Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość neta30

szybko zarastające ciemiączko

Polecane posty

Gość ciazosfera
Hej, ja już wiem, że mój maluszek jest zdrowy.. . Też mieliśmy chwile niepewności i nerów. Naszukałam się specjalisty, bo w CZD terminy sa odległe jak droga na księżyc :/ - a tam właśnie kieruje się dzicie z takimi problemami. U nas sytuacja była taka, że Młody urodziła isę z normalnym cimiączkiem - 2x3 i po 2 miesiącu zaczęło mu szybko zarastać - a to jest nieco inna sytuacja niż małe ciemię od początku... Wrzucam link - tam opisałam i kontakt do specjality od ciemiączek (w Warszawie) i przebieg wizyty i przygotowania do niej. http://ciazosfera.blogspot.com/2013/04/zarastajace-ciemiaczko-specjalista-w.html

Gość gość
Wybraliśmy się z synkiem jak miał 3m-ce do lekarza na szczepienie, ten przy badaniu stwierdził że zaczęło zarastać przednie ciemiączko. Szczepienia nie było bo dopóki nie zobaczy jak sytuacja wygląda to nie zaszczepi. Najpierw dostaliśmy skierowanie do neurologa. Ale w miedzy czasie konsultowalam sie z innym pediatra, bo zawsze warto skonsultowac to z innym. Neurolog bada czy dziecko umie już to co powinno wykonywać w danym wieku, sprawdza odruchy, czy unosi główkę. U neurologa wszystko było prawidłowo, następnie wysłano nas do neurochirurga który ogólnie prowadzi te przypadłość, który kazał zrobić usg główki. Na usg wszystko wyszło prawidłowo, mózg się rozwija reszta też. Usg główki można wykonywać dopóki ciemię się nie zrośnie. Kolejne usg było w 4,5 m-ca ledwo radiolog coś dostrzegła bo już zarosło dosłownie szparka została, ale naszczęście wszystko było okej. Teraz czekamy na wizytę u okulisty na zbadanie ciśnienia w oczku. Synek ma 5m-cy. Co tydzień mierzymy główkę i wagę, wszystko jest wporzadku. Następnie po okuliscie neurochirurg wspomniał że będzie tomografia komputerowa.. także czekamy