Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zaraz_zka

pytanie do mam, pierwsza wizyta u dziecka

Polecane posty

Gość zaraz_zka

Witam wszystkie mamusie i nie tylko :) Mam do Was pytanie. Dziś idę w odwiedziny do siostry, która wczoraj wyszła ze szpitala ze swoim największym skarbem. Urodziła dziewczynkę. Prezencik już kupiłam dla niej i dla mamy. Słyszałam jednak, że w pierwsze odwiedziny dziecko powinna dostać 1kg cukru żeby miało słodkie życie, buciki na szczęście itd. Czy wasze dzieci też dostawały takie rzeczy, jeśli tak to co jeszcze? Czy ten obyczaj jeszcze się obchodzi? 🌻

Gość jabadaba du
nie słyszałam o tym, ale nie siedz długo, bo młoda mama napewno jest zmeczona, gratulacje

Gość pierwsze słyszę o takich
zabobonach... Skąd ty jesteś, że takie durnoty wymyslasz? Kilo cukru? Może to dobre było jak cukier na kartki był

Gość zaraz_zka
@pierwsze słyszę o takich - ulżyłaś sobie? wystarczyło powiedzieć, że nie słyszałaś o tym i wszystko na ten temat. Taki sam zabobon czy obyczaj jak zakładnie czerwonych majtek na studniówkę :P

Gość Weronika**1981
zaraz_zka, proponuję kupić coś małego symbolicznego, sostra i tak to doceni. i nie siedź długo, to zalediwe 2 dni jak jest z dzieckiem w domu, na pewno ta sytuacja oprócz radości jst też mecząca,więc posiedź góra godzinkę.

Gość zaraz_zka
Weronika - kupiłam pajaca z okryciem i bardzo milusi kocyk Nie kupilam tego cukru itd, chciałam się tylko dowiedzieć czy faktycznie tak się robi i to wszystko. A u siostry będę krócej niż godzina bo wiem, że ten dzień i tak będzie męczący tym bardziej, że dziadki też chcą wnuczkę zobaczyć.

a ja słyszałam o cukrze, ale właśnie w czasach, gdy o słodycze było trudno! dla \"zapewnienia\" słodkiego życia możesz wziąć z Sobą coś słodkiego, to miły przesąd :)

Gość zaraz_zka
gruby miś - dziękuję, masz rację - myślę, że to będzie miłe :)