Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość karolinaa

ZATOKI- problem

Polecane posty

Gość karolinaa

Poradzcie mi, co robic z chorymi zatokami? Co Wam pomaga?

Wyłącznie wizyta u dobrego laryngologa na tzw ściąganie:( ale spokój jest na długo czas!

Gość karolinaa
Mowisz o punkcji?

Tak :( do tego płukanie zatok. Każdy oczywiście inaczej odczuwa ból-mnie boli tylko za pierwszym razem.

Acha płukanie powinno się robić tylko w sytuacji tego nieznośnego rozsadzającego bólu głowy! Przy lekkim bólu zatok pomaga mi inhalacja. Wybierz się do lekarza-on Ci wszystko powie!

Gość karolinaa
Mysle,ze nie kazdy problem rozwiazuje tylko punkcja. Dzis ide na endoskopie , zobaczymy co tam sie dzieje? Nie mam temp, nie boli mnie glowa, katar zolty i nie moge swobodnie oddychac przez nos. Mysle,ze punkcja odpada.

Wiem, że są jeszcze jakies lampy (chyba kwarcowe) to jest bezbolesne, ale słyszałam , że nie u wszystkich się sprawdza!

Gość karolinaa
Moze to przez alergie tak mi sie zrobilo? Napewno tak.

Jasne, że nie każdy-Ty zadałaś pytanie bardzo ogólnie więc moja odp również taka była! Dobrze, że idziesz do lekarza, bo z zatokami nie ma żartów!

Gość karolinaa
Mam w domu lampe solux, nie wiem jak ja uzywac.

Gość a ja bym radziła
pójść do apteki i kupić bez recepty szwajcarski lek o nazwie SINUPRET. Jak dla mnie rewelacja. Po kilku dniach zażywania wszyściusieńko schodzi z zatok i jesteś jak nowonarodzona :-) Sprawdzone nie tylko na mnie, a ból głowy przy schylaniu był koszmarny

ja chorowalam na zatoki, w szpitalu lezalam 2,5 tygodnia... koszmar, nie pamietam jakie mialam wtedy zabiegi napewno antybiotyk mialam, a gdy bardzo boli mnie glowa i nie jestem nic w stanie zrobic a gdy mam okazje polozyc sie spac to spie pozniej mi przechodz... zadne leki nie pomagaja, czasem ketonal...

Gość karolinaa
Ok, dzieki za wypowiedzi. Pedze po SINUPRET, A POTEM NA ENDOSKOPIE.

ja aż tak źle to nie mam, ale jak już się przeziębię, to z zatokami... ibuprom zatoki mi pomaga, punkcji się boję i słyszałam, że wcale nie jest aż tak skuteczna, że i tak potem choroba może powrócić