Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kuzynkaaaaaa

usg wykazało torbiel w głowce nie narodzonego dziecka???

Polecane posty

Gość kuzynkaaaaaa

kobietki czy któras z was spotkała sie z czyms takim,kuzynka robiła trójwymaiarowe usg ,zeby wykluczyc wszystkie wady ,no i usg wykazało torbiel w głowie :-( czy wiecie cos na ten temat. do rozwiazania zostało 4 miesiace ale wszyscy bardzo sie denerwuja .

Witam :) śpieszę pocieszyć twoją kuzynkę :) u mojej córci na usg połówkowym (20 tydzień ciąży) wykryto torbiel w mózgu - dokładnie torbiele splotu naczyniówkowego. Przeżyliśmy szok i wielki, wielki stres :( chodziliśmy na regularne kontrolne usg i okazało się, że torbiele majeją. Około 30 tygodnia trafiłam wreszcie na lekarza, który już się z tym zetknął wcześniej i pocieszył mnie, że to się zdarza i on nie pamięta, by skończyło się to źle. I rzeczywiście - torbiele zniknęły całkowicie, a córeczka jest zdrowa i rozwija się zupełnie normalnie. Głowa do góry!!!

Gość kuzynkaaaaaa
dziekuje bardzo,pocieszyłaś mnie i zapewne kuzynke baaaaardzo. wielki buziak dla Ciebie!!!!

Gość NataliaM
Kochanie, nie chce tu zmieniac twojego nastroju,ale przestrzec przed tym ,by infantylnie nie podchodzic do tego typu spraw. Wszyscy moga sie mylic, dopiero po proodzie okaze sie tak naprawde jakiego typu to byly zmainy, mysle ze narazie mozesz uspokoic kuzynke i pomoc jej zrozumiec ze moze to byc calkiem niegrozne,ale moze byc tez przyczyna choroby dziecka. Z rezerwa radze podchodzic do opinni osob nie zwiazanych z diagnostyka tego typu zmian. Pozdrawiam