Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość eewweelliinna

ciemny śluz

Polecane posty

Gość eewweelliinna

jestem w 11 tyg. ciąży.do 2 dni mam ciemny(wręcz brązowy )śluz.boli mnie do tego brzuch,ogólnie żle się czuje.nie krwawie ale się boje bo nie wiem od czego to jest?pomocy

Gość eewweelliinna
nie wiem co sie dzieje!

Ja bym na Twoim miejscu nie czekała.Tylko wsiadła do auta i pędem do szpitala.To że boli Ciebie brzuch to zazwyczaj normanle na początku ciązy ale z tym plamieniem róznie może być.Bo skąd można wiedizec czy jutro w kałuży krwi się nie obudzisz??? a tak zbadaja Ciebie,może kilka dni poobserwuja i dobrze sie to skończy

Powinnaś już dawno być u swojego lekarza!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Z podobnymi objawami, w 14 tc wylądowałam w szpitalu. Podejrzenie: odklejenie łożyska, zagrożenie poronieniem. Dostałam leki i jakoś trwam w nadzieii.............

Gość eewweelliinna
DZIEWCZYNY NAPEWNO DO LEKARZA POJADE! TYLKO ŻE JA NIE KRWAWIE.BO KRWI NIE MA.DZWONIŁAM DO LEKARZA I MAM WIZYTE W PONIEDZIAŁEK.POWIEDZIAŁW MI ZE JEŚLI KRWI NIE MA TO MAM BYĆ SPOKOJNA I ODPOCZYWAĆ.ALE JA I TEK JESTEM CAŁA W STRACHU!

Lightblue=> miałam to samo- odklejanie łożyska na początku ciązy. Ewelina=> na pogotowie!!!!

Ewelina=> ja leciutko zaplamiłam na brązowo i od razu pojechałam na pogotowie. Nawet mnie brzuch nie bolał. Diagnoza- odklejanie łożyska, duphaston i 2 miesiące leżenia plackiem!

Przedewszystkim zmień ekarza bo ten jakiś dziwny jest:O każde plamienie jest niebezpieczne dla dziecka:O a ty zrób jak chcesz wkońcu to Twoje dziecko ale ja bym nie ryzykowała!!

Gość eewweelliinna
TO MNIE TERAZ PRZESTRASZYŁAŚ! BARDZO MI ZALEŻY NA TEJ CIĘŻY BO TO MOJA TRZECIA A DWIE PIERWSZE TO PORONIENIA!

Nie chce Cię straszyć...poprostu ja zamiast siedzieć na kompie już dawno bym u lekarza siedziała😘

sorry ale ten Twój gin jakiś nie poważny.Nie martwić się,odpoczywać.Kochana mi też zaczeły się plamienia,zbagatelizowałam to bo lekarz powiedział mi że nie ma powodu do paniki a na drugi dizeń dzień dostaam krwotoku - poronienie(14 tydzień) . Kiedy teraz zasżłam w ciąze to przy pierwszym dniu plamienia odrazu pojechałam do szpitala i dzięki temu mam synka - bo jeszcze tego samego dnia dostałam krwotoku,dali mi zastrzyk na potrzymanie,później brałam przez mieisąc a może i więcej duphaston i 6 tygodni leżałam plackiem. Więc ja bym do poniediząłku nie czekała.

Gość eewweelliinna
NO TO JADE! POZDRAWIAM

Jeju Ewelina..przepraszam ale nad czym Ty sie zastanawiasz??? 2 ciaze poronialas i dumasz czy sie zglosic do szpitala? wsiadaj w auto czy taxe i jedz dziewczyno.Lekarz Cie zbada .Jesli to nic złego-wrocisz do domu i bedziesz spac spokojnie -nawet lekarzowi nie musisz nic mowic...a jesli cos nie tak????!!!

No kobieto, mam nadzieję, ze jesteś już w szpitalu. Ja pierwszą ciążę poroniłam, również plamienie ciemnobrązowe, nie krwawienie. Ciąża obumarła. Przy drugiej również dostałam plamienia w 3 tc!!!! i od razu poleciałam do szpitala. Dostałam luteinę, ketoprom w zastrzykach i przeleżałam pierwsze pare miesięcy. Odklejona była kosmówka. Ale się udało!!!! Teraz mój skarb śpi smacznie, a ja idę ją wycałować na dobranoc..... Trzecią..jak przy pierwszej...4 ciąża, również zagrożona, ale całe szczęście wszystko było ok! Mam drugiego szkrabka, który jutro skończy 7 m-cy. Pozdrawiam.

Gość xxviki21xxwp.pl
nie wiem czy to ktos przeczyta ale bardzo bym chciala. jestem w 38 tygodniu ciazy i zis zauwazylam brazowe plamienie na podpasce bardzo sie boje nie wiem czy zglosuic sie do lekarza prosze pomozcie

Gość xxviki21xxwp.pl
mam nadzieje ze to nic powaznego ale bardzo sie boje jestem w angli i tutaj wszystko jest inne trudniejsze

Gość DO LEKARZA
zadzwonić i na badanie

Gość dziumdziulaczek
moze odszedl ci czop sluzowy, to oznaka ze zbliza ie porod, akcja porodowa wtedy zaczyna sie chyba do dwu dni ale glowy bym sobie nie dala z ato uciac. ale cokolwiek by to nie bylo udaj sie do lekarza, tak na wszelki wypadek

Gość xxviki21xxwp.pl
ale czego moze to byc oznaka taka brazowa wydzielina boli mnie przy tym bardzo glowa nie wiem czy to od tego czy moze poprostu przewrazliwiona jestem

Ja gdybym tylko raz zaplamiła, od razu pojechałabym do swojego lekarza. Jak to krwi nie ma? Brązowy śluz to nie od krwi? Co ten lekarz? Ja mam 14 tyg,a w 13 tygodniu dostałam krwotoku i od razu pędem do szpitala. Odkleiła mi się kosmówka 1 mm. Leżałam 4 dni w szpitalu, teraz leżę w domu, praktycznie non stop. Weszłam tu na chwilę przeczytać właśnie o tej kosmówce. Orientujecie sie ile to się goi? Mi już później nic się nie działo, raz poleciało i spokój, ale strasznie się boję. W przyszłym tygodniu jadę dopiero na kontrolę.

DO xxviki21xxwp.pl. Mi w pierwszej ciąży odeszło troche czopa sluzowego wlasnie zabariwonego krwią. Pojechałam do lekarza, powiedział, ze za jakies 12 godz zacznie sie porod i dokąłdnie tak było. Powodzenia!

Gość xxviki21xxwp.pl
Dzieki dziewczyny dzis wyleciala mi reszta czopu bole mam od wczoraj od 18 przestalo mnie bolec okolo 22 ale dzis rano znowu sie zaczelo mam skurcze co 10 minut czyli to juz dzis, swietne jest to forum dziekuje bardzo za wszystko mam nadzieje ze dzis usciskam moje malenstwo

Gość piistaacjaa
Ostatnio byłam u ginekologa, miałam ciemno-brazowy śluz. Gin. powiedziala, ze to normalne przed miesiaczka... Mialam dostac okres w tym dniu co bylam u gin. ale od tego czasu minelo juz 13 dni i dalej okres sie nie pojawia... :( Dlaczego???

Gość Nati2300
Witam Mam nadzieję że ktoś tu jeszcze zagląda. Otóż jestem w 7 tyg ciąży (licząc od miesiączki). Kiedy w 5 tyg zauważyłam lekkie plamienie pojechałam prywatnie do lekarza (była to moja pierwsza wizyta) gin mnie zbadała i powiedziała, że mam nadżerkę, po usg dopochwowym zobaczyłam moje maleństwo, nie było jeszcze serduszka bo za wcześnie, ale gin powiedziała że wszystko jest dobrze, dobrze ułożona itd. No i dowiedziałam się przy okazji że mam torbiel na lewym jajniku 4cm;/ Gin zapisała mi luteinę biorę już dwa tyg 2x1 plamienia ustały. Po stosunku kilka dni później znowu trochę sluzu z krwią ale sie nie zmartwiłam bo szybko znikł a poza tym moja gin pow że takie plamienie może wystąpić własnie od nadżerki bądź torbiela. Potem znowu ok, normalny śluz. Jednak ostatnio jak się kochaliśmy po stosunku poleciała mi krew, hmm tak nawet sporo, ale przez noc nic, rano lekko przy podtarciu papierem i mały skrzep. Potem znowu ok. Od tamtego czasu zero seksu wole nie ryzykować. Martwi mnie tylko to że (tylko) rano jak się podcieram jest taki brązowy śluz ale jakby bez krwi i nie dużo w ciągu dnia ok. Nie wiem co mam o tym myśleć czy iść do lekarza? Nie boli mnie brzuch czasem tylko lekko pobolewa ale to chyba normalne. Nie mam krwawień, ani plamień tylko ten śluz rano taki ciemny. Poradzcie coś, boję się że może to prowadzić do najgorszego, ale ciągle staram się być dobrej myśli. I przypominam sobie słowa mojej gin \" z ciążą wszystko ok a plamienie może być po stosunku, bo teraz wszystko jest nabrzmiałe i delikatne i może naruszać nadżerkę\" Proszę o radę co robić. Pozdrawiam

Gość Lusiasz20
Wita,. po pierwsze na pewno trzeba jechać natychmiast do szpitala. Po drugie negatywne nastawienie źle wpływa na ciąże. Po trzecie ja jakiś tydzień temu zauważyłam trochę krwi na wkładce i od razu pojechałam do szpitala. Później leciał mi już cały czas ciemno brązowy śluz, a czasami normalny. Lekarze powiedzieli, że z dzidzią jest dobrze, tylko mam leżeć, bo taki śluz może być efektem zbytniego zmęczenia, a poza tym gdy macica się poszerza żeby zrobić miejsce maluszkowi, to taki śluz wtedy też może lecieć. Także drogie kobietki, głowy do góry, uśmiech na twarz, i wiara że wszystko będzie dobrze :)

Gość wystraszona....
odswiezam watek. wczoraj rano mialam ciemny sluz (zobaczylam przy sikaniu) i pojechalam od razu do szpitala. lekarz zrobil mi usg dopochwowe i bylo serduszko i mowil, ze wszystko wyglada ok, ale i tak sie martwie :( czy ten sluz mogl byc spowodowany seksem dniem wczesniej? bo je sie teraz jak cholera, ze poronie :( jestem w 6 tyg.

Gość nie, spanie na brzuchu
a jak to lekarz wyjaśnił?

Gość wystraszona....
powiedzial, ze to nie oznacza nic zlego, ze czasem tak jest, jak sie rozszerza macica, ale tez nie obiecal mi ze nie bedzie poronienia :( mowil, ze na razie wszystko ok i trzeba czekac.