Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

malarz

LETROX a antykoncepcja

Polecane posty

witam! nie wiem czy w dobrym dziale umieszczam moje pytanie! jeśli nie to coż... wybaczcie :P moja dziewczyna choruje na niedoczynnośc tarczycy, wałsnie przepisano jej lek hormonalny Letrox. (jako przejściowy, na kilka m-cy) mam kilka pytań do osób które stosowały tez lek!, albo coś o nim wiedzą, mianowicie jak wpływa on na miesiączke? czy faktycznie można po nim schudnąc? (moja dziewczyna ma nadwagę) zamierza brąc tabletki antykoncepcyjne (od przyszłego m-ca) i czy jeden hormon może osłabiać drugi? (przyznam ze troche boje sie wpadki) czy lekarz ginekolog bedzie dokładnie wiedział? są jakies skutki uboczne? kiedys coś słyszałem o \"suchości pochwy\" :( moze troche panikuje przed czasem, ale mam wrażenie zę moja love podchodzi do tematu bardzo optymistycznie, ale ja już taki przezorny jestem :)

Ja mam niedoczynność tarczycy i też biorę letrox. Twoja dziewczyna utyła pewnie od niedoczynności- po letroxie schudnie pewnie, a jezeli będzie ćwiczyć i wprowadzi sobie dietę np. nie będzie jeść słodyczy to tym bardziej. Nie wpływa na miesiączkę - cały czas go biorę i w tej sprawie jest ok. Jest to hormon naturalny, odpowiedni dobrana dawka nie zaszkodzi, ale pomoże bo uzupełni niedobór. Nie słyszłam o komplikacjach po tym jedynie poprawę u wszystkich co brali/biorą. Myślę, że antykoncepcji nie osłabi, ale dla pewności niech twoja dziewczyna idzie do ginekologa. Pozdrawiam:D

dziękuje Maria22 jeśli wie ktoś coś jeszzce to zapraszam! wszystkie sugestie mile widziane :P