Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Belucci

Nieznosny ból zęba, a ciąża POMOCYYYY

Polecane posty

Ratujcie bo zaraz zejde z tego świata. Podejrzewam że jestem w ciąży, ale dopiero jutro robię test. A od piątku strasznie boli mnie ząb, jedynka którą wyleczyłam miesiąc temu !!! W nocy wzięłam dwie tabl paracetamolu. Rano aż do tej pory jakos funkcjonowałam, ale teraz tak strasznie mnie boli ten ząb że zaraz zwariuje. Czy jmoge wziąc panadol. jakie są konsekwencje brania leków w 1 trymestrze ciąży? Jak wy radziłyście sobie z bólem w ciąży. Pomóżcie mi dziewczyny, bo do jutra jeszcze kupa czasu ( rano zapierniczam doswojej stomatolog) a nie wiem czy dam radę znieść ten ból.l

Do dentysty w niedziele raczej nie mam szans pójść, a do jutra nie zniosę tego bólu:-(

Piszesz ze jutro pojdziesz do dentysty, ale sa przeciez gabinety calodobowe :-)

Tak są, najbliższy w Warszawie, ode mnie jakieś 40 km. Nie mam jak tam dotrzeć. Jestem sama z synkiem w domu. Uwierz że dałabym sobie teraz tego zęba wyrwać żywcem, tak mnie boli, więc jak miałabym możliwość pójścia do dentysty to już bym u niego była :(

Gość caryca ka
alez oczywiscie, ze sa calodobowe. w moim miescie w takiej calodobowej przychodni usuniecie zeba kosztuje 200 zl. jest co prawda dyzurujaca przychodnia, ale tam tylko usmierzaja bol, zreszta bardzo nieskutecznie - ostatnio przez 3 dni lazilam po scianach z bolu, 200 zl nie mialam, musialam czekac do poniedzialku na wizyte, wiec poszlam do takiej dyzurujacej przychodni wlasnie, pani stomatolog stwierdzila, ze zab mnie boli, bo mam zablokowane kanaly, wiec pogrzebala, pogrzebala, stwierdzila po chwili, ze zrobione i wyslala mnie do domu. nie podzialalo, zatrulam sie srodkami przeciwbolowymi. tak to mniej wiecej wyglada, wybaczcie, ze sie tak rozpisalam. belucci - sprobuj posmarowac zab plynem "dentosept A". to ziolowy plyn, kupisz w kazdej aptece. najwazniejsze - dziala zewnetrznie, a nie wewnetrznie, nie musiszz nic lykac. moze to da ci chwile wytchnienia..

Ja w 2 msc ciąży miałam potworny ból zęba od piątku.Cierpiałam i jedynym uśmierzaczem była zimna woda trzymana w ustach.jakoś przetrwałam do poniedziałku.Niestety miałam robionego zęba na żywca bo stomatolog stwierdziła że nie będzie brała odpowiedzialności za ciąże. Ja polecam maść( o której wtedy nie wiedziałam) dla niemowląt na ząbkowanie Bobo...coś tam.

Ze znieczuleniem to prawda, mi też robili na żywca... w normalnym znieczuleniu jest dużo adrenaliny, co powoduje skórcze macicy. Jest jeszcze znieczulenie jakieś inne, ale to mi raz robiła stomatolog i nic nie podziałało, więc nie było sensu następnym, razem go stosować. Kobieto, szykuj się na leczenie tego zęba na żywca, a na razie postaraj się płukać szałwią i rumiankiem.

ja milam to samo w czwartek bylm u dentysty zrobilmi zebaatu weekend i olniesamowity, ptalam lekrza powiedzial zesokojnie apapmoge brac tylko ze mi zaczal sie23 tydzien. A jak nie wiedzialam ze jestem w ciazy to mialam rwanego zeba ze zieczuleniami i wszytsko jest ok. Powodzenia obys przetrwala te nocke

witaj!!!mam nadzieje,ze juz Ci przeszedlbol zeba!ja obecnie jestem w 22 tygodniu ciazy i od 4 do 6 grudnia tak mnie zab bolal ze juz nie moglam i poszlam do lekarza dostalam znieczulenie bo bylam w 2 trymestrze ciazy ale jakbym byla w pierwszym trymestrze to bym nie dostala wiec raczej nie chce Cie straszyc ale moze nie dostaniesz znieczulenia.....ale napisz jak bedzie po wszystkim moze czegos sie dowiesz wiecej od stomatolog pozdrawiam pap

przeciwbólowe to tylko sam paracetamo - tj. apap itp. ale lepiej nie przesadzać tym bardziej, że to pierwszy trymestr gdy rozwijają się najważniejsze rzeczy jedynym najprostszym sposobem jest udanie się do dentytsty zamiast zatruwanie dziecka tabletkami . powodzenia

Gość enteraaaa
ja w ciazy wyrwałam 3 zeby w sumie-zeznieczuleniem

Gość gość
hej . jestem w 4 tygodniu ciazy . bardzo bolimnie zab . nie wiem comam robic. nie chce brac srodkow przeciwbolowych . Mam zamiar isc do dentysty ale boje . czy w tym okresieciazy stomatolog poda znieczulenie ?

Gość gość
Nie bój się a umów na wizytę i w czasie jej trwania zapytaj o wszystko lekarza. Ba,już nawet przy umawianiu wizyty możesz powiedzieć o ciąży - dużo bowiem zależy od samego zęba. Nie wiem, skąd jesteś ale z czystym sumieniem polecam Ci Remedium Stomatologia w Sochaczewie: http://remedium-stomatologia.pl/

Gość gość
Ja byłam z 8ką która nie mogła się wybić w ciąży, i miałam stan zapalny dziąsła, staraja się nie dawać znieczulenia jeśli nie jest konieczne, ale teraz uważa sie że stany zapalne w obrębie jamy ustnej są duzo groźniejsze dla dziecka niż wizyta u dentysty i ew zastosowany odp. środek przeciwbólowy. Nie czekaj z wizytą bo to dopiero początek ciąży i kto wie co ci z tym zębem wyjdzie jak szybko nie zareagujesz....

Gość gość
Oj w ciąży to trzeba ostrożnie z przeciwbólowymi. Normalnie jak mnie bolał ząb, to zawsze mi pomagała pyralgina, ale w ciąży to może jakieś domowe sposoby lepiej stosować typu goździk albo coś takiego

Gość gość
Temat sprzed 10 lat. Myślę, że autorka już nie ma problemu z zębem.