Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ludzka mala

nie wiem jak sprecyzowac pytanie - do kobitek w ciazy i mamusiek

Polecane posty

Gość ludzka mala

Dziewczyny jestem w koncu 4 miesiaca ciazy.. moja macica sieg a juz pepka- taki sredniej wielkosci palonik.(swoja droga jakiej wielkosci jest u Was?). Wczoraj (jestem kosmetologiem z zawodu) mialam pod rzad 4 oczyszczania cery mechaniczne- tragedia:O tak sie zmeczylam, musialam uzywac przy tym tak ogromnej sily, nogi mi zdretwialy, zaczal pobolewac mnie brzuch - masakra (juz nawet w domu nie pracuje od dzisiaj!). Potem gdy sie polozylam( bo tylko jak sie poloze ladnie zarysowuje sie ksztalt macicy) zobaczylam ze jest ona wielkosci zacisnietej piesci. Wystraszylam sie bardzo. Po jakiejs godzienie znow zrobila sie spora - jak pilka. Boje sie ze jak ona sie tak skurczyla to mogla zmiezdzyc tego bobasa albo co*:O On przeciez ma juz ok 16 cm.. a ta macica byla chyba nawet mneijsza niz 16 cm:( Bardzo sie boje, caly czas o tym mysle:( POmocy:(

Gość co ty chrzanisz
jak możesz sobie oglądać macicę? Masz aparat usg w oczach czy jak> Widzisz swój brzuch a nie macicę więc nie opowiadaj głupot

Gość ludzka mala
a jak ktos mowi Ci ze widzi twoje zebra to rozumiesz to doslownie?? Chodzi chyba o zarys zeber. Troche wyobrazni! Boze jesze sie nie zdarzylo zeby ktos normalnie odpowiedzial tu na moje pytanie:O Po cholere ta zlosliwosc? Masz zly dzien to idz posprzataj, usmaz kotleta, kopnij kota albo co:O eee szkoda gadac

Gość nie jesteś w stanie zobaczyć
nawet kształtu swojej macicy. Co najwyżej żołądka, jelit. Więc nie wściekaj się tak, bo to co widzisz lub wydaje ci się że widzisz, to nie macica

Gość ludzka mala
jestem dosc szczupla osoba- moze u Ciebie widac jedynie faldy:P u mnie na szczescie nie;) lekarz podczas wizyty powiedzial ze to macica.. dokladnie obrysowal ja palcem:P wiec sama sie nie ciskaj i moze przejdz na diete;)

Nie wiem czy widzialas macice czy nie, ale mysle ze jesli nawet, to raczej nie powinna nic dzidziusiowi zrobic. Jesli sie martwisz, to idz do lekarza, niech polucha serduszka, bedziesz miec odpowiedz od razu! I koniec z nerwami przy okazji :)

Gość hmmmmmmmmmmm......
pierwsze słysze zeby mozna było zobaczyć swoją macicę.....

Gość nie jesteś w stanie zobaczyć
hmm, chyba nie mam się z czego odchudzać, bo przy wzroście 160 ważę 42 kg. I jeszcze raz mówię, że macicy nie da się zobaczyć przez skórę, ponieważ jest umiejscowiona w środku ciebie. Nie wiem jak bardziej dosłownie to ująć. Lekarz pokazał ci tylko w którym miejscu na ciele jest mniej więcej, ale nie możesz zobaczyć jej kształtu. Jak dzidziuś będzie kopał to będziesz widzieć wypukłości, ale samej macicy nie. Pozdrawiam złośnicę

Gość co wy pieprzycie
da sie zobaczyc zarys macicy tak samo jak da sie zobaczyc zarys kosci biodrowych:P U mnie tez bylo widac macice przez brzuch- taka kula twarda. Oczywiscie ciaza jest chyba jedynym stanem kiedy mozna ja zobaczyc! Poza tym jak dziecko zaczyna porzadnie dawac w kosc i wierci sie w brzuszku to ja np widzialam nozke/raczke - taka wypuklosc mi sie robila na brzuszku i jak jej dotknelam pojawiala sie gdzie indziej. To nie gadaj dziewczyno ze sie nie da macicy zobaczyc!

Gość a to dobrew
nie jesteś w stanie zobaczyć nawet kształtu swojej macicy. Co najwyżej żołądka, jelit" buhahahhah A to numer! Jest w stanie zobaczyc jelita ale nie macice ktore w ciazy jest jak pileczka! To dobre!

Gość a to dobrew
ej a jak wazysz 42 kg pprzy 160 to proponuje sie leczyc na anoreksje:P

Gość ak wazy 42kg
to nic dziwnego ze sobi jelita widzi:) a nie widzi macicy bo to facet:P

hmm ja kiedy bylam na tym etapie ciazy co autorka równiez widzialam zarys macicy-taka pileczke-zwlaszcza lezac na wznak i wciagajac brzuch.Taka twarda kula.Nie mialam tluszczu na brzuchu -wazylam ok 60kg na 170 cm wzrostu, wiec nie wymyslajcie ze trzeba byc szkieletem ;) Do autorki-nie mozesz sie tak przemeczac, nie warto! U mnie skonczylo sie to przymusowym lezeniem i L4-na szczescie tylko tym.Naprawde nie warto ryzykowac zdrowiem maluszka. pozdrawiam

Gość ludzka mala
Daffodile no wlasnie- dokladnie tak jak to opisujesz- taka pilka widoczna szczegolnie w czasie lezenia na wznak i przy probach wciagniecia brzucha;) Czy Tobie tez sie ona zmieniala?(chodzi mi o wielkosc)?

Zmienia się bo macica się obkurcza i rozkurcza w czasie ciąży. Czasami szczególnie mocno po wysiłku. Więc nie szalej :)