Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jak wyżej

Silesia - Co to za chory twór??

Polecane posty

Gość jak wyżej

Tylko na Śląsku mogli wpaść na taką głupotę.

Gość bania
A najlepsze jest to że ślązacy się na to zgadzają. Ciekawe czy za 5 lat na pytanie skad sa, będą odpowiadali że z Silesi :) Ciekawe gdzie będzie centrum tego całego chorego regiony?

Gość kafarekf
Taka konederacja Silesianska - zbior planet systemów luzno powiazanych ze soba centralną władzą sąsiedzi krolestwa Manticore i Imperium Andermańskiego które szuka tam swoich wpływów. Ogólnie konfederacja pełna jest piratów.

Gość guzio100
Ale czy to bdzie miasto? Czy nadal kilka oddzielnych miast?

Gość pewien wawiak
Mi sie wydaje że to kompleks wobec warszawy. Za wszelką cene chcą być więksi i liczebniejsi. Tylko co to za miasto które jest rozciągniete na tak dużej przestrzeni? 2,2 mln mieszkańców na tak dużym obszarze? Poza tym nie wiem czy ktoś kto urodził sie i wychował naprzyklad w Zabrzu albo katowicach nagle zapragnie aby jego miasto przestłao istnieć i stalo się tylko jedna z 17 dzilenic

Gość Mariolka 0
Będę z Silesi :O

Gość a co wam to go tego
ludzie z Warszawy, Torunia itp. nie powinni się wtrącać

Gość wredna pomarancza
Możecie podać jakieś źróło... czy link do artykułu o tym?

Gość o czym Wy tu piszecie
?????:O

o co chodzi????

Gość wredna pomarancza
nie mam pojęcia, dlatego próbuje sie dowiedzieć...

No pytam !!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ja jestem z Katowic....:(

Gość wredna pomarancza
no ja tez mieszkam na Śląsku i pierwsze słysze o jakiejś Silesii- ja wiem tylko o centrum handlowym, które się tak nazywa :P

Gość pewien wawiak
W przyszłym roku ma ruszyć projekt Silesia 17 Ślaskich miast ma sie wtopić w jesden wielki kompleks miejski pod nazwa Silezia Nie będzie już Zabrza, czy katowic , będzie tylko jedna wielka Silezia Czytajcie gazety

Gość wredna pomarancza
wawiak, masz jakiegos linka? bo tak to ciężko znależć w googlach :]

powiem wam, ze to bardzo dobry pomysl. Nie wiem dlaczego ludzie, ktorzy nigdy nie tutaj nie byli, nie sa niczym zwiazani z tym rejonem maja cos do powiedzenia. Zajmijcie sie sdwoimi sprawami, a polaczenie tak naprawde juz od dawna jest faktem, tylko zamiast jednego prydenta jest ich 11 :) od dawna wszystko jest jedna caloscia, ale skad wy to mozecie wiedziec, gdy nigdy tu nie byliscie? jestem za, wszyscy sa za, bo to rozsadne dzialanie. Moze warszawa ma jakis kompleks i boi sie utraty statusu najwiekszego miasta?

Gość wredna pomarancza
o dzięki ;]

beda dalej i katowice i sosnowiec :) tylko beda czescia jednego city Silesia. Nawet dowodow nie trzeba bedzie wymieniac. Porpsotu formalnie scali sie to, co juz od dawna jest scalone.

15:08 pewien wawiak Mi sie wydaje że to kompleks wobec warszawy. Za wszelką cene chcą być więksi i liczebniejsi. Tylko co to za miasto które jest rozciągniete na tak dużej przestrzeni? odpowiadam: powierzchniowo blisko mu do Londynu, \"a co to za miasto ten Londyn... Ladek zdroj jest, a nie londyn :P\"

Gość wredna pomarancza
Z drugiej strony, czy nie stracą na tym mniejsze miasta? - miasteczka powiedzmy? Bo wszystko pójdzie na większe miasta, a te małe staną się slamsami :(

Gość taki jeden z północy
Jeśli wszystko jest jednościa to czemy macie oddzielne systemy komunikacji? Dodam że nawet Trójmiasto nie ma wspólnego bieltu miekjskiego Dlatego uważam to za chory twór i robienie czegoś na siłę.

mmm..... jak wytlumaczyc komus, kto nigdy tu nie byl, ze nikt na tym nie straci, bo pomiedzy tymi miastami nie ma ani jednego malego miasteczka. Tu poprostu po jednej stronie kilkupasmowej drogi jest jedno miasto a po drugiej drugie. Trzeba przyjechac i zobaczyc.

Gość wredna pomarancza
Hmmm ja jestem powiedzmy z północnej części Śląska, więc nie wiem czy moje miasteczko zostanie do tego tworu wcielone- dlatego zapytałam :> Bo jak narazie nasze miasto dobrze sie zaczęło rozwijać, dużo siś ostatnio buduje, zmienia- na lepsze.. nie jestem urbanistą ani ekonomista dlatego zapytałam was o zdanie, moze ktoś wie lepiej :> ;)

cytuje: \"Teraz mieszkaniec Katowic musi fatygować się do magistratu, który ma czasem dalej niż urząd miasta Chorzowa. Wynika to ze sztucznych podziałów: zdarza się, że sąsiedzi z jednej ulicy mieszkają w różnych miastach, bo granica biegnie środkiem jezdni\" to fakt, Silesia powinna takie absurdy zalatwić

Gość pewien wawiak
Do dwa szalone kirpce Masz racje że powierzchownie to będzie Londyn tylko Londyn przy tej samej powierzchni ma 8 mln mieszkańców a nie 2 milinony. Rozumiesz róznicę, to tak jakbyś Warszawę rozciągnąc do powierzchni londyny, wygladałoby to trochę mało miejsko :)

a dla mnie o zrobienie wreszcie oficjalnie tego, co dziala juz od wielu lat. jeszcze raz pwoeim, niech kazdy z was przyjedzie i sobie zobaczy jak naprawde w tej chwili wyglada przyszla Silesia i wtedy zajmie stanowisko. Odcinek kolo SPodka i SCC w katowicach jest w tej chwili najbardziej cywiliowanym kawalkiem polski.