Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ma-rysia

co zamiast tabletek

Polecane posty

Gość ma-rysia

przez prawie 4 lata bralam pigulki, na poczatku tego roku lekarz stwierdzil ze powinnam zrobic sobie przewe w braniu pigulek. no i niestety przez dwa miesiace nie pojawila mi sie miesiaczka. przez dwa mieisace bralam duphaston, pojawil sie normalny okres, ale kiedy odstawilam lek znow zniknela, teraz biore duphaston bez przerwy, a lekarz stwierdzil ze nie powinnam juz wiecej brac pigulek bo moga mi tylko zaszkodzic i byc moze nie bede mogla w przyszlosci zajsc w ciaze. nie wiem czy wierzyc lekarzowi, czy poszukac innego ginekologa? i czego uzywac zamiast pigulek? do tej pory uzywalam prezerwatyw, ale moj chlopak skreca sie na ich widok(jakies traumatyczne doswiadczenia z przeszlosci), wiec wolalabym cos innego, ale w miare pewnego

Gość to ja mówię
po pierwsze - skonsultować się z innym lekarzem może wystarczy zmiana pigułek po drugie - spirala - są takie małe dla nieródek - tylko że jest nieco mniej skuteczna od pigułki - jeśli prezerwatywa odpada to jest pewne ryzyko ciąży

Gość to ja mówię
i pogadaj z chłopakiem dlaczego tak nienawidzi prezerwatyw nie mogę sobie wyobrazić jakie to mogło być przeżycie - dławił się jakąś:) ? może to tylko wymówka - no niestety ale odpowiedzialność wymaga pewnychkompromisów - nie można w życiu robić wszystkiego, czasem trzeba się pomęczyć z prezerwatywami teraz jest tyle rodzajów gumek że może znajdziecie coś dla siebie. może trzeba zmienić technikę zakładania albo cuś :P

Gość ma-rysia
nie lubi bo kiedys mu pekla i sie teraz boi. ale boi sie tak ze co 3 minuty sprawdza czy wszystko z nia w porzadku:) troche to smieszne a troche straszne:)

Gość Macro
Więc jakby ubocznym skutkiem tabsów jest u ciebie zanik okresu????Jest tylko z Duphastonem???

Gość ma-rysia
na to wyglada, chociaz ostatnio lekarz dopatrzyl sie w karcie ze zanim zaczelam brac pigulki tez mialam jakis problem z brakiem okresu, wiec tak do konca nie wiadomo, bo wszystkie badania wychodza dobrze

Gość andziaaaa
hej! ja też miałam problem z brakiem @. Okazało się , że to z powodu niedoczynności tarczycy. sprawdź poziom tsh

Gość cuuudak
Niech twój chłopak nie cuduje. Mi też kiedyś trafił się kondom-bubel, ale dziecka z tego nie ma. Używaj prezerwatyw z dodatkowym zabezpieczeniem w postaci globulek lub innych preparatów plemnikobójczych typu krem Delfen - to na wypadek dziury w prezerwatywie. Czy lepiej żebys Ty sobie zdrowie zepsuła? Niech on nie histeryzuje. W ostateczności w razie wypadku z prezerwatywą możesz jednorazowo wziąc Escapelle czy Postinor.

Gość jola78
niezły ten twój chłopak ty się zabezpieczaj a on będzie korzystał bo mu gumka się zsunie czy coś tam:) śmieszny jest