Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Jagódqa

Proszę napiszcie mi,czym karmić szczeniaczka??? Ma 8 tygodni.

Polecane posty

Nie chcę mu dawać samej gotowej karmy typu Peedigre Junior ale nie wiem,czym mam go karmić,aby nie maiał biegunki.wczoraj na przykład dałam mu kawałek gotowanego kurczaka to później robił kuę dalej,niż widział :( I takie małe pytanko jeszcze-mogę mu dawać mleko,czy jakoś muszę je rozrzedzać np.z letnią wodą?? Z góry dzięki za odpowiedzi :)

Gość zastanawiam sie nad
:-o "robil kupę dalej niż widzial" biedny wspolczuje mu. Niestety nie wiem czym masz go karmic,moze faktycznie daj mu Pedigree Junior,moze nie bedzie mial biegunki

Gość weterynarza spytaj

Mleka mu nie dawaj- będzie miał rozwolnienie. Idz do dobrego sklepu zoologivznego u kup mu karmę Royal Canin dla małych psów szczególnie wrażliwych - ten pokarm jest dość drogi, ale idealny dla szczeniaczków. Mój to je i bardzo dobrze się chowa :)

Acha, spróbuj dać mu trochę twarożku białego, moja Mała go uwielbia i żadnych rewelcji typu rozwolnienie nie ma.

Gość mleka nie powinno sie podawac
psom bo moze wywolac rozwolnienie. Co do karmienia, to twarozek faktycznie jest wskazany, poza tym mozesz gotowac ryz z pokrojonymi filetami z kurczaka i warzywami. Ja to gotowalam mojemu psiakowi i wyrosl na zdrowego i sporego psa :) Porozmawiaj tez z weterynarzem o jakichs witaminach w proszku, ktore dodaje sie do pokarmy, bo pierwsze miesiace sa bardzo wazne w rozwoju. Witaminy sa z wapniem, co jest korzystne dla ukladu kostnego.

Gość ja robilam tak
Spinaczowa ma racje - karma royal jest najlepsza na rynku. mozesz tez mu dawac royala dla szczeniaków, moj to jadl ,zobacz w zoologicznym. moze byc tez purina i hills - to sa karmy z tej samej polki. nie dawaj tej trucizny pedigree i innych marketowych karm, pies po nich moze sie rozchorowac (wyjdzie to dopiero za jakis czas) dodatkowo karmilam ją ugotowanym kurczakiem, zmieszanym z ugotowana marchewka. ubi tez papryke i pomidora, taki z niej miesozerca ;) nie dawaj ziemniakow i chleba, watrobek, makaronu, jak dajesz rybe to dokladnie (!) wybierz ości (ja daje rybe w formie papki) oprocz tego twarozek wszystko co solone lub doprawiane przyprawami odpada, dlatego nie dawaj resztek ze stolu pod zadnym pozorem nie dawaj zółtego sera bo podczas trawienia wytwarzaja sie sierczany, ktore sa szkodliwe dla ukladu trawiennego psa. to tyle co mi teraz przychodzi na mysl :)

mój znajomy weterynarz poradził mi jak , nasz piesek był mały, wszystko to co dla małego dziecka, bez przypraw i soli. Leki takie same, tylko oczywiście proporcjonalnie mniej.

Gość ja dawałam biały ser
jajka, mięso gotowane z warzywami i do tego ryż albo makaron. Tylko małemu pieskowi to trzeba drobno pokroić.

Gość a jaaa
No ja tez dawalam jajka na twardo... A jak tracil apetyt to weterynarz kazal podawac lekko osolona wode do pyszczka po kropelce.

może pomyśl nad jakąś specjalistyczną karmą z odpowiednimi witaminkami, bogata oferta jest na delazoo.pl , sama tam kupuje jedzonko dla swojego psiaka, wysyłają ekspresowo, więc zwierz nie cierpi na brak karmy :)

Eucanuba najlepsza ale cholernie droga... Bodajże 90 zł za 3 kg

Gość teżmam szczeniaka 8 tygodniowe
daje mu suchą karmę Firmy Bosch,dla szczeniaków preparet w proszku który dodaję do jedzonka, oprócz tego lekki rosołek z ryżem lub makaronem gotowane mięsko i marchweczka ale niestety podaje mleko bo wody sie nie chwyci ale u hodowcy tez wody nie chciała a i jeszcze jajko na twardo albo samo surowe bo ponic lepsza sierśc tto była tez rada hodowcy

Gość tezmamamszczeniaka8tygodnioweg
a dzsijaj wmaszczał serek waniliowy którego córeczka nie dojadła i go poczestowała a ostatnio jadł grysk aż mu sie uszy trzęsły, miał całą mordke ubrudzona

Ja mojemu Zeuskowi podawałam mleko i jak widac na zdjęciu zdrowy jak ryba i potezny pies wyrósł.A podawałabym mu rosołek właśnie z ryzem mięskiem i marcheweczka, lekko strawne.

gdzieś czytałam że psu szkodzi jak mleko pije po 2 miesiacu zycia..

Gość magmotylek525
Witajcie, Ja też mam w domu siedmiotygodniowego maluszka i podaje mu do jedzenia gotową karme pedigree i carno, poza tym co drugie dzien na zmianę jajecznicę i gotowanego kurczaka... jak do tej pory ani razu nie miał biegunki :) więc chyba wszystko z nim dobrze... Poza tym lubi twarożek, jogurty i serki :)

Gość magmotylek525
a i zapomnialam że pije jedynie mleko... pani weterynarz powiedziala zeby obok miseczki z mlekiem stala miseczka z wodą i po jakimś czasie przekona się do wody... i to działa... nasza psinka coraz częściej wybiera wodę zamiast mleka...

Gość hcuifdye
Szczeniak, który został "odebrany" już matce nie powinien dostawać mleka-powoduje biegunkę, do karmienia proponuję małe saszetki pedigree(karma mokra) i karmę royal-w zoologicznym kupujesz całą torbę (drogo i niekoniecznie mu posmakuje) u weterynarza można na wagę. Do tego serek wiejski, gotowane podroby-np. wątróbki itp. gotowany ryż, marchewkę, makaron, kurczaka-absolutnie nie ziemniaki!! To tyle...

Gość magmotylek525
z tym mlekiem to ile ludzi to tyle opinii... nasz odkąd go mamy pije mleko i ani razu nie miał biegunki ani nie wymiotował więc nie myślę aby mu to szkodziło...

Gość monia1089
ja mojemu psu dawałam letnie mleko zagrzane w mikrofali i nie miał biegunki:) a spróbuj dać mu namoczonej karmy:) mój piesek to uwielbiał

karma firm: royal canin, gimpet, hills,animonda. w tej kolejnosci jesli chodzi o jakosc. specjalna karma dla malych psiaczkow- nie kupuj pedigree i innych gowien, bo potem doplacisz czestszymi wizytami u weta w mysl zasady: co tanie to jest drogie. wesolych swiat:)

Gość jak kochasz sowjego psiaka
to nie kupuj mu pedigreei innych tego typu szmir, bo Ci sie z wiekiem pies rozchoruje .

Gość stylowka
Każdy szczeniaczek ma swoje ulubione przysmaki, ja swojemu dawałam Chicken Soup Puppy Holistic Formula, nie wiem czy jest w tradycyjnym sklepie. Ja znalazłam atrakcyjną ofertę cenową na e- karma. Znajdziesz tam też produkty dla szczeniąt innych firm.

Gość aaaaaaaania
jesli chodzi o karmienie psiaka, sczególnie tak małego to wiele osób juz napisało jak nie należy karmić, a więc żadnej karmy która kupisz w markecie a nie kupisz w zoologicznym i odwrotnie. pedigree to najwieksze gówno, mój pies od małego był na Acanie, kiedys zabrakło mi karmy, a dostawca nie przywiózł do sklepu, miała byc za 2 dni, wiec poczęstowałam psa pedigree. o ja głupia idiotka !! potem przez 3 lata chodziłam z nim do weterynarza bo tak go ta karma uczuliła, teraz jest na happy dogu. jako że mieszkam na wsi kupuje moim psom na zmiane karme dla psów aktywnych i jagnięcinę z ryżem. jeśli chodzi o mleko, to nie każdemu psu szkodzi tak jak nie każdemu człowiekowi. mój jeszcze uwielbia, warzywa i owoce, teraz sa jabłka dostepne, wiec po prostu idzie pod drzewo i sie nimi zajada...oprócz tego uwielbia gruszki, ananasy, arbuzy, marchewke, pietruszkę, groszek, kukurydzę...itp.