Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Likka

Tlumaczenie officea z angielskiego na polski

Polecane posty

Gość Likka

Obecnie jestem w Anglii i zainstalowalam angielska wersje ms office - chcialabym cwiczyc na wordzie i excelu w ang wersji - mam jednak czasem problemy z przetlumaczeniem niektorych wyrazow czy wyrazen. Czy wiecie gdzie moge znalesc tlumaczenie offca z ang na polski lub z pol na ang? Bardzo prosze o pomoc

Gość nie ma czegoś takiego

Gość puderniczka
To ja sie podlacze z moim pytaniem-czy jak napisze prace w "podrobce" worda np.open office,to czy jak zaniose ja do wydrukowania do punktu,teks po odpaleniu w wordzie bedzie wygladal tak samo? w sensie czy sie nie rozsypie? czy ktos wie?

--> Likka Albo masz wersję polską albo angielską. Nie ma wersji dwujęzycznej. Jak masz problem ze zrozumieniem, to pomóc może tylko słownik, albo forum ;-) --> puderniczka Różnie to bywa z przenoszeniem tekstu miedzy ms a open office. Jeśli tekst nie będzie za bardzo sformatowany (czyli dużo tabelek, krojów czcionki, rysunków), to nie powinno być problemu. Jest też jeszcze jedna możliwość - open office ma funkcję \"zapisz jako pdf\". Wtedy taki dokument można otworzyć w adobe reader i na pewno bedzie ok. Pozdrawiam

Gość puderniczka
Ooo,to by uratowalo sytuacje.Dzieki za odpowiedz:)

Gość Likka
dziekuje za odp :) pozdrawiam