Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mala ciezarowa

Jestem w 19 tc - a wkurzaja mnie ciezarowki

Polecane posty

Gość chlopak1982
eeee tam. Wy naprawdę jesteście trochę nawiedzone. Z tego co rozumiem autorce chodziło jedynie o Waszą postawę wobec innych ludzi. Ja całkowicie się zgadzam, że kobiecie w ciąży POWINNO się ustąpić, przepuścić w kolejce itd. I tak właśnie robię. ale robię to dlatego że tak uważam i tak CHCĘ i nie dlatego, że MUSZĘ. Dla mnie to spora różnica.

Gość nie no ale to jest przesada
a co myslalam ze w ciazy tylko ci brzuch urosnie? jak tak myslalas tzn ze glupia jestes! Wlasnie- mysla ze jak maja wielkie brzuchy to kazdy im musi do stop padac! Phi!- No na pewno! Tym bardziej ze wiele osob ktore w ciazy nie sa moga czuc sie fatalnie- i wlasnie dlatego siedza. Moze jakas dziewczyna ma okres i jej brzuch rozrywa? A moze ktomus ktos umar- siedzi i patrzy w okno bo mu zle? Ale nie - wchodzi swieta krowa do autobusu i tzreba jej miejsca ustapic! Zenujace! Ciezarne sa poprostu przykre i zalosne!

Mała ciężarówko piszesz tak ogólnie, że w końcu nie wiadomo o co Ci chodzi. Babki w ciąży Cie wkurzają, są fatalne i rozkaprysone ale dlaczego to juz nie podajesz. taka Paulka czy inna kobieta ma prawo chcieć zeby jakaś malolata i nie tylko, ustąpila jej miejsca w autobusie.Takie są zasady wspólżycia w społeczeństwie. No bez przesady nie mozemy popierać znieczulicy. Jakiś szacunek dla innych ludzi musi obowiązywać i nie usprawiedliwia nikogo to czy ma cos w dupie czy nie. Bo za tydzień sie okaże, że jak zrobi CI sie slabo to wszyscy CIę oleją - bo przeciweż mają Cie centralnie w dupie co popierasz i co ich usprawiedliwia - facet z autobusu nie zawiezie Cie na pogotowie bo to nie on Ci dziecko zrobił... nie popierajmy chamstwa.

ja nie mowie ze ludzie musza nam ustepowac...ale niektorzy sa naprawde bardzo beszczelni.

Gość to ja podkresle
ze czlowiekowi nie nalezy sie szacunek tylko dlatego bo jets czlowiekiem! ja na przyklad mam rozum i szanuje ludzi za ich czyny a nie za to ze sa:O Wez sie zastanow!

Gość taka jedna..
a jak kobiety w ciązy są chamskie, to im wolno, tak? wolno obrazić człowieka przy tłumie gapiów, że nie ustąpił miejsca? a skad wiedzą, czy ta osoba jet zdrowa? a to się zdarza niestety...

Gość jhdhfghg
hmm wydaje mi sie ze z tego tematu miala byc kolejna prowokacja, typu sklocenie ciezarowek z nieciezarnymi

a gdzie autorka pisze ze uwaza ze ciezarnej nie powinno sie ustepowac? ona pisze ze jest roznica- bo mozna ustapic bo sie chce, ale jak ktos - jakas rozpuszczona baba w ciazy- od ciebie tego wymaga- to jest chamstwo dopiero i bezczelnosc!

Gość co innego jak prosisz
albo oczekujesz a co innego jak wymagasz!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Wymagaj to od kolesia ktory Ci dziecko zrobil!

mam nadzieje ze nie wypowiadaj sie tutaj osoby ktore nie sa w ciazy i nigdy nie byly!!!!

Gość jhdhfghg
Iwonka chyba wlasnie takie maja tu najwiecej do powiedzenia i sa to osby ktore pisza w stylu co innego jak wymagasz!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Wymagaj to od kolesia ktory Ci dziecko zrobil! itp hmmm

Gość chlopak1982
kiedyś jechałem 175 w Warszawie (strasznie zatłoczony autobus), ale wsiadałem na takim przystanku że jeszcze były miejsca. Pod uniwersytetem wsiadła masa ludzi, głównie młodzieży. No i jakaś baba w sile wieku (tak 40-50 lat) do mnie z WIELKĄ pretensją - ja MUSZĘ siedzieć bo mam chore nogi Oczywiście ustąpiłem. Ale do k... nędzy powinna była normalnie powiedzieć, że ma chore nogi czy cokolwiek, a nie od razu z wielką pretensją że ja siedzę. To mam w ogóle nie siadać w autobusach, bo a nóż widelec za 5 przystanków wejdzie baba którą nogi bolą??? I właśnie taka postawa jest denerwująca i myślę że o to szło autorce. Myślcie sobie jak chcecie, nawet mówcie aby wam ktoś ustąpił, ale GRZECZNIE a nie z pretensjami. I wszyscy będą szczęśliwi.

A tak nawiasem mówiąc szerzy się w Polsce znieczulica. Niedawno w Wiedniu jadąc koleją ustapiłam miejsce starszej pani. Była tak zdziwiona i zażenowana, że aż zrobiło mi się nieswojo. Brniemy do tego samego wielkimi krokami!

ja jestem matka od 3 lat - ale to pewnie jest nie do pomyslenia dla was ze nie kazda kobieta musi byc tak rozkapryszana dama autorko- najprawdopodobniej za chwile zostaniemy okrzykniete klamczuchami- bo niemozliwe zeby ciezarna, albo matka nie zachowywala sie w taki sposob jak wy, maial inne poglady! nie do wiary! zalosne jestescie teraz w ciazy jest moja mlodsza siostra- taka sama postawa- swieta krowa, to jej podaj, to jej zrob bo ona jest w ciazy! katastrofa normalnie szkoda gadac - wracam do pracy bo krwe mnie zalewa

co mam wymagac od mojego męża? zeby mi miejsca ustappil, przeciez to oczywiste ze mi ustapi!!! widze ze naprawde wypowiadaja sie osoby ktore nigdy nie byly w ciazy...

Gość jhdhfghg
j tez nigdy nie poprosilam o ustapienie miejsca, za to pare razy widzas staruszke a obok siedzacych "mlodych fagasow" powiedzialam zeby ustapili babci miejsca :-P

ja nigdy nie bylam w ciazy, ale juz sie boje, ze kiedys moge przezywac tak jak paulka... cale szczescie mamy samochod, tylko jeszcze prawko musze sobie zrobic i autobusem nie bede sie tluc w przyszlosci...... wspolczuje wam naprawde...

Gość oki swietnie
w polsce szerzy sie znieczulica i dodajmy ze chamstwo ciezarnych szerzy sie jeszcze bardziej! chlopak1982 zgadzam sie w 100% nie no ale to przeciez niemozliwe- od razu autorka jest nienormalna bo sie tlumowi rozwydrzonych wymagajacych zalosnych rozpuszczonych krow w ciazy przeciwstawila! jak widac po autorce wsrod ciezarnych sa normalne kobiety- obiektywne, nie rozpuszczone - mile pocieszenie

Gość taka jedna..
Paulka i Iwonka, uwierzcie, że są kobiety którym brzuch dodaje odwagi, bo jest widoczny, więc uważają, że mają prawo wymagać, i nawet obrażać. Ja akurat jestem malutka, wyglądam jak licealista, więc mnie się nikt nie boi... A jak kilka razy się zdarzyło, że mnie wyzwała jakaś kobieta w ciąży, to było to bardzo dla mnie nieprzyjemne. Bo chamką nie jestem. Tylko... No właśnie, co do tego, czy tu się wypowiadają sooby, co były w ciązy. Ja nie mogę mieć dzieci właśnie dlatego, że to za duże obciązenie dla kręgosłupa, długo stać też nie mogę. Sle kogo to obchodzi? Kobieta w ciązy ma brzuch i to najczęśćiej dowód, że im się miejsce należy, mnie nie. Ja sama NIGDY się nie upominam jak i Wy, ale jak już usiądę, to niemal zawsze ktoś mnie chce z zniego zrzucić, w mniej lub bardziej kulturalny sposób, niestety częściej z brakiem kultury i wyzwiskami..

Gość nescacafe

chlopak1982 ja sie z toba zgadzam. ja teraz poprostu jadac autobusem nie odzywam sie o ustapienie mi miejsca bo mi np slabo czy bola mnie plecy.. raz sprobowalam poprosic to mnie baba opieprzyla ze ona wraca z zakupow i ma ciezkie siatki i ze ona musi siedziec..a ja chcialam tylko zeby te siatki na podloge polozyla...

Gość sliver
...starym babom nie ustępuję i nie mam zamiaru tego robić....żerują na innych stare ropuchy :p :D I to one uważają że im się NALEŻY- gówno prawda , nic się im nie należy! A kobieta w ciąży to co innego......

Gość jhdhfghg
ok swietnie zawialo mi tu autorka topicu .....'dziwne nie??? :-D

Jeszcze nie spotkałam się z sytuacją żeby jakaś ciężarna coś gdzieś wykrzykiwała, czy WYMAGAŁA od innych --- jak to wygląda to wymaganie? bo nie potrafię sobie wyobrazić --- nie spotkałam się nawet z tym zeby któraś kogoś poprosiła o ustapienie miejsca. Ciąża to fajna sprawa nie piszcie więc proszę, że JEJ SIĘ ZACHCIAŁO i KOLEŚ JEJ ZROBIŁ bo to takie poniżające.

Gość oki swietnie
dynda mi to czym ci zawialo mnie od ciebie wieje egoizmem

Gość a skad wiecie
kto jest w naprawde potrzebie, zeby usiasc? nie wszystko widac jak brzuch czy starosc

ja wtedy tez bym tej babki z siatami nie poprosila ale naprawde juz nie moglam wytrzymac i zapytalam naprawde grzecznie...to ta mi awanture zrobila na caly autobus...

Gość jhdhfghg
egoizmem heh a to dobre, pokaz gdzie ci w mojej wypowiedzi zawialo egoizmem???? hmm :( nie wiem czy wspolczuc czy sie smiac