Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość olaoli

CO NA KROSTY PO DEPILACJI PLASTRAMI??

Polecane posty

Gość olaoli

Od ponad roku borykam sie z tym problemem. Najwieksza zmorą są okolice bikini. Robi mi sie tam nieprzyjemnie duzo wągrów! i pryszczy! :( :/ To dlatego ze włoski mi wrastają... a moze i tez przez to ze po depilacji woskiem nalezy przetrzec skóre oliwką , która wchodzi w puste miejsce po wyrwanym włosie i tworzy sie stan zapalny...jak myslicie? Niestety włosy odrastają mi bardzo szybko wiec nie moge używać maszynki do golenia. Ktoś tez tak ma? Prosze podzielcie sie radami. Od razu zapowiadam ze ignoruje wyśmiewaczy. Zgóry dziekuje

Gość olaoli
Czy nikt tak nie mial??....

Mam tak samo i nic nie pomaga. Ani peelingi ani krem ani nic;/ Załamać sie można.

Gość olaoli
odswiezam

Gość gość
co - po prostu nie uzywanie plastrów z woskiem - widocznei masz juz taka skórę, ze wosk to u ciebie powoduje i nie da się uniknać tych krostek. ja proponuje moze spróbować depilatora elektrycznego, najlepiej takiego który mozna uzywa pod wodą, na mokro, panasonic ma takie na pewno.

Można spróbować maści z witaminą A, w aptece kosztuje ok. 4 zł lub olejku arganowego;)

tutaj nie pomogą żadne maści chyba, że z silnym antybiotykiem. Krosty po depilacji (nie tylko bikini, ale ogólnie - niektóre dziewczyny nawet na nogach je mają, czy na twarzy) to zapalenie mieszka włosowego. To się leczy u lekarza antybiotykami. Leczenie może trwać nawet miesiącami :O często przyczyną jest gronkowiec

spróbuj odkazić skórę po depilacji i wsmaruj olejk z krokosza podobno działa :) no i pamiętaj o regularnym peelingu