Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Dagne

Jak wyrobić książeczkę zdrowia??

Polecane posty

Gość normalnie......

Gość Dagne
bardzo inteligentna odpowiedź:o może ktoś potrafi konkretnie powiedzieć co do czego

Książeczkę zdrowia wyrabia Ci pracodawca (musisz tylko przynieść zdjęcie). Jesli nie pracujesz, to możesz taką książeczkę zdrowia wyrobić sobie sama w ZUS-ie - wypełniasz druczek prośby o wydanie książeczki zdrowia, dołączasz zdjęcie i czekasz :) Nie pamiętam, ile to trwa, pewnie różnie w różnych placówkach, ale do 2 tygodni, nie dłużej.

Gość kalibabka
chyba wam sie pomyliło z legitymacją ubezpieczeniową, ksiązeczka zdrowia to co innego, wyrabia sie ją w sanepidzie, trzeba tylko porobic badania. wymazy, krew, mocz i przeswietlenie płuc.

kalibabka dobrze mówisz> chyba im się pomyliło z legitymacją ubezpieczeniową. Książeczkę wyrabia się w sanepidzie(trzeba tam najpierw pójść), 3 razy trzeba oddać kał do badania(wyniki wpisują do książeczki, którą kupisz w każdym sklepie papierniczym), dodatkowo krew, ja miałam jeszcze WR, rentgen płuc, z tym wszystkim do lekarza(kiedyś do lekarza 1 kontaktu, teraz trzeba iśc do lekarza z przychodni medycyny pracy, on tam podpisuje jak wszystko jest ok, potem tylko stempel przychodni i książeczka gotowa).

Gość Dagne
dzieki dziewczyny za pomoc!!

Gość mimiana
Ja nie musialam jezdzic po zadnych sanepidach. Lekarz wystawil mi skierowanie na przeswietlenie klatki, zrobilam (koszt 34zl), musialam zrobic bilirubine (koszt 15.5), mnie na to badanie kierowal pracodawca. I obowiazkowo szczepienie na wzw. Pozniej tylko pieczatka lekarza medycyny pracy (35zl) i wsio. Po co jezdzic po jakis sanepidach

Gość kuba49111
Odkopuję:) Mam problem z wyrobieniem książeczki. Obecnie jestem bezrobotny, w firmach typu REAL, TESCO potrzebna jest właśnie książeczka sanepidu. Zrobiłem sobie na własną rękę wymazy i udałem się do lekarza medycyny pracy a tam mi powiedzieli w rejestracji że lekarz mi nie podbije książeczki ponieważ jest ina podbijana na dany zakład pracy. No więc jak mam zanieść CV skoro nie mogę tego wyrobić. Czy w tej placówce pracują niedoinformowane/ nie znające prawa ludzie czy rzeczywiście tak jest? Proszę o odpowiedź.

kuba49111 jak robiłeś badania (powinieneś zanosić przez 3 dni próbkę kału) to tam w laboratorium w książeczkę powinni wpisać te badania. więc pozostaje Ci wpisać w CV - "aktualna książeczka sanitarno-epidemiologiczna" i jakby pracodawca chciał Cię przyjąć na umowę to i tak musi dać Ci skierowanie do lek.med pracy na badania.