Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

kacha222

koszt wypożyczenia sukni ślubnej?

Polecane posty

Mam pytanie: jakie są orientacyjne koszty wypożyczenia sukni ślublnej? A może bardziej się opłaca szycie bądź kupno nowej? Proszę napiszcie co wiecie na ten temat gdyż za 2 miesiące na mnie kolej przyjdzie a chciałabym tą suknię zdobyć jak najmniejszym kosztem. Tylko proszę nie kpić sobie ze mnie, to że chcę tanią suknię to nie znaczy się nie doceniam czy coś w tym stylu.

Gość hmmmmmmmmmmmmmm
wypożyczenie to cena ok 60% wartości nowej kiecy, lepiej wybierz coś na allegro, bądź w komisie. zapłacisz tyle samo lub nawet mniej.

Po pierwsze, nie każda suknia w salonie jest do wypożyczenia. Wypozyczają zazwyczaj tylko mniej okazala modele - bo im się to nie opłaca, takiej sukni, kilka razy wypożyczonej raczej nikt nie kupi. koszt - 50-6- % ceny sukni - jeśli suknia sie zniszczy - lub STWIERDZĄ,że jest zniszczona - płacisz całość. Druga sprawa, przy szyciu musisz przyjść z gotowym zdjęciem sukni. na tej podstawie szyją, efwkt może być niemiłą niespodzianką. Chyba,że ktoś chce naprawdę prostą, zwykłą suknię, i nie jest bardzo wymagający, to wtedy tak. jest to czasem tańsze niz kupno, ALE WĄTPIĘ< BY UDAŁO SIE W @ MN, popytaj. Sekter niskiej ceny - suknia przypomina tą z obrazka, ale krój jest uproszczony, a materiału dużo tańsze, gorszej jakości, zazwyczaj. Kupno - tu masz salony - PRZECENY, promocje - szukaj. Albo Allegro - kupisz coś ładnego, często za 1/3 ceny. W tym wypadku stawiałabym na allegro - po wcześniejszym kontakcie ze sprzedającą i ew. przymiarce. Uwaga: na allegro ogłaszają się tez firmy szyjące suknie wg.oferowanych przez siebie modeli. Widziałam calkiem niezłą już za 500zł. Powodzenia :-)

Gość óp óp
ja wypożyczałam, suknia była nieużywana, płaciłam 750 zł, były też suknie za 500 zł...wrażenia bardzo pozytywne:)nie musiałam sie martwić o czyszczenie, sprzedawanie, czy też późniejsze jej przechowywanie:)Firmy Chris Couture

Ja swoją wypożyczyłam. Suknia była naprawdę piękna i b. dobrej jakości, w dodatku był to nowy nabytek salonu, więc byłam dopiero drugą osobą która ją wypożyczyła. Zapłaciłam 800zł plus kaucja 400zł (zwracana przy oddaniu sukni). W cenie było też wypożyczenie rękawiczek, welonu i takiego paseczka na szyję (nie wiem jak to nazwać - ozdoba na szyję stanowiąca komplet z suknią; fajna rzecz i odpadł mi zakup biżuterii na szyję). Oczywiście suknię przymierzałam i potem krawcowa dopasowywała ją dokładnie do mojej figury. Ogólnie rewelacja i uważam że niedrogo, wystarczyło poszukać (w niektórych wypożyczalniach jest dużo drożej).

Gość monisiek79
Ja też wypożyczałam. Zapłaciłam 1200 (wartość sukni 4000), wrazenia pozytywne. Oddałam ją dość ubrudzoną bo w dniu ślubu padał deszcz :D ale kobietki w salonie tylko się śmiały że "zdarza się i tak". Wrażenie na gościach było, ja czułam się fantastycznie, a problem z głowy. Nie zgadzam się z opinią ze wypozyczyć można tylko te gorsze suknie. Moja była z kolekcji St.Patrick, mozna też było wybierać inne znane firmy. Naprawdę polecam wypożyczanie.

Gość paaulina
Wypożyczenie sukni to połowa jej ceny- tak przynajmniej jest w warszawskiej Madonnie. Suknia która mnie interesuje kosztuje 920 euro (ok 3500 zł) a wypożyczenie jej ( nowej) - połowę ceny czego dowiedziałam się od miłej obsługi. :) Pozdrawiam

Gość nigdy nigdy
Jakbym miała wypożyczac suknie za 1200 zł to juz wole dopłacic 800 i mieć nową.....piekna suknie moich marzen a nie taka co jest, taka która w 100% mi nie odpowiada, slub jest raz w zyciu......zawsze potem mozna sprzedac i odzyskac połowe pieniedzy

Gość monisiek79
Owszem, ja też bym wolała, ale róznica między 1200 a 4000 jest nieco większa :). A na "dołozenie" 2800 mnie nie stać. I nie bardzo rozumiem część "tóra w 100% mi nie odpowiada"... Gdyby mi nie odpowiadała, to bym jej nie brała :).

Gość a ja swoja kupila

Gość a ja swoja kupilam
w Warszwskiej madonnie i nie zaluje! Bez stresu czy pada czy nie , kaucja itd ... a poza tym mam piekna sukienke w szafie i caliem mozliwe, ze pzyda sie moim przyjaciolkom ;)

Cześć! Ja na Twoim miejscu - jak radził już ktoś przedtem - rozejrzałabym się na Allegro. Swoją suknię tak właśnie upolowałam:) bo zobaczyłam ją w gazecie (brała w niej ślub jakaś aktorka), zakochałam się, ale już od dawna nie było jej w sklepach. Zapłaciłam 800 zł, a jej cena salonowa to było 3000. Naprawdę opłaca się kupować na Allegro - tylko trzeba znać podstawowe zasady. Kliknij sobie wyszukiwanie wg województwa, żebyś mogła swobodnie przymierzać. W swojej zawsze będziesz się czuła bardziej swobodnie - nie będziesz drżeć, że jeśli się gdzieś naderwie, to zapłacisz więcej, niż przewidywałaś. No i jeśli kupisz suknię świetną gatunkowo i w kolorze ecru - może do ślubu pójdzie w niej jeszcze Twoja córka;) a może i wnuczka:) U nas na razie nie było takiej tradycji, bo PRLowskie suknie naszych Mam były takie, że pożal się Boże.. ale my jesteśmy już pokoleniem, które swoje suknie może przechowywać dla pokoleń - pod warunkiem odpowiedniego materiału, koloru (żeby nie zżółkły) i ponadczasowego kroju:)

Gość do nigdy...
sprzedać sukienke i odzyskać połowe pieniedzy...to conajmniej śmieszne:) Jak bym miała kupić od Ciebie używaną sukienke, za , powiedzmy 2 tysiące(połowa wartości), to wolałabym ta samą wypożyczyć za jeszcze mniej:)A dopłacić 800 zł, to wcale nie tak mało, wolałabym to dopłacić do obrączek, które bede przecież pamiatką na całe życie:) Albo do niezapomnianej podróży poslubnej, a nie do sukienki, o której miesiąc po ślubie, zapomne...

Wielkie dzięki za wszystkie wypowiedzi. Ja mam jeszcze inny problem, otóż jestem bardzo niską osobą i myślę że nawet rozmiar 36 będzie na mnie za duży co za tym idzie trzeba będzie dokonać jakiś przeróbek. I właśnie, jak to jest z przeróbkami? Czy wypożyczoną suknię można np podkrócić?

Gość do nigdy...
moją dopasowali do figury na miejscu, było to wliczone w cene