Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość drukarinka

Koniec tuszu w drukarce-pomozcie laikowi

Polecane posty

Gość drukarinka

Skonczyl mi sie tusz w drukarce-mialam czarny i kolorowy, tyle, ze nie uzywalam tej drukarki ponad rok czasu :-/ Nie wiem kompletnie co mam zrobic, bo nigdy nie wymienialam tuszu-kupic nowy, napelnic kardziz czy inna opcja? Chodzi mi zeby bylo i dobrze i jak najtaniej. Mam drukarke hp

mam ten sam problem hehe niewiem co mam zrobic i cały czas odkładam na pozniej , pozniej, pozniej:)

Gość drukarinka
To moze ktos nam pomoze, bo kompletnie nie wiem jak to ugryzc ;-)

Z tego co ja sie znam po roku nie uzywania pewnie wszystko wyschło i chyba trzeba kupic nowy kardridz... ja regularnie napełniam moj specjalnym zestawem- co wychodzi taniej, ale nie mozna dopuscic do zaschniecia...

Ups nie doczytałem ile czasu go nieużywała :P Ja bym na Twoim miejscu kupiłbym nowe tusze ...

Jeśli rok nie była używana, to kartridże dawno zaschły. Można spróbować udrożnić specjalnym płynem, albo zamoczyć dół kartridża (dysze) we wrzątku i potrzymać tak kilkanaście minut, następnie osuszyć (na kilka dni odstawić na grzejnik) i spróbować napełnić tuszem. Jednak nie daje to gwarancji, że dysze uda się udrożnić. Proponowałbym raczej kupić nowe. Oryginalne do HP są bardzo drogie, ponad 100 zł za sztukę, zamienniki 60-80 zł - jeszcze zależy do jakiego modelu. Potem można sobie je napełniać tuszem strzykawką, ale tutaj z kolei trzeba uważać na tusze, niektóre to taki syf, że dysze i tak się zatykają nawet przy nowych kartridżach. Polecam marki OCP lub InkTec.

Gość drukarinka
a te odpowiedniki lepiej kupic czy raczej oryginaly?

Jeśli stać Cię na oryginalne, to kupuj. Jeśli nie, to zamienniki też będą w miarę dobre, ale zależy jeszcze jakiej marki.

Gość drukarinka
A jakie marki polecasz i gdzie najlepiej je kupowac?

na drukarce masz jej synbol, zapamietaj go i w sklepie popros wlasnie o taki kardridź:) istnieje jeszcze możliwość napełniania pustych pojemników z tym że tusz jest gorszej jakosci.

Odradzam ActiveJet, inne zamienniki są do zniesienia (np. SkyHorse, JetTec). Nie zgadzam się, że tusz do napełniania jest gorszej jakości niż zamienniki (chyba, że mówimy o ActiveJet lub podobnym badziewiu :p ). Jak wspomniałem mogę polecić tusze do napełniania OCP (jakość porównywalna z oryginalnym! tuszem, lepsza niż w zamiennikach) oraz InkTec (nieco gorszy od OCP, ale lepszy od zamienników). Zamienniki można kupić w każdym sklepie komputerowym, tusz do napełniania InkTec również. OCP chyba nie tak łatwo zdobyć w sklepach, ale wiem gdzie w necie kupić. Mogę podać namiary mailem.

Gość drukarinka
a Co sadzisz o zamienniku Ap-Cart ?

Gość RAFAŁpp
Na drukujesz24 pl mają super ceny zamienników!Zerknij sobie :D Ja od nich zamawiam i jestem mega zadowolony :D

Gość czervix
A jeśli chodzi o zamienniki no to gdzie polecacie kupic? znalazlem sklep dobretonery.pl i maja akurat zamienniki do mojej drukarki sadzicie, ze warto? I ogolnie zamienniki nie psuja drukarki bo gdzies tak czytalem?