Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

malarz

LETROX a antykoncepcja

Polecane posty

witam! nie wiem czy w dobrym dziale umieszczam moje pytanie! jeśli nie to coż... wybaczcie :P moja dziewczyna choruje na niedoczynnośc tarczycy, wałsnie przepisano jej lek hormonalny Letrox. (jako przejściowy, na kilka m-cy) mam kilka pytań do osób które stosowały tez lek!, albo coś o nim wiedzą, mianowicie jak wpływa on na miesiączke? czy faktycznie można po nim schudnąc? (moja dziewczyna ma nadwagę) zamierza brąc tabletki antykoncepcyjne (od przyszłego m-ca) i czy jeden hormon może osłabiać drugi? (przyznam ze troche boje sie wpadki) czy lekarz ginekolog bedzie dokładnie wiedział? są jakies skutki uboczne? kiedys coś słyszałem o \"suchości pochwy\" moze troche panikuje przed czasem, ale mam wrażenie zę moja love podchodzi do tematu bardzo optymistycznie, ale ja już taki przezorny jestem :)

Gość maluszka
hej.. tyle pytan.. :) i to jeszcze facet zadaje. ja nie jestem lekarem wiec na temat interakcji wypowiadac se nie bede, napisze to, co wiem.. a wiem tyle, ze: 1) niedoczynnosc tarczycy i otylosc prawie zawsze ida w parze.. odwrotnie z nadczynnoscia idzie spadek wagi 2) tabletki anty to hormony- same w sobie nie powoduja tycia ale zwiekszaja apetyt i zatrzymuja wode w organizmie. ja nie mam nadwagi ale wolalabym zeby mnie mniej bylo. potabsach przytylam 2 kg wlasnie dzis po raz pierwszy od tygodnia stanelam na wage, udalo mi sie zrzucic, ale jakos dawniej bylo latwiej:/ tyle ode mnie pozdrawiam. PS gin napewno bedzie wiedzial a nie polecam sluchac wsszystkich wypowiedziz forum, bo kazdy wszystko wie najlepiej. przynajmniej ja by nie wierzyla 16tkom ktore czasem pisza glupoty. pozdrawiam nieszesnastka:)

dziękuje maluszka! jeśli wie ktoś coś jeszcze to zapraszam! wszystkie sugestie mile widziane!

Gość maluszka
wiesz.. fajnie ze sie tak o Nia martwisz ze cgcesz sie tego dowiedziec.. wiadomo ze tez troche egoistycznie bo --->wpadka ale i tak fajnie ze cs robisz w tym kierunku zeby sie dowiedziec.. moj by tez tak zrobil (mam nadzieje) pozdrawiam!! PS malarz to ksywa czy....

wiesz, wpadka dla mnie nie jest tregedią! kocham moja dzieczyne i wiem ze mogłbym z Nia spędzic reszte życia, ja po prostu boje sie że to ONA mogłaby zmarnować swoje życie! jest bardzo młoda, ambitna, ma wielkie plany na przyszłosc (dalsza nauka) i sama wiesz... dziecko pokrzyzowałoby jej (nasze) plany! ps malarz to tylko ksywa :)

Gość maluszka
wyslij Ja do ginekologa. On wszystko powie Wam co i jak. a jak nie edzie wiedziec to do endokrynologa. ja sobie tez wybadalam powiekszona tarczyce, ale nie mam kiedy sie ruszyc na badania:( totalnie zawala praca jestem. pozdrawiam i mam nadzieje ze Wam sie ulozy z tymi hormonami. PS z ciekawosci pytam ile macie lat?

Gość maluszka
no myslalam ze bardziej mnnie zaskoczysz!! hehe:) myslalam ze bedzie okolo 37 do 20 dla Ciebie. w takim razie jestesmy rownolatkami:) no tak.. masz racje.. duzo lat nauki Jej jeszcze zostalo:) pozdrawiam!!!!!

no wiesz, dla niektórym roznica miedzy nami (wiek) jest naprawde ogromnym zaskoczeniem :) dzieki maluszka! również pozdrawiam!

Gość maluszka
co to jest 6 lat!! jakby bylo odwrotnie to inna rzecz. roznica jest jak dziewczyna ma 10 a chlopak 16 ale w naszym wieku to juz nie. nie zapominajmy ze dziewczymki szybciej dojrzewaja:) zaskoczenie powinniscie byc Wy ze inni sa zaskoczeni.. complicated:)