde jest super!!!!!

Gość jak to było
dzięki:)wypróbuję i peeling z soli i z kawy, z kawy sobie czasami robiłam, zapomniałam ostatnio.Majtki noszę tylko bawełniane, żadnych stringów...a może to po proszku do prania?może niedokładnie wypłukała pralka? ale pewnie to przez to że siedzę praktycznie cały dzień w pracy i w domu, pupa ciągle przyduszona:)muszę to zmienić bo nie podoba mi się już mój tyłek....

Gość kokochaaaaaaaaa
a jaki to jest ten z kawy?

Gość trotilla
Może nosisz zbyt krótkie kurteczki, przeziębiasz pupę. Często jest to reakcja własnie na to.

Gość kkkoog
ja proponuje smarować pupe sudocremem, gdy są i gdy pryszczy nie ma, skóra wtedy jest naprawde gładka

Gość grrrrut
z peeling z kawy:fusy z kawy wymieszaj z odrobiną jakiegokolwiek żelu pod prysznic.

Gość pomagają okłady z cebuli

Gość srali smargali
to są czyraki wystepuja czesto u liudzi młodych i zdrowych, poczytaj w necie

Gość jak to było
ok, dzięki

Jak to było jeśli problem będzie się powtarzał polecam wizytę u dermatologa. Ja miałam podobny problem i dermatolog powiedział mi, że moja skóra (akurat na pośladkach) jest uczulona na materiały, które barwione są przy użyciu chromu. Najczęściej chrom stosowany jest do barwienia na czarno, granatowo, czerwono i jeszcze parę innych kolorków ( których nie pamiętam). Pozdrawiam

Gość jak to było
granatowe jeansy...:( czarne bojówki....:( ło matko, założę inne, a dzisiaj w pracy w granatowych jestem:(

Ale nie przejmuj się tak, najpierw poradź się specjalisty ;) Mnie dermatolog zapisał wtedy jakieś antybiotyki i od tamtego czasu takie problemu pojawiaja się sporadycznie. Niestety nazwy nie pamietam, bo już kilka latek minęło.

To może być od przemarznięcia tyłka... Ja od połowy października noszę rajstopy pod spodniami, bo nie lubię, gdy mi dupa marznie... I nigdy nie miałam żadnej krostki... Ale ostatnio pojechałam na koncert i nie ubierałam rajstop i czułam, że tyłek mi odmarza i na drugi dzień patrzę, a tam syf :/ Tak więc to możliwe, że od przemarznięcia się coś takiego robi...