Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 23_latka

nocowanie u chłopaka

Polecane posty

Gość anikaaa
masz rację o by było głupie jak byście się gdzieś indziej spotykali.

Gość 23_latka
ja rozumiem że oni sie o mnie martwią, ale jako dorosła osoba biorę w pełni odpowiedzialność za to co robię. Kocham go, on kocha mnie, nasz związek traktujemy poważnie, i naprawdę nam chodzi tylko o te momenty wspólnego zasypiania i budzenia sie przy swiom boku, już i tak spędzamy ze sobą mało czasu i każda sekunda razem jest dla nas ważna.

A jeśli jego rodzice nie mają nic przeciwko to w czym problem? Ja czasem nocuję u swojego faceta w obecności jego rodziców, bo wiem, że na to pozwalają. Przecież nie muszę paradować przed nimi w bieliźnie ani kochać się z moim facetem w pokoju obok. Ola_25 ok, ale to wygląda tak, jakby ich dziecko mogło zrobić coś złego tylko w godzinach 24- 6. A to wg mnie jest głupie.

Gość acidofilna
23-latka -wyjscia masz dwa - jesli wiesz, ze rodzicow nie przekonasz, to mozesz sie albo zbuntowac i postawic przed faktem dokonanym, albo dalej robic wszystko pod ich dyktando. ani jedno ani drugie wyjscie nie jest zle, pytanie tylko w ktorej sytuacji ty sie bedziesz lepiej czula.

Gość jej rodzice i jego
tez byli mlodzi i powinni zrozumiec sytuacje. tym bardziej nikt nie powinien klasc im klody pod nogi. sama mialam matke podobna do autorki matki i co? dopiero sama musialam wyperswadowac swoje racje bo inaczej musialabym zostac dziewica do konca zycia bo zawsze cos......... do autorki - a co jego rodzice na to? czy on mieszka sam? bo jezeli tak,to zostawalabym u niego na noc bez zastanowienia.

Gość Ola_25
Przeciez 23latcenie chodzi o spotykanie sie bez nadzoru tylko spanie bez nadzoru:) I prosze nie sciemniaj,ze nie chodzi wam o seks tylko o obudzenie sie razem. Bardzo romantycznie to brzmi, ale niestety bardzo nieszczerze.

Gość anikaaa
rozumiem. na Twoim miejscu bym jeszcze poczekała, bo to mimo wszystko tylko 6 miesiecy związku

Gość doda - blachara
moj facet tez do mnie przyjezdza i nocuje (studiujemy w roznych miastach) ale w warunkach domowych nie poszlabym na to...bylabym baaardzo skrepowana

Gość Ola_25
taka_ja - jasne, zrobic cos zlego moze w kazdej chwili i o kazdej porze, ale nocowanie byloby czynnoscia regularnie sie powtarzajaca w przeciwienstwie do zrobienia czegos zlego jednorazowo.

Gość 23_latka
mieszka sam, już nawet on próbował wytłumaczyć mojej mamie o co chodzi, moja mama kiwała głową, mówiła że to rozumie, ale spać mam u cioci. I był koniec tematu.

Gość doda - blachara
no wlasnie...i zasadnicza kwestia jest to czy On mieszka sam...bo jesli tak to ja bym sie nikogo o zgode nie pytala i na pewno bym u niego nocowala natomiast jesli mieszka z rodzicami to nie

Gość doda - blachara
no to dla mnie sprawa jest jasna...nikogo nie pytam o zgodze i spie u faceta

Ta cala sytuacja jest smieszna. Masz 23 lata. To zdanie powinno stanowic komentarz. W ogole Cię nie rozumiem i nie zrozumiem, boisz się samodzielnosci?! nie umiesz mowic i się sprzeciwic?! conajmniej dziwne. a co ludzie powiedzą to mnie malo obchodzi, mogą sobie mowic do woli, nie ich zycie..nikt nie ma prawa Cię ograniczac!!! ludzie niech sie zajmą lepiej sobą i swoim zyciem i leczą się ze swoich ograniczonych umyslow.

Gość 23_latka
hmm, czy nie chodzi nam o seks? nie chodzi, jak już pisałam wyżej równie dobrze możemy sie kochać wieczorami, po południu, czy rano. Nigdy nie marzyłaś by zasnąć w ramionach ukochanego mężczyzny?

Gość 23_latka
to jest śmieszne, zdaje sobie z tego sprawę, próbowałam już wszystkiego żeby mamę przekonać, na próżno, dlatego proszę was o radę, co jeszcze można zrobić.

Ola_25, ale jeśli zostaje u niego regularnie od tej powiedzmy 18 do 24 to jest to również regularnie powtarzająca się okazja do zrobienia czegos złego.

Gość doda - blachara
po prostu nie pojechac do ciotki tylko do faceta

Gość Ola_25
Marzylam i mam to codziennie od 2 miesiecy:) Ja tez mam takich rodzicow jak Ty, szczegolnie mame, ale "czego oczy nie widza, tego sercu nie zal":) Wyjechalismy za granice i nawet jesli moja mama ma swiadomosc tego, ze spimy razem, choc ona to potepia, to nie ma nic do gadania:) Jest cos w rodzaju zmowy milczenia - ona nie pyta a ja nic nie mowie, a jednak obie wiemy, ze wiemy:)

Gość jej rodzice i jego
dziewczyno - nie zastanawiaj sie ani chwili. masz, AZ 23 lata i uwazam to wrecz zenujace ze strony twojej matki,ze probuje narzucic ci swoja wole wlasnie w tej kwestii. kobieta jest niepowazna by doroslej osobie mowic takie rzeczy. przeciez wiadomo,ze nie spotykacie sie by tylko patrzec sobie w oczy. a moze twoja mama jest poprostu zazdrosna? nie wiem. jesli powiesz jej,ze jestes zabezpieczona i nie ma sobie robic obaw to powinna przystopowac. powiedz jej,ze czasy zasciankowe sie skonczyly i to jest twoje zycie a nie sasiadow cioci jadzi. przeciez jak bedziesz u niego nocowac to chyba nie wyrzuci cie z domu? zobaczysz,na poczatku bedzie sie denerwowac ale po jakims czasie przejdzie w normalnosc i zapomi,ze to stanowilo kiedys jakis problem.

Gość Ola_25
taka_ja, ale od 18 do 24 zazwyczaj sie nie spi:)

Gość Ola_25
jej rodzice i jego, zadne zabezpieczenia nie daja 100%, zapomnialas?:)

Gość hhhheheheeeee
jezu,jak to czytam to wydaje mi sie jakbym czytała posty 15 latki...bez obrazy autorko..ale jak 23 letnia kobieta moze miec takie problemy??toż to paranoja dosłownie...:O współczuje... ja mieszkam z moim facetem,zaraz bedą 3 lata...a razem jesteśmy od 3,5. i moi starzy nigdy nie robili zadnego przedstawienia...bo to niewypada...a co sąsiedzi powiedza...moja mamuska zawsze przedstawia mojego faceta "mój zieć" :D a inni niech gadaja...inaczej umarli by z nudów jakby nie mieli o czym plotkować...:D zrób coś i to jak najszybciej...bo inaczej to nawet po slubie mamusia bedzie Ci do łózka i do garów zagladac...:O zycze powodzenia!! ps.pytanie-jestes jedynaczka??

Poprostu musisz olac zdanie matki. W tym wieku kobietki juz cieszą się swoimi dzieciaczkami, a ty się boisz spac ze swoim chlopakiem.... \'bo co powie mama i jej sąsiadka\' naprawdę smieszne.

Gość Ola_25
hhhheheheeeee, uwazam, ze przesadzasz. Ja tez mam takich rodzicow i co? Szanuje ich i kocham za to jak mnie wychowali, choc klotnie tez sie zdarzaja. A jak Ty masz takich rodzicow, ktorym wszystko jedno co ich corka robi to Ci wspolczuje.

Gość Ola_25
taka_ja, seks mozna uprawiac o kazdej porze dnia i nocy:)

Gość anikaaa
Twoje mamie też pewnie w dużej mierze chodzi, że jak będziesz spać u chłopaka, to ciocia może się od ludzi nasłuchać, a jak jest starszą osobą, to może to za bardzo brac do siebie

Gość hhhheheheeeee
w czym przesadzam przepraszam bardzo?? w tym ze mieszkam z facetem...jejku no straszne.rzeczywiscie...widze ze z ciebie tez taka cnotliwa dama...wiec o czym my tu mówimy... i co myslisz,ze jestem zła i nieczysta bo mieszkam i sypiam z facetem bez slubu...hahaha sory ale mam w dupie papierek i zdanie innych ludzi...bo to moje zycie i nikt nie bedzie mi mowił co mam robic! a od moich rodziców WARA,gdzie napisałam ze moim rodzicom jedno co robie??to juz sama sobie dośpiewałaś...a zebyś wiedziała ze bardzo ich obchodze!tylko ze Oni są na luzie...i nie robia checy o byle głupoty... pytam czy jesteś jedynaczka??bo to by wszystko wyjasniało...

Gość 23_latka
właśnie, wolałabym znależć argumenty, które mogą ją przekonać, a nie od razu sie postawić, kocham ją, szanuje, ale nie pojmuje tego staroświectwa

Ja się zgadzam z hehehe. Tu nie chodzi o to, ze rodzice się nie przejmują, ale o to czy potrafią uszanować prywatne zycie swojego dziecka. Kazdy ma prawo do intymnosci i do swojego zycia. Jezeli rodzic kocha naprawdę to potrafi to zrozumiec i to swiadczy jedynie o jego otwartej postawie. Rodzic, ktory zachowuje się jak rodzice autorki tekstu jest dla mnie infantylny w swoim zachowaniu i zacofany. Nie zapominajmy, ze autorka nie jest malolatką!