Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jusiek

dziewczyny po cesarkach? POMOCY

Polecane posty

Gość jusiek

4 grudnia urodziłam syna Mikołaja w szpitalu nie przystawiali mi go do piersi i w domu zaczeły się problemy z karmieniem. Nawał pokarmu,który nie chce leciec, a mały nie chce ssac. Piersi jak balony a ja wyje z bólu podłączona do laktatora!!! Kiedy to minie pomocy

minie,minie. Kup kapustę(zielona) i schłodz w lodówce.Później pokacinaj liście i poprzykładaj do piersi.Smierdzi,ale działa:) No i przystawiaj małego do piersi.Bo później może nie chciec z cycka,tak jak i z moją na poczatku było:O

Gość moja siostra
też miała cesarkę i też dziecko nie chciało cyca. W szpitalu pielęgniaż kazał dziecku włożyć dziecku do buzi zgięty najmniejszy palec jak dziecko zacznie ssać to trzeba szybko do piersi przystawić. Cierpliwości a napewno się uda.

Do Jusiek Nie martw się tym karmieniem. Ja przeżywałam to samo, ale niestety musiałam się poddać i nie udało mi się karmić piersią, ponieważ mała traciła na wadze,a była wcześniaczkiem. Wykarmiłam córeczkę Bebikiem. Teraz ma już 14 lat i jest bardzo zdrową i mądrą dziewczynką. Sztuczny pokarm czasami jest lepszy niz mleko od płaczącej matki, która jest zdenerwowana , że dziecko nie chce jeśc. Nie karmiłam piersią, szybciutko dostalam miesiączkę , schudlam i czułam się świetnie. Moja koleżanka karmiła półtora roku, dziecko chorowało częściej niż moje , a ona aby zachowac pokarm roztyła się. Głowa do góry. Próbuj, ale pamiętaj ,nic na siłę .Jesteś wspaniałą matką i nawet jeśli nie będziesz karmić piersią Twój syne będzie Cię kochał. Uwierz w to. Dasz mu swój czas, będziesz czytać książeczki, bawić się z nim , rozmawiać. Kiedy karmisz butelką tulisz synka do siebie i on też Cię czuje. Piszę ci o tym , bo ja z powodu wyrzutów sumienia ,że nie karmie piersią nabawiłam się depresji. Nie warto PAMIĘTAJ

Gość moja siostra
tylko że dzieci karmione sztucznie są bardziej podatniejsze na to że w przyszłości będą miały nadwagę wiem coś o tym byłam karmiona sztucznym mlekiem

Gość kasiaek
nieprawda ja bylam karmiona sztucznym mlekiem a moje rodzenstwo piersia obecnie to ja jestem szczupla a oni maja nadwage wiec nie ma reguły.

Gość aga_25
jusiek może twój synek nie potrafi właściwie złapać piersi(sutka),przez to się denerwuje i nie chce...ja też przechodziłam prawie to samo,tylko,że mi małą w szpitalu dawali do karmienia,problem był w tym,że ona źle chwytała pierś,denerwowała się i strasznie płakała bo nic jej nie leciało,pogryzła mi piersi i płakałam z bólu(to było coś strasznego),przez cały tydz.jak byłam w szpitalu pielęgniarki wkładały jej pierś do buzi bo ja sama sobie nie dawałam z tym rady(żeby właściwie włożyć),robiłam okłady z liści kapusty i ściągałam mleko laktatorem,trzeba tak robić żeby się nie zrobił zastój i zapalenie piersi. MOJA RADA-kup sobie w aptece kapturki(silikonowe) do karmienia,one mnie uratowały,na początku mała piła przez nie a później jakoś nauczyła się bez.A tak się bałam ,że po wyjściu ze szpitala,sama sobie nie poradzę z tym karmieniem ale się udało. Tobie życzę tego samego!!!POWODZENIA Daj znać co i jak.