Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Alexxxa

Wysokość alimentów

Polecane posty

Gość Alexxxa

Wiem, że było mnóstwo tematów na temat alimentów i zawsze kończyły się kłótnia, jednak postanowiłam zacząć jeszcze jeden, bo i mnie dotknął ten problem. Zamierzam wystąpić o alimenty i zastanawiam się nad ich wysokością. Wiem, to powinno wynikać z kosztw utrzymania dziecka, ale niektórymi kosztami można manipulować. Np. pozycja wakacje/wycieczki. Mam zamiar jechać z dzieckiem do Turcji na wakacje letnie, do tego wyjazd na narty na Słowację no i bardzo często jeździmy gdzieś na krótkie wycieczki. 300 zł na miesiąc to przecież wcale nie tak dużo? Dodam, że ja zarabiam brutto 4,5 tys, a ojciec mojego dziecka 12 tys.

Gość Alexxxa
Chciałabym jednak zapoznać sie z opiniami osób, które otrzymują alimenty lub je płacą. Jakiej wysokości? Co zostało uwzględnione w wyliczeniach?

mam 200zl alimentow. musiałam się zgodzić na to, żeby były mąż dał mi święty spokój. ale zamierzam w przyszłym roku wystąpić o podwyższenie:)

Gość ksuhgu
to jest zalezne od waszych zarobków, potrzeb dziecka i poziomu życia, a ten dziecku nie moze sie pogorszyć

Gość Alexxxa
Wysokość zarobków podałam. Poziom życia sie nie zmieni, bo jego ojciec nigdy nie płacił, ale teraz postanowiłam powiedzieć "Dość"