Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość co byscie wybrali

co byscie wybrali- stala prace czy umowe - zlecenie

Polecane posty

Gość co byscie wybrali

stala prace - umowa na czas nieokreslony - pensja 900 zł/mc czy umowe -zlecenie na rok 2100/miesiac?

Gość ja stala prace
nie ma to jak umowa na czas nieokreslony

Gość jeśli to tylko na rok
to bierz zlecenie, składki emerytalne od tego też trzeba płacić, więc na emeryturę zbierasz więcej niż na zaproponowanym etacie, na dłuższą metę musisz wiedzieć, ze nie przysługuje ci ochrona jaką daje umowa o pracę, odnośnie urlopów, zasiłków w trakcie choroby, macierzyństwa

to zależy jak ma się stałe zobowiązania i nie ma jakis nagłych pilnych wydatków - to stała praca na etacie jak masz dziurę finansową i na gwałt potrzebujesz kasy - to umowa-zlecenie ja wybrałabym etat za mniejszą, ale pewną kasę, ze wszystkimi składkami, z uprawnieniami pracowniczymi i stażem liczącym sie do emerytury

Gość co byscie wybrali
dzieki za rade:) tez tak mysle zrobic- zona nie pracuje i jest w ciazy.. za 900 zł nie wyzyjemy, za 2100 juz bardziej tym bardziej ze moge brac nadgodziny jeszcze

Gość ale jak jest umowa zlecenie na
rok to ez sie liczy do emerytury!!!!

Gość jeśli to tylko na rok
no staż do emerytury to chyba też mi sie liczy na zleceniu, hę ? skoro płacę składki

czas przepracowany na umowę zlecenie nie liczy się do stażu pracy. (patrz - druk RP7, w czasie umowy zlecenia jesteś dla ZUS-u osobą bezrobotną) Składki płacisz, do kwoty Ci sie liczy, ale nie do stazu (a masz przepracować min. 30 lat lub do 60/65 roku zycia - tu się liczy właśnie staż pracy)