Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość forgotten27

Dlaczego tzw. dobrzy faceci są niedoceniani przez kobiety?

Polecane posty

Gość forgotten27

Właśnie, Drogie Panie, jak to z Wami jest? Dlaczego większość z was traktuje facetów z dobrym charakterem, stawiających kobietę i jej potrzeby zawsze na pierwszym miejscu zupełnie obojętnie, albo czasami nawet jako "cioty"? Tak się zastanawiam nad fenomenem tego zjawiska i nie wiem z czego to wynika. Sam już parę razy przejechałem się na tym, że im bardziej miły i dobry byłem dla kobiety, tym gorzej na tym wychodziłem. Moja eks kobieta zostawiła mnie dla innego po dwóch latach, bo jak stwierdziła coś się wypaliło, po czym dodała "byłeś dla mnie za dobry". I jak tutaj zrozumieć kobietę? Czytam co niektóre tematy na tym forum i widzę żale kobiet na tych niedobrych, zimnych facetów, którzy Was wykorzystują. A mimo to ciągle ich kochacie i ciągle z nimi jesteście. Nie mogę tego pojąć. Ja w życiu nie mógłbym skrzywdzić własnej kobiety, coś takiego jak zdrada z mojej strony to jakaś abstrakcja, bycie chamskim również. Mimo to ciągle trafiam na kobiety, którym coś nie odpowiada, a konkretnie to że podobno jestem zbyt dobry. Ostatnio spotykałem się z pewną dziewczyną. Po paru dniach już słyszałem "jaki Ty dobry, masz dobry charakter". Wszystko szło wydawałoby się w dobrym kierunku, ale nagle ona zaczęła mnie najzwyczajniej w świecie olewać, umawiać się z innymi, w końcu uznała że możemy zostać tylko przyjaciółmi. I po czymś takim mam już wszystkiego dość. Ciekaw jestem co Wy o tym myślicie i czy również traktujecie facetów w taki sposób. A może to ze mną coś nie tak? Pozdrawiam.

Witam przyszłego członka klubu zdradzających wrednych mężów :) Zarzekasz się ,że nie ale i tak trafisz do tego klubu jak jeszcze parę razy dostaniesz po tyłku :classic_cool: I pamiętaj większość kobiet ciągnie do drani żeby potem móc narzekać bo to taka natura kobiet aczkolwiek nie wszystkich.

Gość Brother Louiee
stara prawda chlopie: jak sie baby nie bije, to jej watroba gnije

Gość *K*
Trafiasz moze na nieodpowiednie kobiety..... faktem tez jest to ze mozna ''zaglaskac kota na smierc'' ....... Jeszcze znajdziesz kobiete ktora doceni twoj dobry charakter... pozdrawiam

Trudno jest objąć tylko jedną drogę postępowania. Najważniejsze to nie przeginać ani w jedną ani w drugą stronę. Nie być ani za dobrym, ani wstrętnym. Najlepiej wypośrodkować. Polecam rozpracowanie nowego zagadnienia, które pojawiło się w światku psychologicznym - \"facet retroseksualny\". Ciekawa rzecz. I co najważniejsze: najczęściej jest tak, że kiedy facet traktuje dziewczynę, kobietę jak koleżankę, jak przyjaciółkę, a nie jako potencjalną partnerkę, wtedy ma największe szanse. Zbytnie pokazywanie, że na niej tak bardzo facetowi zależy po prostu daje odwrotne rezultaty. Kobieta też lubi zdobywać.

Gość onja
cos w tym jest...ale to dziala w obie strony. zauwazylam, ze jak ja jestem "za dobra" to moj facet to wykorzystuje a jak jestem zlosliwa i niedostepna to on wtedy zabiega o mnie...coz taka chyba natura ludzka;)

Gość syn Babilonu3
poprostu kobiety są głupie same nie wiedzą czego chcą..

Gość Sara82
oj tak, tak włąśnie jest, ja też tak mam kiedy robie wszystko dla mojego faceta , wtedy nic nie zauważa i jeszcze potrafi być strasznie podły, ale kiedy ja staje się okropna wtedy on zacztyna się starać, Sama też znam kilku śmietnych facetów, którzy są i romantykami i robią wszystko żeby kobieta byłą szczęśliwa,ale nie wiem gdzie jest ich problem, ja się zraziłąm np do takiego "dobrego faceta" ponoieważ w wystuacji zagrożenia nie potrafił mnie obronić, wiem że to nie jego wina ,ale ja musze czuć sie bezpiecznie, pozatym facet może być dobry dla koboiety, ale musi mieć też swoje zdanie i nie łąmać się z wszystkim.,..

Gość P33
A umiesz wyciągać wnioski? Skoro byłeś dla jednej za dobry, dla drugiej bądz mniej miły.

Gość syn Babilonu3
Sara bo co nie dał się zabić paru kolesiom którzy powiedzieli do ciebie coś obraźliwego ?

Gość z tajemnicy uwodzenia
" Syndrom „zbyt miły facet" Czy zauważyłeś, że te naprawdę ładne, interesujące kobiety nie zwracają uwagi na „miłych kolesiów"? Oczywiście, że zauważyłeś. Jestem pewien, że masz atrakcyjne znajome, które zazwyczaj umawiają się z różnymi palantami, a z jakichś powodów nigdy nie zainteresowały się Tobą. Zastanawiałeś się, o co w tym wszystkim chodzi? To bardzo proste. Kobiety wybierając mężczyznę nie zwracają uwagi, jak bardzo jest on przyjazny". Wybierają konkretnych i stanowczych mężczyzn, ponieważ do takich czują silny pociąg. Bycie miłym kolesiem nie spowoduje, że kobieta poczuje pożądanie i wybierze Ciebie. Zdaję sobie sprawę, że ciężko się z tym pogodzić, ale czas z tym skończyć. Dopóki nie przyjmiesz owego faktu do wiadomości, to nigdy nie będzie Ci wychodziło z kobietami tak, jakbyś tego chciał. " wszyscy uczymy się na błędach :) kazdego dobrego faceta to spotyka. Dlatego nastepnym razem musimy się zmienić na drani.

A Ty Sara pieprzysz jak idiotka. W dzisiejszych czasach, jak nie masz broni, to trzeba spierdalac. Tylu dresow chodzi po ulicy. Chyba, ze zwiazalas sie jednym z nich, to sie nie dziwie.

Gość drechol Sary
bo takie tępe Sary lubią jak się tłuczemy przez nie , wtedy czują się kobiece...

Gość furka
masz racje, ciągnie nas do drani i dlatego wlaśnie rzucilam moją wspanialą pierwsza milosć-czlowieka, który kochal mnie jak żaden inny-wlaśnie z tego powodu-byl za dobry-tak mu tez powiedzialam-wspanialy i dobry-a więc przewidywalny, pewny i staly, cos na wyciagniecie ręki... teraz po latach i toksycznym malzenstwie docenilabym go , liczą sie teraz dla mnie inne rzeczy, wlaśnie te, które u niego odrzucilam... potrzeba bylo wielu lez,żebym zrozumiala ,że wlaśnie to dobro , o którym piszesz jest najcenniejszym skarbem u partnera.. nie ma reguly, myślę ,że znajdzie się kobieta ,która cie doceni oraz doceni ten spokój , który wniesiesz do jej życia , musisz cierpliwie czekac.... z punktu widzenia psychologi- fakt zainteresowania kobiet chamami wynika z checi naśladowania wzorca rodziny, w której sie wychowalismy, a wiemy jak to byw,.rzadko kiedy malzeństwom sie udaje zycie w harmonii i zgodzie, my nasladujac ich próbujemy zmusić do kochania i zmienić osoby , które na naszą milość nie zaslugują smutne ale prawdziwe

Gość polanka24
A ja wlasnie kogos takiego szukam i jakos kolo mnie tylko ci tak zwani prawdziwi mezczyzni (wedlug sary) kraza.

Gość chyba kazdej kobiecie
imponuje typ "złego chłopca". Dlatego im szybciej się na takim "przejedzie" tym lepiej dla niej samej. Oczywiscie o ile jest trochę intligenta i zacznie szukac normalnego faceta. :)

Gość Sara82
no, więc widać że rzucili się do pyskówki i obrażania jedynie tzw ciotki.../.. lamusy, nie iwecie jaka była sytacja a chodziło ogólnie o to że facet może spierdalać jak go atakują, ale żeby nie zapomniał złapać swoją kobiete za rękę!!!!!!!!!!! no chyba że u ważacie, ze każdy powienien dbać o włąsny tyłek, to panowie gratuajcje......i nie dziwcie się że dziewczyny was opuszczają

Gość Sara82
zastanawiam się czy istnieją tacy kolesie dobrzy i którzy tak pociągają jak ci dranie??..

Gość tępy drechol
i ta właśnie sytuacja spowodowała, że teraz zadaje się z nami :) my mamy mięśnie więc nie musimy uciekać ...

Gość polanka24
Wydaje mi sie, ze istnieja.

Gość Sara82
i nawet jak się przejedzie na takim "niegrzecznym chłopcu" to nie daje to żadnej nauczki tylko ból, bo przerzycia są niezapomniane, ale rozczarowanie jeszcze większe..

Gość Jak Czarniecki do Poznania...
Tylko w waszych łbach.....

napisalas, "w wystuacji zagrożenia nie potrafił mnie obronić". Czyli mozna to zrozumiec, ze facet, ktory ucieka z toba, czy samemu to dla ciebie nie facet. tylko powinien stanac i sie bic, bez wzgledu na to, ilu jest napastnikow. Ja nigdy nie bede zgrywal bohatera i zawsze bede uciekal (z kobietą!). A jesli dla ciebie jestem tchurzem i ciotą to zaraz znajde na necie filmik, 2 gosci napierdala innego, ktory siedzi z dziewczyna. caly ma ryj zakrwawiony, bo dostal kilkanascie KOPNIAKOW W TWARZ. Mam poszukac tego filmu?

Gość aneta0002
wlasnie moj zwiazek powoli sie rozpada ( z mojej strony) bo moj idealny, kochajacy, wierny, przystojny, inteligentny i uwielbiany przez moja rodzine i znajomych facet ( uwielbiamy go! doskonaly material na meza ! ) jest zbyt idealny .. :. niedawno poznalam zupelnie przez przypadek szalonego faceta, nie jest zbytnio przystojny ale ma to cos .. jest pewny siebie .. podoba sie dziewczynom .. cos w stylu amigo ... ;) no i nie wiem czemu ale ciagnie mnie do niego .. pewno dlugo ze sobie nie bedziemy .. ale to cos nowego, szalonego ... oczywiscie moja rodzina, ktora miala w planach slub z tamtym gosciem zrozumiec mnie nie moze ... ja zreszta tez ... no ale ile mozna byc z kims kto jest na kazde twoje skinienie .. to zaczyna byc nudne ... spotkaj sie z panna .. badz pewny siebie .. a drugi dzien sie nie odzywaj .. kaz jej czekac .. pobaw sie z nia w kotka i myszke .. albo czekaj na te swoja jedyna , ktora kiedys na 100% sie pojawi ... pozdrawiam aneta0002

Gość faceci Polscy
Takich rzeczy to sobie w Erze szukajcie....jak nie umiecie zaakceptować faceta takiego jakim jest...to sory ale ja dla tępych kobiet się zmieniał nie będe...

Gość Sara82
Tępy drecholu,powiem Ci jedno, każda dziwczyna będzie Twoja i bedzie najszczesliwasza jeśli nie bedziesz szpanerskim, głupim dresem, a np skrytym bądz nie koniecznie normalnym!!! kolesiem , a tylko czasem pokażesz że jesteś prawdziwym facetem, i nie musisz się obnosić z tym że jestes silny i umięsniony, bo ona to i tak doceni, a dziwczyny uwielbiają skromnych osiłków....mmmmmmmmm

"i nawet jak się przejedzie na takim "niegrzecznym chłopcu" to nie daje to żadnej nauczki tylko ból, bo przerzycia są niezapomniane, ale rozczarowanie jeszcze większe.." daje nauczke, ale tylko dla kobiet myslacych. Jaka nauczke? Zeby sie wiecej z takimi NIE WIĄZAĆ!!

No to panowie na siłke i zasuwać :D w koncu kobiety lubią skromnych osiłków.

I tym sie wlasnie róznimy moje Panie. Dla faceta, idealna kobieta jest kims, z kim chce sie byc do konca zycia; a dla kobiety, idealny facet jest nudny i taki zwiazek szybko sie konczy. ale... kto Was zrozumie? :P