Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość crazyy

Zbyt czeste ddawanie moczu...

Polecane posty

Gość crazyy

mam 16lat ii zdaza mi sie zbyt czesto chodzic do toalety...czasem biegam co 3 min aby oddac mocz....jest to bardzo denerwujace... czasem sie zdaza ze nie chodze do toalety wogole (co 2-4 godz) co mam zrobic aby temu zapobiec??? (czasem wypije herbate ii musze co chwile latac do toalety) POMOCY

Gość kropka_x
no właśnie mam to samo, po każdej kawie, herbacie wiem że będę latać do ubikacji staram się nie pić przed snem bo kilka razy w ciągu nocy mam gwarantowane wstawanie :( i jak tu pić zalecane 2 litry dziennie? :( jak po jednym kubku herbaty potrafię oddać 10 razy tyle? czasami się zastanawiam ska we mnie tyle wody do wydalenia? koszmar :( :( :( :( 😭

Gość frygowata
cukier zbadać sobie i serce. Czyli - do lekarza.

Gość kropka_x
a możesz skonkretyzować co to ma do tego problemu?

Gość a ma to do tego
że zbyt częste oddawanie moczu może świadczyć o cukrzycy lub chorobie serca. Należy z tym bezwłocznie iść do lekarza zrobić badania

cyt.: crazyy (crazy17051305@yahoo.com) mam 16lat ii zdaza mi sie zbyt czesto chodzic do toalety...czasem biegam co 3 min aby oddac odp.: Być może proces starzenia u Ciebie jest galopujący i łapie Cię już prostata- niezłośliwy rak prostaty.Notabene, prostata łapie mężczyzn po 60-tce. Idź do urologa, on skieruje na odpowiednie badania i sam zbada prostatę per rectum Jeśli wszystko będzie OK, to chcąc żyć dalej bez problemów, stosuj się do wskazówek na: www.vademecum.zdrowia.prv.pl

Gość sosinkaa 1
hej tez mam taki problem i to wlasciwie od dziecka. czesto bardzo dlugo wytrzymuje. bylam u lekarza oglony po badaniu krwi skierowal do urologa i na badania usg jakies. ogolnie okazalo sie ze mam wsjo w normie tabletki ktore dal lekarz nie pomogly wiec lekarz stwierdzil ze widocznie ja tak mam jedynie zalecil jeszcze badanie specjalistyczne z ktorego zrezygnowalam (jakies potwornie nie przyjemne na fotelu ginekol a az tak mi to nie dokucza-pogodzilam sie z tym) tak ze juz nie mam nadzieji ze to sie zmieni. jesli bym miala cos z sercem albo cukrzyca to by chyba ogolny czy urolog na to wpadl(mam bardzo dociekliwego) aha i zauwazylam ze jak sie denedrwuje ze za chwile ma np egzamin i zero wicka przez 1-1,5h to mam zmasowany atak wizyt w wc :/

Gość nie martwcie się
ja po kawie czy herbacie mam to samo. To chyba normalne, chociaż nie wiem o co tu chodzi.

Gość a ma to do tego
sosinkaa 1 ale jak sama przyznajesz zrobiłas badania, akurat w Twoim przypadku taki Twój urok, ale jeśli u kogoś występują takie objawy jaki częste oddawanie moczu, to należy to sprawdzić własnie badaniami.

Gość diureza przedstartowa
aha i zauwazylam ze jak sie denedrwuje ze za chwile ma np egzamin i zero wicka przez 1-1,5h to mam zmasowany atak wizyt w wc :/ Coś takiego nie jest chorobą lecz tzw. diurezą przdstartową wywołaną stresem.Cierpią na to często młodzi sportowcy przed ważnymi zawodami, zdarza się też innym dorosłym bez wzgl. na płeć. Czasami dochodzi jeszcze sraczka.

Gość a ma to do tego
wiem, ja też to mam ;) albo jak mi się zimno zrobi ;) Ale oddawanie moczu bez powodu w postaci stresu czy zimna nalezy sprawdzić, to nie musi być objaw choroby, ale moze, a badania na cukier nie są uciążliwe, zresztą co jakiś czas i tak nalezy go sprawdzac

Gość hrynka
kawa dziala moczopednie, wiec intensywne oddawanie moczu po niej jest normalne ja tez czesto sikam, nie wiem dlaczego, nie tylko po kawie, ale czasami to mi sie juz nie chce znowu isc do klopa, sikac, skoro wiem, ze za 10 min bedzie to samo :(

Gość a ma to do tego
ok, ale chodzenie do toalety kilkakrotnie w ciągu nocy nie jest normalne, ja wypijam przed spaniem nawet z trzy herbaty i w nocy wstaje ewentualnie raz, góra dwa razy. Na prawde warto zrobic podstawowe badania mimo wszystko

Gość co TY chłopcze ..
Komunikat Mailera: The Postfix program : host f.mx.mail.yahoo.com said: 554 delivery error: dd This user doesn't have a yahoo.com account (crazy17051305@yahoo.com) - mta327.mail.mud.yahoo.com (in reply to end of DATA command) Co Ty chłopcze wariata trzaskasz podając zły adres e-mailowy? Mailer zwrócił list.

Gość chwila ale
skad wniosek że to chłopak?

Gość co TY chłopcze/dziewczyno ..
myślę, że jesteś na tyle bystra, że znajdziesz mój adres e-mailowy, więc napisz kilka zdań, a ja mając Twój adres zwrotny powtórzę to co Mailer zwrócił. A są to ważne rzeczy. Hey