Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Zmartwiona21

Okres

Polecane posty

Czy kiedy macie okres tez czujecie sie takie ociezale?Ja przy okresie waze wiecej o 1 kg-2 kg.Dlaczego tak sie dzieje?

zatrzymanie wody w organiźmie to puchniesz i dlatego ważysz wiecej normalne dla nas kobiet w każdym cyklu a dla ciekawostki najmniej ważymy zawsze w okresie owulacji

Gość zmarwiona1888888
ja tez tak mam, czuje sie jakby ktos mi na plecy zarzucil 10-kg plecak :(

To straszne,ze tak nasz organizm reaguje na okres.Ale wiecie moze dlaczego w czasie okresu jest zatrzymywana woda w organizmie?Bardzo mnie to interesuje.

Wystąpienie tych zaburzeń jest związane z zaburzeniami hormonalnymi cyklu miesiączkowego. Polegają one na nadmiernym wydzielaniu estrogenów w stosunku do progesteronu w drugiej połowie cyklu. I to własnie ta zmiana hormonalna powoduje takie zawirowania w naszym organiźmie ale po okresie wszystko wraca do normy

Rany,jakie to wszystko skomplikowane.Ale ten nasz organizm jest skomplikowany. A wiecie moze dlaczego w czasie okresu mamy wiekszy apetyt?Zawsze,kiedy mam miesiaczke to mam apetyt doslownie na wszystko-na ciastka,chipsy,czekolade,pizze,itp.Czemu tak sie dzieje?

ja dzien przed okresem mam chcice na slodycze :D wczoraj pochlonelam 3 batony a jestem na diecie i powinnam sie kontrolowac:P ale z natura nie wygrasz :)

Gość Justinka_
Ciekawy topik.Też jestem ciekawa dlaczego jest taki apetyt w czasie miesiączki.