Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Aneta_Marzena

Moze cos nowego na temat pozbycia sie blizn potradzikowych

Polecane posty

Gość Aneta_Marzena

przejrzalam w wyszukiwarce duzo tematów na temat blizn potradzikowych...ale wiekszosc jest jeszcze z 2005 roku.Mam zamiar wybrac sie teraz do dermatologa...moze oni jakos pomoga.Moje blizny sa stosunkowo małe. Czytając te wszystkie posty...zupełnie sie pogubiłam.Jedni zachwalaja zabiegi kwasami a inni wrecz mówia ze one nic nie daja(jedynie na przebarwienia).Nie wiem czy te osoby które sie w taki sposób wypowiadaja wogule mialy te zabiegi...czy tylko powtarzaja to co od innych usłyszały...przeczytały.Przeciez musi byc jakis sposób na te blizny

Gość Aneta_Marzena
zawsze mi sie wydawało ze jak sie głeboko złuszczy skóre...to chociaz minimalnie powinny zniknac nierównosci(bo dziurek takich głebokich nie mam-tylko jedną)...a jakby sie je tak powtórzyło z 5-6 razy to juz powinny byc lepsze wyniki.Sama juz nie wiem.Pamietam 5 miesiecy temu byłam u kosmetyczkii ona zachwalała kwasy owocowe...ale nie wiedzialam czy jej ufac(przeciez to jej iteres klientów zwabiac...a zabiegi te wcale nie sa tanie)

Gość mandolina20
Też własnie mam problem z bliznami potrądzikowymi i faktycznie trudno w internecie znaleźć przydatne informacje na ten temat. Wydawałoby się, że takie mocne złuszczanie kwasami powinno pomóc, a czytając wypowiedzi ludzi okazuje się, że zabiegi te są nic nie warte. Z kolei bałabym się wybrać na zabiegi laserem gdyż niesie to za soba duże ryzyko :( Sama juz nie wiem :( http://samozdrowie.interia.pl/uroda/pielegnacja_twarzy/news?inf=100020533 http://www.wizaz.pl/beata_zluszczanie_naskorka.php http://f.kafeteria.pl/temat.php?id_p=3326215&start=0

Gość trysia
heyka kwasy miałam robione trzy razy - brak rezultatów ;( mikrodermabrazja ( skin jet ) - 3 razy blizna sie spłyciła ;( jednak ostatnio miałam robioną mikrodermabrazje z dodatkowym wprowadzaniem preparatu na blizny i chyba troszke lepiej wyglada, ale po jednym razie nie mozne powiedzieć o satysfakcjonujacych wynikach tejże metody... Będę tu Was odwiedzała i opisywała czy cos się zmieniło... Słyszałam o wypełniaczach ale w trójmieście lekarze odradzaja, gdyz jest to ciało obce i blizna jednak jest widoczna ( czyli wcale jej tak dobrze nie wypełnia)... Słyszałam tez o peelengu exoderm, ale opinie sa oczywiście podzielone.. Zabieg kosztowny, bo powyzej 4000zł, a w Polsce na dodatek nie dostepny po wejściu do UE... Jestem załamana, ale czekam :(( .....

Gość Katerina23__
Maść "CEPAN" tania i skuteczna jedyna wada jest to ze troche śmierdzi:( POzdrawiam Kasia

Gość Mustella
Zastosuj preparaty na bazie minerałów z M. Martwego - rewelacja !!!Drogie ale skuteczne . ( gg 9142816 zawsze niewidoczny)

Gość kingakinga
drogie...tzn ile kosztuja?i gdzie na ten temat moge poczytac

Gość makiaveli
trysia, moglabys konkretnie powiedziec cos o tym preparacie dodatkowym na blizny? czy to jest w postaci masci i czy ma jakas nazwe? w styczniu chcialabym sobie zrobic mikrodermabrazje bo mam kilka malych dziureczek na lewym policzku, nie spodziewam sie cudow, ale chcoalabym zeby jakis efekt byl widoczny..

Gość jesteście naiwne
ile razy Wam GŁUPIE DUPY można powtarzać, że BLIZN (dziurek i dołków!) żaden, nawet najlepszy, krem nie pomoże!!!!! Chcecie ubytki w skórze wypełnić kremem?! Powodzenia naiwniaczki!!!!

Gość glupia dupaa
trysia napisz cos wiecej na temat tej mikrodermabrazji z dodatkowo wprowadzonym preperatem na blizny

Gość andża
ja byłam ostatnio na kwasach (glikolowy). po 1 razie widzę różnicę -a kosmetyczka zapewniała, ze widoczna poprawa będzie po co najmniej 4 razie. ja płącę 70 zł za zabieg we Wrocławiu -uwazam, że nie jest to drogo :) ja polecam kwasy. jak nie spróbujesz, to się nie przekonasz

do \"jesteście naiwne\" - krem nie ma wypełniać ubytków w skórze, tylko złuszczać, a dzięki temu - spłycać blizny.

Gość jesteście naiwne
Już to widze jak jakieś dupiaste kremy z Morza Martwego czy inne badziewia złuszczą skóre... ŚMIECH NA SALI!!! Jeżeli już to jakieś silniejsze preparaty na bazie kwasów, a nie gówniane maści!!!!

Gość trysia
witam Chciałabym Wam odpowiedzieć na pytanie, ale ja sama nie wiem co to za preparat:(... Chyba sonik (sonic??)... Nie wiem jesli chodzicie do kosmetyczek na mikrodermabrazje to poprostu zapytajcie o "sonik" na blizny.. Jak na razie miałam ho wprowadzany tylko raz albo dwa ;) i małą poprawe widac, ale naprawde niewielka :/... Podobno jakaś kobietka po trzydziestce chodziła na ten sonic i ma wyleczona twarz, ale czy to prawda?? W Nowym roku rozpoczne serie leczenia.. Dam znać jesli warto:)...

Gość trysia
Wczesniej napisałam, że miałam robiona trzy razy mikro.., ale wówczas nie wprowadzano mi do skóry tego "sonika"... Jeśli chodzi o cudowne kremiki, także nie jestem do nich przekonana.. Na dodatek czytałam, że tych blizn wogule nie można się pozbyć... Teraz rozważam kwestie restylanu - preparat nie jest permanentny jak inne dlatego chyba warto.. Najgorsze jest to, że łudze sie nadzieją, iz znajde wreszcie jakiś cudowny lek, ale ta nadzieja wygasa, a ja razem z nią :(((...

moja siostra jest kosmetyczka i tez poleca kwasy owocewe. mi tez polecila chociaz mnie nie kasuje ale nie chcialam bo mowila ze to jest nieprzyjemne a ja az takich blizn jak dotad nie mialam. po jednorazowym zabiegu pewnie efektów nie ma. mowila tez ostatnio ze robila jakiejs klientce peeling jakąś maszynka. po serii takich zabiegow cera tej panienki byla nie do poznania.

Gość Do Agata
A możesz podpytać siostry co to za zabieg ten peeling maszynką?

Dziewczyny ja również mam na twarzy blizny potrądzikowe a dokładnie mnóstwo małych dziurek, jak nałożę podkład MAX FACTOR to i tak widać a z bliska nawet bardzo. Kosmetyczka namówiła mnie na mikrodermabrazję, przeszłam pięć zabiegów każdy kosztował 100 zł ( straciłam 500 zł). Szczerze mówiąc skóra wyglądała ładnie zaraz po zabiegu ale w domu ja nie widziałam żadnej różnicy.Kosmetyczka zapewniała mnie,że trzeba zrobić pięć zabiegów wtedy skóra będzie gładka. Po piątym nie widziałam żadnej poprawy wręcz odniosłam wrażenie,że blizny się uwydatniły. Nie potrzebnie wydałam pieniądze.Sto razy lepszy efekt jak sobie zrobię sama w domu piling, pierwszy lepszy ze sklepu. Dziewczyny zastanówcie się zanim wydacie pieniądze

Gość milcia23
ja używałam 2 miesiące preparatu złuszczającego z Ziaji Pro 25% za 60 z nie kupujcie go bo jego działanie nie jest leprze od maseczki wygładzającej teraz używam Lysanel Active no i narazie dobrze matuje zobacze co dalej narazie uzyłam go raz uzywałam też 6 miesiecy Dax cosmetics no problem redukujący blizny ale nic nie działa Soraja pewnie też jest beznadziejna cepan też raczej szału nie robi Obiły mi się o uszy 3 propozycje na blizny o których szukam informacji a mianowicie 1.Zorac żel lub inne masci retinoidowe które podobno wypychają dziurki od spodu ale są na recepte 2. jakieś maści sylikonowe ale nic o nich nie wiem 3. kolagen jak na razie nie biore pod uwage zabiegów gabinetowych jestem na etapie złuszczania SVR Lysanelem i zobacze co dalej Czekam też na nowości na forum piszcie o swoich doświadczeniach z kosmetykami i mam nadzieje że zna ktoś produkt który faktycznie spłyca blizny może ktoś coś wie o tych w/w produktach

Gość gandzia_21
Witam drogie panie! Ja jestem weteranką już jeśli chodzi o trądzik, męczę się z nim od 11 roku życia a ma obecnie 24 lata, narazie jest już lepiej, ale spore nacieki, które robiły mi się przez te lata pozsotawiły po sobie na mojej delikatnej buźce szpecące czerwone blizny. Leczyłam się oczywiście dermatoligicznie, dopiero reacutane jako tako wyleczył mi trądzik, choć do tej pory wyskakują mi krostki przed okresem. Blizn miałam naprawdę sporo i to na środkowej części twarzy, oczywiście w okresie dorastania dołowało mnie to tak bardzo, że podobałam się sobie. Naszczęście miałam i mam cały czas świętną dermatolog, która jest fachowcem w zakresie dermatologii estetycznej. Poleciła mi kawsy złuszczające, ale nie takie, o jakich pisały moje poprzedniczki - te robione w gabinetach kosmetycznych są słabsze, bo mają większe stężenie i mniejszą ilość procentów. Ja miałam robione kwasy TCA w gabinecie dermatologicznym. Miałam w sumie razem 6 zabiegów. Wierzcie mi, że to naprawde pomaga! Kwasy te mają bardzo niskie stężenie, nakłada je dermatolog na powierzchnię na której znajdują sie blizny. Kwasy spalają naskórek, co jest dość nieprzyjemnym uczuciem, mocne pieczenie i szczypanie. Ale zabieg jest króciutki- tra zaledwie 2 minuty, po tym dermatolog usówa kwas specjalnym neutralizatorem i smaruje buzie preparatami które pozwalaja skórze się goić. TCA jest akurat zabiegiem, po którym nie wygląda się korzystnie- tzn buzia wygląda jak poparzona, ale tak musi być, bo chodzi o to żeby ta skóra zeszła. Należy wtedy najlepiej parę dni posiedzieć w domu i cały czas smarować maściami przepisanymi przez dermatolog. Ja przy najgłebszym peelingu TCA 50% dochodziłam do normy 7 dni. Ale po 7 dniach skóra była naprawdę jaśniejsza a blizny spłycone. Przez te 7 dni robił mi się strup na twarzy po czym po woli odpadał a pod nim odradzała sie nowa ładna skóra. Ważne jest aby strupa tak jak przy oparzeniach nie rozdrapywać,bo moga zostać przebarwienia. Gdy wychodzi się z domu i świeci słonce, należy posmarować miejsca w których miało sie peeling kremem z wysokim factorem- nalepiej tzw. blokerem. ponieważ także mogą zostać przebarwienia, no i oczywiście, żadnego opalania ani solarium. Ogólnie kwasy powinno się robić w okresie jesienno - zimowym, kiedy słońce jest słabsze. Oprócz kwasów, całkiem niedawno miałam robioną mikrodermabrazję diamentową, jest to usówanie martwego naskórka- ścieranie go chropowata głowicą diamentową. Uczucie ejst podobne do tarcia papierem ściernym, dość bolesne ale także daje niezły efekt. Najlepiej jak będziecie konsultować się dermatologiem.pozdrawiam i życzę wytrwałości:)

Gość gandzia_21
Aha i jeszcze chciałam dodać, że przed kwasami tymi mocnymi u dermatolog miałam buzię przygotowywaną kwasami w gabinecie kosmetycznym, najlepiej jest gdy dermatolog współpracuje z jakąś kosmetyczką, która się zna na rzeczy w moim przypadku tak było, miałam koło 3 zabiegów w gabienecie kosmetycznym, wierzcie mi, że te peeliengi kosmetyczne są o wiele słabsze niż dermatoliogiczne, zachęcam naprawdę do peeliengu dermatologicznego i konsultacji z demratologiem estetycznym, gdyż to najlepszy sposób na pozbycię się blizn, szczegołnie potrądzikowych. Oprócz wymienionych przeze mnie TCA istnieje wiele innych rodzajów peelingów, które dermatolog może polecić w zależności od wielkości "problemu" i typu skóry.