Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość klinka23

czy sa tu matki ktore maja 23 lata i mniej

Polecane posty

Gość klinka23

i zdecydowaly sie na dzecko, nie by to przypadek?

Gość Elunka
Ja mając 20miałam pierwsze, teraz mam 22 i jestem, drugi raz w ciąży. Obydwie planowane!!!

Gość
zaraz sie wam oberwie ze same jestescie dziecmi i macie juz dzieci a ja jestem jak najbardziej ZA

Gość Elunka
Niestety wiem o tym. Nieraz patrzyli się na mnie z politowaniem. A przeież nie tak dawno to było normalne,że w tym wieku kobieta miała dziecko...

Gość klinka23
zastanawim sie kiedy jest wlasnie najlepszy wiek bo mam 23 lata, ale boje sie ze nigdy nie bede gotowa:(zadna z moich najblizszych znajomych nie ma jeszcze dziecka, za pol roku koncze szkole, nie mam pracy , zdajke sobie sprawe ze to dobry czas na dziecko, ale nie czuje takiej potrezby jeszcze:(

Gość Elunka
Gdy będziesz czuła się gotowa na dziecko, to wtedy się o nie postaraj. Ja jestem szcześliwa

jestem :) urodzilam w wieku 20 lat, synek niedawno skonczyl 8 miesiacy pozdrawiam 🌻

Gość otóz to
dzieci mają dzieci sorry, ale rodzić poniżej - według mnie - 25 roku zycia to naprawdę wczesnie, a przed 20 to po prostru masakra :) ja mam prawie 26 lat, jestem w 3 miesiacu ciąży i TO jest odpowiedni czas!

Gość otóz to
miało być :O nie :)

--->Otóż to. To wiek odpowiedni dla Ciebie nie dla tych dziewczyn, które wpisały się powyżej. A tak na marginesie. Kobieta mająca 20 kilka lat juz nie jest dzieckiem. I to nie dzieci rodzą dzieci.

Z tego co wiem mając skończone 18 lat jest się dorosłym. I my jesteśmy dorosłe. Nie oceniaj nas otóż to!!!!

Hej! Ja mam 25 i pierwsze dziecko urodzilam jak mialam 21 a drugie 24. To wspanialy wiek na dzieci. Ginekolok tez powie,ze lepiej jak ma sie 20 a nie 35. O tym czy doroslas do dzieci dowiesz sie jak je bedziesz miala,inaczej sie nie da. A ja wierze we wszystkie mlode mamusie!!! 🌻

dorosle nie zawsze znaczy dojrzale i gotowe do maciezynstwa..... :) ciekawe ile z Was jest zdolnych do zapewnienia dziecku odpowiednich warunkow, czy mieszkacie u swoich rodzicow, nie pracujecie i postanowilyscie zabawic sie w \"dom\" ? Jestem jak najbardziej za mlodymi matkami ,ale wtedy gdy sa naprawde samodzielne i dojrzale :)

Gość strasznie zakochana w mężu
Urodziłam na miesiąc przed ukończeniem 24 lat. Wcale nie uważam, że byłam za młoda. Synek był planowany i wyczekiwany. Chcę mieć drugie dziecko przed 30-tką. Myslę, że za jakieś 3 lata jak bedę miała 28 lat urodzę następne... mam nadzieję, że córunię... ;) A później... będę jeszcze młoda, by się bawić i robić karierę a dzieciaczki będą odchowane. :D Idealnie. :)

kończymy budowas dom, mój mąż pracuje, ja też, ale jestem teraz na urlopie wychowawczym. Mój synek jest moim największym osiiągnięciem i z niecierpliwością czekam na drugie... Kobiety w tym wieku mogą dac sobie wpaniale rade i mam nadzieje, że jest nas więcej... :D

Jasne,ze wiele z nas moze ofiarowac cos dziecku. Wiadomo,ze po porodzie nie idzie sie do pracy ale ja po szkole pracowalam,potem zalozylam rodzine,urodzilam dziecko,poszlam znow do pracy,mojemu dziecku nic nie brakuje,potem znow przerwa na dzidziusia i teraz do szkalam sie i o od wrzesnia wracam do pracy. Nie mozna wszystkich mlodych okreslac mianem nieodpowiedzialnych i nie majacych co zaoferowac swemu dziecku. Ja trzymym kciuki za wszystkie mlode mamy!!!

P.S. Wychowujemy i utrzymujemy dziecko sami. :) Nie mieszkamy z rodzicami. Wynajmujemy mieszkanie 90 m2. Nie jesteśmy niezależni finansowo. Mąż pracuje i zarabia 2 500 PLN na rekę a ja dorabiam w domu na korepetycjach bo z zawodu jestem nauczycielem. Żyje się nam dobrze i raczej nic nie brakuje... Jak Mały podrośnie to planujemy wyjechac za granice na rok czy dwa, by zarobić na wybudowanie domu... bo ziemie juz kupilismy i częśc pieniedzy na dom już mamy oszczędzone... Powiem tak... stać nas na wybudowanie ale zabrakłoby nam na urządzenie wnetrza... więc musimy jeszcze poczekać... Więc chyba nie mam tak pusto w głowie mimo młodego wieku i moja "zabawę w dom" traktuję bardzo serio...

Na moje 24 urodziny synek będzie miał roczek. Marzy mi się kolejna ciąża za 2-4 lat i córeczka (zawsze chcieliśmy mieć syna i córkę).

Miało być, że JESTEŚMY niezalezni finansowo. :)

Ja mam 23 i za 20 dni powinnam urodzic:-D Wcale nie czuje sie za mloda Pozdrawiam 🌼

Gość Agus20
witam wasgorąco dziewcznki :) dołączam sie do rozmowy. Chciałam zaczać od tego,że starszniea to strasznie wam zazdroszcze,że macie już swoje maleństwa. Ja mam 20lat moj chlopak 24 od pol roku staramy sie o dzidzie i jak narazie nic ;( nie trace nadzieji mam nadzieje,że jeszcze przyjdzie na mnie czas...ale kiedy:( zawsze chciałam byc młoda mamusia i urodzic majac około20-22 lat ale jak narazie nie jest mi chyba dane... wiec dlatego ciesze sie,że wam sie udało i macie juz swoje najwieksze pociechy .