Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kaaaafinah

kupić psa czy nie?

Polecane posty

Gość kaaaafinah

Mam dylemat, bo strasznie sobie chciałam kupić pieska, już jednego nawet sobie upatrzyłam a tu nachodzą mnie teraz wątpliwości. Bo nie ma mnie zbyt duzo w domu, lubimy z moim mężem gdzieś sobie pojechać na weekend (nie mamy dzieci) a pieskiem nie miał by się kto zajać. Już sama nie wiem :O Co myślicie? Poradźcie mi coś :O

Gość kaaaafinah
up up up

Gość nie umiesz sama decyzji
podjac? a o wyjsciu za maz rodzice zdecydowali? :P

to nie kupuj , jak ma długo sam siedzieć a wyjeżdżać można i z psem

Gość 12345 nie kupuj
jezeli lubicie czesto wyjezdzac a nie macie go z kim zostawic a on nie moze jechac z wami to nie ma mowy zeby go zostawic, to tak jakby zostawic małe dziecko bez opieki na weekend...

mysle, ze nie powinnas kupowac jesli masz watpliwosci, zwlaszcza ze wzgl. na te weekendy. Ja mam szczeniaka od miesiaca i pomimo, ze jest naprawde kochana to ciagle nachodza mnie wlasnie takie mysli: moglam wychodzic i wracac do domu kiedy chcialam, moglam wyjezdzac kiedy chcialam (lub mialam pieniadze ;)) itp., itd... Tyle, ze u mnie sytuacja byla troszke inna bo w pewien sposob zostalam postawiona przed faktem dokonanym... Tak czy siak przemysl ta kwestie bardzo dokladnie...

pies to zwierzę towarzyskie :) może zostać w domu sam na parę godzinek :) ale cały weekend lub cały dzień to wykluczone :O pies to nie zabawka :) zrobisz mu tylko krzywdę :)

Gość 12345 nie kupuj
ja mam pieska juz doroslego ale nawet jak gdzies wyjezdzam na pare godzin 5-10 to jak przychodze on jest bardzo steskniony cieszy sie, piescic sie chce. nie mozna pieska zostawic na dlugi czas samego bo bedzie plakac

Gość kaaaafinah
to nie tak ze nie umiem podjać sama decyzji tylko po prostu na początku strasznie marzyłam o piesku a teraz nachodzi mnie coraz wiecej wątpliwosci :( Takie jak napisała meandra123 ze nie bedę mogła wracać kiedy chcę do domu, wyjechać itp. Z jednej strony strasznie pragnę tego pieska a z drugiej wiem ze to obowiazek :(

Pies to obowiązek a szczeniak to w ogóle wymaga masę czasu i cierpliwości!! (wiem bo sama mam) Przede wszystkim trzeba z nim wychodzić na spacer co 2-3 godziny a i tak może mu sie przydażyć wpadka na dywanie :( Ponieważ szczeniakowi rosną zęby to będzie wszystko gryzł :( Psa można zostawić na kilka godzin samego w domu ale najpierw trzeba go tego nauczyć,a to nie takie łatwe.Potrzeba też dużo wyrozumienia u sąsiadów,bo piesek będzie \"płakał\"....no i trzeba zaczynać od pozostawiania go najpierw np od 10 min a potem wydłużać.....więc długa droga przed tobą.Ze szczeniakiem jak z dzieckiem,trzeba wszystkiego nauczyć i.....przeczekać dzieciństwo ;)

Gość zzzzzzzzzzzzzz
Tak naprawdę ja bierzesz szczeniaka przynajmniej poczatkowo musisz mu zapewnić bardzo dużo uwagi.A potem da sie psiaka zostawić do 7,8 godzin samego,ale napewno nie cały weekend.mam pytanie,co Co przeszkadza wyjazd z psem na weekend?

Gość Gdzie mieszkasz
??? Nie masz zadnych zaufanych znajomych, ktorzy by przyszli posiedziec troche z pieskiem i go wyprowadzic?? Albo by go zabrali do siebie. A moze hotel dla psow?

Posiadanie psa czy innego zwierza wymaga ogromnej odpowiedzialnosci i rezygnowanie ciągle ze swoich panów na rzecz onego :) JA mam 3 letniego goldenka i nie wyobrażam sobei, bym mógł zostawic go na dłużej niz 8 godzin dziennie. Na zczęscie krótko pracuję w ciągu dnia i pies ma do dyspozycji 10 arowy wybieg. Z powodu tego,że źle znosi noce poza domem zrezygnowałem w ogóle z wyjazdów na wakacje. Coś za coś. Trudno. Jeśli masz wątpliwosci to odpuść sobie tego psa, bo za dwa lata być może spotkam Twoje ogłoszenie na allegro\" 2 letniego psa oddam w dobre ręce z powodu częstych nieobecności w domu i alergii mojego malutkiego dziecka\" . Szlag mnie trafia jak widze \"takie cos\". Pozdrawiam.

Gość nananaNANANansh
KUP KUP KUP KUP KUP KUP KUP KUP KUPPSIAKI SA NAJCUDOWNIEJSZYMI ISTOTAMI NA ZIEMI