Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

chcebycwciazy

okropne nudnosci

Polecane posty

Czy ktoras z Was ma sposoby na nudnosci? proponowano mi juz wit B6 (dzis ja kupie) oraz kefir i herbate z imbirem. Nie daje rady pracowac ani zyc, o 15 min wymiotuje. a to dopiero 5 tc ;((

Gość była ciężarna
ja ssaam kostki lodu -pomagało

Podobno imbir pod kazda postacia jest dobry (np. jako ciasteczka). Ja do tej pory nie mialam zadnych sposobow na nudnosci. Lekarz przepisal mi krople zoladkowe (same naturalne skladniki- jakies ziolka)- biore je przed jedzeniem i w kazdej chwili, jak poczuje sie zle. Ale niestety trudno mi stwierdzic, czy po tych kroplach mi lepiej :0 Wmawiam sobie, ze jest lepiej i koniec. Co do jedzenia- polecam ci jedzenie bardzo lekkostrawne, w bardzo malych ilosciach. Jak cos zjesz, to nie wstawaj od razu, tylko troche jeszcze posiedz- zauwazylam u siebie, ze jak wstaje od jedzenia, to od razu mi sie chce wymiotowac. Jak cos zjesz, nie kladz sie po tym za szybko. Pamietaj, zebys zawsze cos miala w zoladku. Czesto nudnosci powstaja tez z glodu! Zapytaj twojego gina przy nastepnej wizycie- moze ci cos przepisze. W moim poradniku ciazowym pisza, ze jak sie wymiotuje 6 razy dziennie i wiecej, to trzeba to koniecznie skonsultowac z lekarzem. Te nudnosci ciazowe sa spowodowane dzialalnoscia progesteronu, ktory podtrzymuje ciaze w pierwszych trzech miesiacach (ok. 100 dni). Po tym czasie lozysko przejmie zadanie tego hormonu i wtedy nudnosci powinny sie skonczyc. Wiem, ze to zadne pocieszenie, ale powiem ci tyle: tak dlugo jak masz te nudnosci, mozesz byc spokojna o swoja ciaze. Progesteron pracuje na wysokich obrotach :) Trzymaj sie dzielnie 🌼

100 dni? cudnie! 100dniowe zatrucie ;))) Spoko, przezyje, czego sie nie robi dla maluszka! :) Wszystko przezyje dla niego! :) sprobuje z tym imbirem, tym bardziej, ze kiedys cos o tym juz slyszalam... Teraz jem sucharki glownie i kleik dla dzieci, bo tylko na to mam ochote :)) Wiec to prawda, ze im wiecej nudnosci, tym pewniejsza ciaza? Kiedys o tym czytalam, ale znam wiele kobiet, ktore w ogole nie wymiotowaly i nie mialy przez cala ciaze zadnych objawow, a bylo wszystko ok. hmm bardzo dziekuje za porady!

Gość Wózeczek
Ja niestety nie mam dobrych wiesci nic mi nie pomagalo , ani imbir, ani innego rodzaju wynalazki. Jedyne co pomagalo w miare funkcjonowac to ssanie zamrozonych truskawek. Nie wiem dlaczego akurat truskawek ale chwilowo pomagalo.

Też tak miałam. Do dziewiątego miesiąca. łagodziła je tylko herbatka na nudności bio active. Produkt dostępny jest na CoZaCena – www.cozacena.pl w niskiej cenie. Jeżeli chcesz dokonać zakupu to skorzystaj z porównywarki cenowej CoZaCena, sprawdzisz ceny produktów w jednym miejscu.