Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jak wyżej

Silesia - Co to za chory twór??

Polecane posty

Maria.. nawet mnie zakoczyc nie potrafisz... (cd.zdania na końcu) Nie martw sie przeczytałam Twoje posty juz wczesniej jeszcze raz, abym nie posądziła Cię o słowa innych ludzi. I pierwszy post nie był bezposrednio skierowany do ciebie wiec co mi sie pytasz \"o co chodzi?\" Pisałam to ogólnie do wszystkich. A w stosunku do Twoich wypowiedzi to rozbroiłaś mnie tym za co nas szanujesz... :D ... po prostu chyba tej Pani juz podziękujemy bo nie lubie ludzi, którzy żyją brukowcami. :o Amant no wiesz Ty co... :) Ale sobie pomysl że my mamy duże duże kominy, dużo dużo dymu i dużo dużo czarnego sniageu a Wy nie :D

\"mnie uczyła historyczka z doktoratem a was?\" :D :D :D dobrze ze nic nie piłam bo bym sie opluła :D \"A nas nie\" :D

Gość Ślązakkk
Śląsk się nie odłączy od Polski gdyż Ślązacy obecnie stanowią w nim mniejszosć, nie mówiąc już o Niemcach, którzy praktycznie nie występują. Zresztą co to za Niemcy nie znający niemieckiego. A przyłączenie Śląska do Niemiec to zupełna fantastyka. Owszem w okresie międzywojennym a potem w trakcie "okupacji" ludność masowo opowiadała się za Niemcami ale głównie z powodu zacofania gospodarczego oraz polityki władz polskich wobec Ślązaków. Teraz czy komuś się to podoba czy nie Śląsk jest częścią Polski i tak pozostanie - może kiedyś jakaś autonomia aby Wawa i spółka nas tak z kasy nie obdzierała.

Gość *****katowice*****
mieszkam w Katowicach i mnie sie ten pomysl bardzo podoba.Ktos powyzej napisal - co to za duze miasto? otoz Londyn jest tej samej wielkosci do jakiej dazymy, wiec to chyba nic dziwnego w dzisiejszych czasach, ale to tylko tak na marginesie.Wracajac do sprawy, uwazam, ze nazwa SILESIA jest troche nietrafiona, wolalabym, zeby calosc nazywala sie KATOWICE,bo w jakis sposob na swiecie ten region wlasnie z tym miastem sie kojarzy.Plusy z polaczenia beda takie, ze wieksze pieniadze dla tak duzej aglomeracji z unii europejskiej, wiecej inwestorow to przyciagnie, no i ladniej wygladamy na mapie :P Jak ktos nie byl na slasku to niech wezmie mape do reki i zobaczy, ze w tym regionie jest miasto obok miasteczka i nie wiadomo po co? a tak polaczymy sie w jedna calosc i bedzie superrrrrrrrr !!!!!!

Gość komunikacja od dawna jest jed
jednolita. Trzeba tylko byc troche madrzejszym odidioty i wiedziec, ze jedne autobusy sa "bliskie" a drugie "dalekie" przez caly obszar

Gość boshe co za ludzie
:O jaki twór? to już jest faktem, od wielu lat jest związkiem metropolii, jedynie o formlną nazwę im chodzi by łatwiej było korzystać ze środków Unii. Tylko tyle, a tu warszawiacy co niektórzy w jakieś komplesy wpadają :O

Gość slazaczka
Silesia co to za twor??????? Nazwa Śląsk (czes. Slezsko, niem. Schlesien, łac. Silesia) wywodzi się od słowiańskiego plemienia Ślężan, mającego swe siedziby wokół góry Ślęży. Inna wersja głosi pochodzenie nazwy od germańskich Silingów, którzy mogli być jednym z plemion należących do ludu Wandalów.

Gość tak nowoczesnego miejsca
nie ma w warszawie