Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość LILUSIA

Prosze o odpowiedzi

Polecane posty

Gość LILUSIA

Miesiączkuje od jakiś 4 lat, ale wciaz moje cykle nie sa regularne :/.Od wrzesnia moje cykle wygladały tak: 23dni 22 dni a wczesniej to potrafił sie mi pzresunac nawet o 2tygodnie!! Zaraz przed drugim okresem z tych dwóch cykli zaczęłam wspołzyc.Po pierwszym wspozyciu, dostałam okres po kilku dniach.I tera znie wiem ile wynosi moj cykl i kiedy teraz dostane. Mam kilka pytan.Np czy okres moze sie mi spoznic przez przyjmowanie dwóch opakowan antybiotyku?I przez stres? U mnie z tym stresem jest tak,ze od razu odbija sie to na moim organizmie, wiec mozliwe,ze na cylku tez? czekam na okres, bo wiadomo czego bym nie chciała. prosze o podpowiedzi wzgledem tych pytan i wogole mojego cyklu.Tez pzreczyta łam tu na kafeterii ze ktos napisał,ze jesli dziewczyna ma 23dniowy cykl to nie zachodzi u niej owulacja.rto znaczy,ze nie ma jajeczka i nie moze zajsc w ciaze? z gory dzieki!

Gość LILUSIA
PROSZE O ODPOWIEDZI, NAPEWNO SA TU KOBIETY DOJRZALSZE I BARDZIEJ ZNAJACE SIE NA TYCH SPRAWACH ...

Gość acidofilna
lilusia nie czytaj tych bzdur na kafe, bo w ciaze zajdziesz szybciej, niz planujesz. 23 dniowy cykl faktycznie dosc krotki jest (powiedz mi w jaki sposob liczysz dlugosc cyklu? rozumiem, ze od pierwszego dnia miesiaczki do nastepnego okresu?), ale to, ze jest krotki, nie znaczy, ze niema owulacji! jajeczkowanie wystepuje na okolo 14 dni przed poczatkiem nastepnego okresu, tak na dobra sprawe ciezko okreslic kiedy dokladnie ma sie dni plodne - musisz obserwowac swoj organizm - duze ilosci szklistego, przezroczystego, ciagnacego sie sluzu to najpewniej oznaka dni plodnych. okres moze ci sie spoznic z powodu stresu, choroby, dlugiej, meczacej podrozy itp... moze przerzuc sie na tabletki anty? ja przez 8 lat mialam nieregularne cykle (od 25-35 dni), po tabletkach zalewam sie krwia zawsze tego samego dnia, czyli w srode ;)

Gość LILUSIA
acidofilna strasznie mi miło,ze podeszłas powaznie do mojego posta. Jako,ze okazałas mi serducho, mam jeszcze pytanie ;) . Na tabletki sie przerzuce za kilka miesiecy.Teraz chce jednego, okresu!!!!! Cykl licze od pierwszego dnia do dni nastepnego okresu.Cykl mam od dłuzszego czasu bardzo krotki, dwa razy okres w miesiacu :/ . Okres chce miec juz. Wspolzyłam 2razy bez.W ostatni dzien okresu i dwa dni po(oczywiscie bez koncówki we mnie!).Sluzu nie miałam zadnego, byłam kompletnie sucha wiec wnosze,ze by ly to dni niepłodne.z tego ck sobie przypominam to potem w środku cyklu miałam płodne a teraz jest śluz,ale nie przezroczysty tylko biały. czy sa to nadal dni płodne?czyli wychodzi na to,ze za niedługo bedzie okres?? wtyedy byłam na anty biotykach własnie. wogole mam takie p[ytanie, pewnie głupie... czy jak dojdzie u kobiety do zapłodnienia to ona po tym zapłodnieniu nadal ma dni płodne??czy juz nei ma dni płodnych, bo juz nie ma co zapłodnic, bo juz jajeczko zostało zapłodnione?? niby wsyztsko takie proste i oczywioscie,ale w praniu to roznie wychpodzi ;) .

Gość acidofilna
no ciezka sprawa - a dokladnie ktorego dnai cyklu wspolzylas, bo to dwa dni po okresie to mi niewiele mowi, bo nie wiem jak dlugi masz okres... wiec konkretnie - ktorego dnia cyklu byl stosunek? piszesz, ze czekasz na okres teraz...spoznia ci sie, czy masz go dopiero dostac? jesli masz 22 dniowe cykle, to owulacja zaczyna sie dosc szybko u ciebie... co do drugiego pytania - po zaplodnieniu nie ma dni plodnych, bo jedna komorka jajowa jest juz zaplodniona, wiec przez okres ciazy kolejne komorki po prostu nie wzrastaja...nie jestem pewna jak jest z blizniakami dwujajowymi, trzebaby doczyrtac. nie kochaj sie wiecej bez zabezpieczenia, wpasc wcale nie jest tak trudno

Gość do lilusia
przy krotkich cyklach szczegolnie powinnas uważać na wspolzycie po okresie. Odejmując od 22 dni 14 dni to wychodzi ze ok 8-9 dnia mialas owulacje, a gdy np. okres twoj trwal z 5 dni wiec 2 dni po okresie potencjalnie juz mogloby dojsc do zaplodnienia.Zakladając ze nie konczyl w tobie, i ze zaden plemnik nie przetrwal 1-2 dni do owulacji daje nadzieje ze jednak w ciazy nie jestes:) zycze ci tego bys jednak okres dostala. Zrob moze test wtedy wszystko ci sie wyjasni i miejmy nadzieje ze nerwowka skonczy:)

Gość LILUSIA
ale mi teraz stracha narobiłyscie.... ale masakra... mam andzieje,ze nie, przez antybiotyk i wogóle..

Gość LILUSIA
no dzis jest 22 dzien cyklu, czyli jeszcze sie nie spoznia,ale boje sie,ze nawet sam mzoe sie spoznic przez stres i antybiotyk