Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mammmma

Co sądzicie o łózeczkach z funkcją KOŁYSKI?

Polecane posty

mam identyk.Super bylo ,a nawet niezastąpione do ok.6m-ca zycia naszej coruni..Potem je zablokowaliśmy:(Bo dzidzia za duza ,zeby ją bujac🌼Polecam.Teraz troche sie srubki luzują od skakania corki,i dosyc czesto musimy je dokręcać.

Witaj. Wiesz kiedyś dokładnie się nad tym zastanawiałam czy kupić kołyskę czy łóżeczko z funkcją kołyski, ale oczywiście jak usłyszała o tym moja teściowa to zaraz była awantura, że dzieciaka do kołysania przyzwyczaję i będzie ogromny problem itd. Kupiłam zwykłe łóżeczko. Ostatnio przychodzi do mnie rehabilitantka bo okazało się że mały ma lekką asymetrię, jednym z ciczeń jest właśnie kołysanie, tyle że w moim przypadku ma być to w kocyku na boki i w przód i w tył, spytałam po co to kołysanie a ona na to : że dzięki kołysaniu rozchodzi się tlen do wszystkich komurek nerwowych i dziecko lepiej się rozwija, dodała jeszcze że matki od lat kołysały swoje dzieci a tam gdzie się miało pojawić dziecko zawsze była kołyska, stwierdziła że to naprawdę duża frajda dla dziecka i bardzo dobrze rozwija się wtedy mózg. Nie bój się że przyzwyczajsz małego do kołysania bo przecież każde dziecko tak szybko rośnie i w każdym miesiącu ma inne potrzeby.

Gość mammma
Dzięki za odzew :-)

Gość zr
Ja też mam takie łóżeczko, moja mała nie przyzwyczaiła się ani trochę do kołysania, gorzej jak babcie noszą na rękąch za długo wtedy robi się gorzej, a tak co za ulga w nocy, buju buju i dalej śnisz, nie wierzę, że dziecko może się przyzwyczaić, przy drugim też zamierzam je wykorzystać i te same metody, po roku blokada kołyski i sprawa załatwiona!Nie słuchajcie rad teściowych, bo one dzieci miąły x lat temu!

Gość hegemona
zdecydowanie polecam

Gość kołysząca mama
Zdecydowanie polecam. Mam własnie takie łóżeczko. Mój synek ma obecnie siedem miesięcy. Nigdy nie zasypiał przy piersi, a teraz nie zasypia przy butelce. Za to chwile pokołysany w łóżeczku zasypia bez problemu. I to nie prawda że dziecko może nauczyć się kołysania (w nocy jak wypije butle z mlekiem chwile sobie jeszcze "pogada" i zasypia sam bez kołysania)

Gość gość
7 miesięczne dziecko karmisz w nocy? Kaszka na wieczór mu nie wystarczy??????

Ogólnie fajna sprawa, tylko jak dziecko jest starsze i skacze to śrubki w blokadzie się luzują i często blokada puszcza