Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zimne i wyrachowane

Prawda o Polkach na emigracji - gdy to czytam to trace do nich szacunek .

Polecane posty

Gość my......
Gola9: jeszcze raz z mojej strony, bo jak dotad nie uzyskalam jeszcze ani jednej odpowiedzi na moje ciagle pytanie: GDZIE SA CI POZADNI, FAJNI POLACY??? NO GDZIE ONI SA?? Jak do tej pory to na mojej drodze mialam same miny.

Gość z doswiadczenia ....
Napisze swoje doswiadczenia z emigracji. okolo 300 Polakow, wiekszosc rodzin i singli mezczyzn, 2 mlode Polki Bardzo duzo ... ponoc wolnych.... chlopakow. Klamali. Przez pierwsze 3 lata na obczyznie, 2 Polki nie mialy zadnych romansow z obcokrajowcami ani rodakami. Za duzo stresu w zyciu i tesknoty za rodzina i krajem. Braki finansowe, zeby kupic sobie cos lepsze do zycia (talerze, filizanki, poduszke czy przescieradla itp) Wiec nie ma checi na romanse, i sex jest ostatnim na glowie kobiety. Niestety, ze wscieku ze nikogo nie chca, panowie single i zonaci a takze wsciekle i zazdrosne zony (bo przeciez te wolne dziewczyny to ladne i zadbane) oskarzajace singielki, ze maja romans z ich mezami - ci mezowie, czesto bez zebow, pijoczki, smierdzce kacem i papierosami) - takie sa poczatki mlodych dziewczat za granica. Plotki i oszczerstwa pochodza od rodakow. Tamte dziewczyny dowiedzialy sie o 'swojej reputacji' w kosciele, od milej polskiej rodziny. Ta rodzina czesto uzywala te singielki do pilnowania 4 dzieci, jak Oni pracowali. Wiec, gadaj co chcesz, z doswiadczenia wiem, ze emigracja do innego kraju daje stres. I jesli ktos jest dokuczliwy i chamski w PL, w nowym kraju bedzie jeszcze gorszy. Ze wzgledu na swoje problemy i braki bedzie dokuczal innym i plotkowal, tylko po to, zeby sam/a czul sie lepiej. I jak stare przyslowie:"dasz mu zle, nie dasz jeszcze gorzej" Takze, ci dokucznicy, wezcie sie za robote, stwarzajcie sobie lepsze zycie dla siebie. Dajcie innym zyc.

Gość a moja kolezanka
moja kolezanka wyjechala do anglii w tym roku na pare miesiecy, miala tutaj w Polsce kochajacego faceta (naprawde fajny chlopak, duzo by dla niej zrobil, w zasadzie w niczm nie przypominal typowego Polaczka), wydawalo sie ze byla z nim szczesliwa, bo byla. wyjechala, i co sie stalo? ano zaczeli na nia leciec anglicy jak i inne nacje, dziewczynie w glowie zahuczalo, a to do pubow wychodzila a to na dyskoteki, spacerki, w koncu koles wyznal jej ze ja kocha :o po miesiacu znajomosci! ona oczywiscie uwierzyla, wrocila potem do polski, wielce zakochana zaprosila go do siebie, byl pare dni, oswiadczyl jej sie i ona teraz wielka pani :o i sie dziwic ze maja o polkach takie zdanie, no kurwa puknijcie sie w glowe glupie polskie prostaczki :o

Gość SLABO MI SIE ROBI JAK TO
czytam :( Od ponad 5 lat jestem z obcokrajowcem, w tym czasie konczylam studia w Warszawie. Nigdy nie planowalam wyjazdu z Polski, ale tak sie ulozylo, ze moj juz maz nie moze sie przeprowadzic do Polski , wiec zamieszkalismy w jego kraju. TEGO TYPU ARTYKULY DOPROWADZAJA POWAZNE KOBIETY DO LEZ. Zdarzaja sie dziwki jak w kazdym kraju i kazdej narodowasci, ale na milosc Boska UOGOLNIANIE to najgorsze co mozecie robic OPAMIETAJCIE SIE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gość moze nie bede obiektywny
bo ja sam cos takiego przezylem , dziewczyna z ktora bylem i mielismy plany na przyszlosc wyjechala za granice , po miesiacu znalazla tam milosc swojego zycia ale nie raczyla mi o tym od razu powiedziec , przez jakis czas jeszcze mnie zwodzila az moj znajomy mi o tym powiedzial , przyznala sie , to byl jakis Arab , na dodatek rozwiedziony a w Polsce deklarowala ze seks tylko z milosci , nigdy nie zwiazala by sie z rozwiedzionym itp. bzdury ale on mial jakas mala restauracje wiec obowiazywaly go inne kryteria niz mnie , po kilku miesiacach wrocila i zaczela szukac ze mna kontaktu bo jak sie okazalo tamto to "byl blad" i tak naprawde kocha tylko mnie , drugi raz sprawila ze poczulam sie jak smiec - pierwszy raz gdy wczesniej ze mna postapila jak napisalem a teraz drugi raz gdy myslala ze ma do czynienia z idiota w ogole myslac ze do niej wroce , mowila ze rzucila tamtego ale mysle ze tamten majac wiecej takich jak ona do wyboru szybko sie nia znudzil nia i postanowila wrocic do "glupiego Polaczka" , moze krzywdze was ze nie mam o Polkach najlepszego zdania i moze kiedys mi przejdzie ale na razie to wole nie miec z wami do czynienia , przeczytalem ze Chinki sa inne ;) mam taka nadzieje , na razie pracuje sobie , wchodze w pracy na to forum , czytam o zdradach , kochankach itp. i chyba zaczynam marzyc o jakiejs milej i dobrej Chineczce . pozdrawiam Was bez zadnej zlosliwosci

Gość to wszystko jest bardzo
ciekawe , nasze polskie dziewczynki sa po prostu zaradne

Gość walduuś
po prostu są puszczalskie :o

Gość my.........
do "moze nie bede obiektywny": marza ci sie chinki? dlaczego? bo maja opinie uleglych? gratuluje!!! mieszkalam w shanghaiu przez 2 lata i widzialam niejedno. zycze Ci, zeby Twoje marzenie o "uleglej" Chince sie spelnilo! Wrocisz ty, wrocisz..... a jak juz wrocisz, to podziel sie prosze swoimi wrazeniami o czystych, pieknych i uleglych seksniewolnicach z Azjii....... HAHAHAHA................

\"przepraszam, ze sie wtracam. jestem polka, wychowalam sie zagranica. szanuje wrecz kocham wszystko co polskie. czy mozecie uwierzyc, ze naprawde (!!!!) chcialabym sie zwiazac z polakiem!! probowalam, naprawde! jeste jedno ale........ wszyscy, ktorych poznalam tutaj, to zadufane w sobie bufony, glosno-traby, maminsynki, ktorym sie wydaje (zgonie z tradycja slowianska), ze wystarczy miec portki na tylku, zeby uszczesliwic kobiete. kazdy z nich jest naj...., najmadrzejszy, najpiekniejszy, najbystrzejszy, wie najlepiej czego potrzeba mi do szczescia. inni to idioci, cwaniaczki.... itp.itd. gadac szkoda! cwaniakuja, sa cyniczni, zazdrosni..... nie twierdze, ze tacy sa wszyscy. to tylko zbior moich doswiadczen. \" A myślisz pewnie że arabusy są lepsze:P? \"nie przyszło wam do głowy ,że arabowie , pakistańczycy, niemcy itd, uwielbiaja polki i po prostu potrafia je oczarwac ?\" Uwielbiają-ich robić w balona:P. \"Dajesz za przyklad Chiny. Nie mozna porownywac tak roznych kultur ze soba. Azjatki sa generalnie nauczone posluchu i ciezkiej pracy. I nie wynika to z tego, ze sa tak wierne i miluskie. To czesc ich kultury.\" Raczej arabuski:P. \"Taaa.... polska kultura rozpieszcza Polki na calej linii... Polka musi zajmowac sie domem, dziecmi, isc do pracy, a przy tym byc piekna 24 godziny na dobe, nie miec celulitu, zwisajacego brzucha, i zadnych wymagan. I oczywiscie byc dziewica przed slubem. I caly czas ta krytyka, ta ma za wielka d..., tamta za male cycki, ta miala za duzo facetow przede mna... Wiec jak Polka jedzie za granice i slyszy, ze jest piekna, ktos nagle dla niej gotuje, fajnie sie ubiera (bez strachu, ze koledzy go wysmieja i nazwa pedalem) i nie jest wiecznie podkurwiony, to nic dziwnego, ze traci dla tego kogos glowe. Wiec mnie nie rozsmieszaj z tym rozpieszczaniem, bo w Polsce wobiec kobiety sie tylko WYMAGA. \" A w Arabii Saudyjskiej może wolisz wypełniać rolę kobiety:P? \"do Arrakis> dla przecietnego Araba czy Hindusa umowienie z biala kobieta to szczyt marzen, zyciowy sukces i wspomnienia na lata. Bierze sie to z faktu ze zadna szanujaca sie europejka nie bedzie sie z takim widywac - chocby dlatego ze wiedza jaka pozycje ma w \"rodzinie\" takiego kobieta. \" A czy myślisz że arabuski by nie chciały?Na pewno prawie wszystkie wolą kulturę europejską niż swoją:P. \"Khan, 32 lat, Pakistańczyk, menadżer restauracji, wschodni Londyn, związany z Polką przez 4 lata: \"Wyjechała tylko na 10 dni, zobaczyć się z rodziną i przyjaciółmi. Dzień przed planowanym powrotem zadzwoniła, żeby mi powiedzieć, że już nie wraca. Próbowałem się dowiedzieć, co się stało, odłożyła słuchawkę bez słowa. Nie mogłem zrozumieć. Sześć miesięcy po tym telefonie pojechałem do Polski, by ją odszukać. Podszedłem do niej na ulicy. Odwróciła głowę, udając, że mnie nie zna. Zrozumiałem\". A może dowiedziała się że ma inną żonę;). "Gola9: jeszcze raz z mojej strony, bo jak dotad nie uzyskalam jeszcze ani jednej odpowiedzi na moje ciagle pytanie: GDZIE SA CI POZADNI, FAJNI POLACY??? NO GDZIE ONI SA?? Jak do tej pory to na mojej drodze mialam same miny." Lepiej spytaj się gdzie są fajne artabusy:P?Bo ja o takich nie słyszałem.

\'marza ci sie chinki? dlaczego? bo maja opinie uleglych? gratuluje!!! mieszkalam w shanghaiu przez 2 lata i widzialam niejedno. zycze Ci, zeby Twoje marzenie o \"uleglej\" Chince sie spelnilo! Wrocisz ty, wrocisz..... a jak juz wrocisz, to podziel sie prosze swoimi wrazeniami o czystych, pieknych i uleglych seksniewolnicach z Azjii.......\" Ale arabuski to jednak są bardziej uległe;).

Gość moze nie bede obiektywny
my......... --> gdy napisalem ze marze o Chince to chodzilo mi o to ze przeczytalem o Chinkach to co bylo napisane gdzies w tym temacie, gdy napisalem Chinka to chodzilo mi bardziej o charakter kobiety nie narodowosc , nie mylmy wiernosci z ulegloscia bo to sa 2 calkiem rozne sprawy , moj znajomy ktory byl z Chinka(teraz chodzi mi o narodowosc nie o charakter :) ) powiedzial ze je podobnie jak Polki trzeba adorowac tylko ze one wtedy w przeciwienstwie do Polek nie odwalaja fochow tylko wtedy potrafia sie odwdzieczyc tym samym , przestrzegal mnie tylko ze niektore z nich czasami moga zachowywac sie jak dzieci ale ogolnie opinie o nich mial dobra

Gość mammaluca
Jechalam do Anglii z cala ta wiedza o puszczajacych sie Polkach, smierdzacych Polakach i jedzeniu najtanszego jedzenia z Tesco... Spotkalam kupe fajnych ludzi, Polki sa normalne i w wiekszosci maja facetow Polakow (jedna Anglika, a jedna Hiszpana), pracuja, dobrze sie bawia, mieszkaja w normalnych warunkach. A jesli chodzi o to slynne "puszczalstwo" Polek, to chyba jednak Angielki sa duzo bardziej liberalne od nas pod tym wzgledem.

Gość od Chinek to sie odczepcie
bo kazdy facet marzy o seksie z Azjatka , kazdy !!

Arrakis:) polscy mężczyźni mają problem z własną tożsamością.... Dotychczas byli jedyni, teraz są jednymi z wielu i na tym seksualno-matrymonialnym rynku p[rzegrywają.... To nie tylko, że Polki \"są łatwe\"... moja bardzo dobrze wykształcona przyjaciółka, ze świetną pracą jest z Hiszpanem...jak sama poowiedziała: w końcu normalny, dbający o nią i rodzinę....bo młodzi Polacy, mimo wykształcenia, są niekiedytacy, jakby \"świat się kręciŁ wokól nich\".....

Choć z drugiej strony jest grupa kobiet, które za drinka, kolację czy kino są gotowe iść do łożka, ale przecież taki typ jest obecny w każdej grupie narodowej:P

Gość od ten typ kobiet
w innych grupach stanowi np 10 % a wsrod Polek 90 :O

90%?? Chyba pisza to ci, ktorzy siedza w Polsce i snuja wizje orgii jakie sie odbywaja za granica. Obok siebie nie widze zadnej Polki bedacej z kims dla kasy, znam jedna dziewczyne, ktora wyszla za Kurda i ma przechlapane, ale watpie, zeby to bylo dla kasy, bo maja fatalna sytuacje materialna. Poza tym znam 3 Polki bedace tu ze swoimi facetami, 1, ktora sciagnal tu maz i 1, ktora przyjechala z chlopakiem, ale rozstali sie, bo to on zdradzil (z inna Polka). Wiec moze ja jestem w jakiejs innej Anglii?

Gość pomaranczowsza
jestem na emigracji od kilkunastu lat. bylam w zwiazkach i z polakami, i obcokrajowcami. doszlam do wniosku, ze narodowosc akurat niewiele wnosi do sukcesu zwiazku. przez dlugie lata moim ABSOLUTNYM marzeniem bylo zwiazanie sie z polakiem, nawet powrot do polski. ale oto jakich polakow, potencjalnych lub faktycznych "randkowiczow" znachodzilam na swojej drodze: - higiena :( wychodza rano na swiat niewykapani 😭 - mentalnosc :( nawet u osob z wyzszym i to humanistycznym (!) wyksztalceniem panuje mentalnosc kosciolkowa, brak otwartosci umyslu, horyzonty nie wychodzace poza wlasne podworko - wartosci "prorodzinne" objawiajace sie zamilowaniem do wodecznych imprez w gronie rodzinnym oraz obawem "co powie mama" i inni czlonkowie rodziny na to, co robie :P - zamilowanie do polskiej kuchni, nie wychodzace poza rosol, schaboszczaki i sorowke z czarnej rzepy :) wiec gdybym zwiazala sie z polakiem mialabym takie perspektywy: - koniecznosc rozmnazania sie - koniecznosc zmiany nazwiska - do konca zycie wpieprzac kluchy slaskie i schaboszczaki - koniecznosc zachowania polskich tradycji swiatecznych i rodzinnych (z imprezami wodecznymi z tesciami wlacznie) - koniecznosc katolicyzmu i katolickich imprezy typu chrzciny, komunie, wesela chyba na tym skoncze, bo kto mial mnie zrozumiec juz zrozumial, a kto nie, to jego problem. ps. na pewno sa w polsce wspaniali mezczyzni, ktorzy nie podlegaja pod powyzsze schematy, ja jednak, maluczka, nie wiedzialabym gdzie ich szukac.

\"wiec gdybym zwiazala sie z polakiem mialabym takie perspektywy: - koniecznosc rozmnazania sie - koniecznosc zmiany nazwiska - do konca zycie wpieprzac kluchy slaskie i schaboszczaki - koniecznosc zachowania polskich tradycji swiatecznych i rodzinnych (z imprezami wodecznymi z tesciami wlacznie) - koniecznosc katolicyzmu i katolickich imprezy typu chrzciny, komunie, wesela\" Ze mną absolutnie nic z tego nie trzeba;).

Gość pomaranczowsza
fakt, nie bylam nigdy w zwiazku z osoba z bliskiego wschodu, lub dalszej azji, bo akurat nie mialam okazji poznac takich osob. gdyby jednak to nastapilo (oczywiscie musialby to byc czlowiek na poziomie i podobnie jak ja uwolniony od zasiekow konwenasow kulturowych i religijnych), mialabym nastepujace perspektywy: - poznawanie obcych kulur - ich sztuki, kuchni, zwyczajow - podroze do ciekawych zakatkow swiata - byc moze nauka zupelnie obcego jezyka, ktorego w innym przypadku nigdy nie byloby mi dane sie nauczyc - ogolne poszerzenie horyzontow. czytalam o takich fajnych facetach w ksiazkach, bo ostanio lubie duzo czytac o swecie islamskim, zeby to cholerstwo jakos rozgryzc i zrozumiec ... tam tez sa swiatli ludzie, ale poniewaz wiekszosc populacji to biedni rolnicy, mozna do nich trafic tylko religia, zreszta to juz inny temat.

Amant, z calym szacunkiem, ale nie wnosisz nic madrego do dyskusji i tylko zasmiecasz topic :O

Gość pomaranczowsza
amancie wszechczasow - cieszy mnie, ze nie jestes ekstremalnym przypadkiem zacofanca, ale albom niedokladnie czytala, albo po kilku wczesniejszych twoim wpisach na tym topiku, bylbym cie sklonna posadzic o wlasnopodworkowosc i jakies stereotypowe osady i ludziach innych kultur ;)

Gość polka polka
zawsze chcialam miec cudzoziemca, bo kojarzyl mi sie z wyluzowanym, usmiechnietym czlowiekiem, choc pewnie to zalezy od charakteru, no ale stereotyp jest taki

Gość pomaranczowsza
polka polka - to stereotyp z filmow ;) ale w niektorych kulturach, szczegolnie zachodnich, jest wiekszy element luzu i usmiechu niz w polsce ;) zreszta w krajach trzeciego swiata tez, ale to na innej zasadzie ...

\"gdyby jednak to nastapilo (oczywiscie musialby to byc czlowiek na poziomie i podobnie jak ja uwolniony od zasiekow konwenasow kulturowych i religijnych), mialabym nastepujace perspektywy: \" No to takie są prawie wszystkie Arabusy co są tym zniewoleni:O.ja nie mam stereotypowych osądów tylko opisuję statystykę;). "awsze chcialam miec cudzoziemca, bo kojarzyl mi sie z wyluzowanym, usmiechnietym czlowiekiem, choc pewnie to zalezy od charakteru, no ale stereotyp jest taki" Arabusy są wyluzowane-gwałcą bez pytania:P. "polka polka - to stereotyp z filmow ale w niektorych kulturach, szczegolnie zachodnich, jest wiekszy element luzu i usmiechu niz w polsce " Zwrócę uwagę na istotny wyraz niektórych:O.

Gość pomaranczowsza
tak amancie, tym ostatnim wpisem potwierdziles moje przypuszczenie. nie uzywaj takich slow jak 'statystyka', bo kiedys ktos cie pociagnie do odpowiedzialnosci i bedziesz musial zacytowac :D a wtedy co powiesz, ze raz czytales wprost, czy cos tam? ale widze, ze chcesz sobie popisac i pozamieszczac troche dyletanckich i efekciarskich komentarzy, wiec daj ci bosze zdrowie ;)