Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Regulonka

Tabletki antykoncepcyjne REGULON dobre na tradzik????????

Polecane posty

Gość Regulonka

Hejka !!! Sluchajcie chcialabym zaczac zazywac tabletki antykoncepcyjne ..nie chodzi mi o zabezpieczenie przed ciaza ale o cere..zaczely mi sie problemy z cera..wypryski przetluszczajaca sie cera..chcialabym ja jakos ustabiliwowac..czy one mi pomoga??Jak tak to po jakim okresie bedzie widac poprawe??i czy sie po nich tyje?? POZDRAWIAM GORACO:)

Gość tiki taki
haloooooooooo??? jest tu ktos?

Gość regulonka
???????????????/

Gość Myszka_86
ja biore Regulon, zmienilam z Diane po pol roku brania Diany. Na tradzik-rewelacja-leczylam sie od dlugich dlugich lat i nic nie pomagalo :/ dopiero tabletki anty.. dodatkowy plus ze kiedys podczas okresu skrecalam sie z bolu i mialam raz po 24 raz po 28 a raz po 50 dniach a teraz co do dnia i praktycznie nie boli, pierwszego dnia tylko proszek przeciwbolowy musze brac. tyle ze np mi teraz masakrycznie wypadaja wlosy-mysle ze od Diane bo jak ja bralam to zaczely wypadac. Ale teraz jak zmienilam na Regulon to tez wypadaja :/ juz troche mniej ale jednak wypadaja :| i nie wiem co robic :( sama sie zastanawiam czy lepszy tradzik i ladne wlosy czy piekna cera i wypadajace wlosy :|

Gość hej powiedzcie mi prosze
podnosze bo tez jestem ciekawa

Gość Staszka
A nie boisz sie ze jak przestaniesz zazywac tabletek tradzik powróci i to z nasileniem...ja tez myslałam o talbletach tym bardziej ze kocham sie z chłopakiem praktycznie codziennie, ale babcie odradziła mi jakiejkolwiek ingerencji hormonalnej...pozniej moge miec problemy z waga a tego bym nie chciałam bo obecnie figurke mam w porzadku tylko ta cera :(

Gość hej powiedzcie mi prosze
ja teraz seksu bez tabletki sobie nie wyobrazam wiec chce dodatkowo poprawic cere

Gość Staszka
My sie kochamy bez zabezpieczenia..nio czasem spray na penisa, a nie boisz sie skutków, ze cere sie pogorszy przeciez nie mozesz wiecznie zazywac tabletek

Gość Marta 888
Od regulonu mam super cerę. Zero wyprysków. No nic. I też dobrze go toleruję. Problemu z włosami też nie mam. Wszystko ok.

Gość Lilianof
u mnie cera też ok. Ładniejsza, wypryski baaardzo rzadko się zdarzają. Czasem coś sie pojawi przed okresem, ale ogolnie super. Dodatkowe zalety jakie mi się nasuwają to nie przytyłam ani grama i nie mam jakichś zmiennych nastrojów (przy innych pigiułkach to mi się zdarzało).

brałam Diane i mi pomagała kiedy brałam, potem miałam jeszcze większy problem więc ogólnie hormonów nie polecam, bo zwykle sie to właśnie tak kończy. A jeśli już hormony, to wczesniej badania poziomu hormonów i wzięcie tych które uzupełnią niedobory. Dla osób które nie brały tabletek anty i nie muszą tego brać wlasnie ze względu na zabezpieczenie to polecam CASTAGNUS. Jest to ziołowy preparat dla kobiet, który w naturalny sposób reguluje poziom hormonów. Kosztuje jakies 12 zl Więcej tutaj: http://www.herbapol.pl/pl/index.php?dz=produkt&id=castagnus mi na trądzik pomógł tak sobie - w każdym razie wysypy przed okresem są dużo mniejsze, łuszczenie skóry wtedy też, okres stał się bezbolesny i regularny, no i co najważniejsze nie mialam zadnych skutków ubocznych w sumie zastanawiam sie -- dlaczego wiekszosc lekarzy zamiast mlodym dziewczynom polecac cos takiego to od razu pisze tabsy anty

Diana jest do dupy, tak ogólnie mówiąc, bo pomaga, ale po odstawieniu następuje wysyp. Ja miałam trądzik na początku na czole i plecach, ale po Dianie to już go miałam wszędzie. Regulon biorę, bo chce się zabezpieczyć przed ciążą, ale przyznam, że gin zalecił te tabletki ze względu na trądzik.

Gość mother
Odstawiłam regulon 3 miesiące temu, bo staramy się o dziecko. Brałam go na trądzik i balam sie ze jak go odstawie znow sie zacznie. A musze powiedziec że po roku stosowania regulkonu cera naprawde sie polepszyla. Nie biore tabletek juz 3 miesiąc a cera nadal w porządku:)

Gość Donnie
Ooo bo ja właśnie chce odstawić tabletki i boje się czy trądzik nie wróci a teraz jest bardzo dobrze i nie chciałabym utracić tego stanu

Gość Nie wrócił
Trądziku nie ma. Nie biore regulonu ponad rok i trądzik nie wrócil:D

Gość at Mango
Dobre na trądzik, dobre. Stosuje już 2 rok i nie zamienie Regulonu na żadne inne pigułki. Dla mnie są najlepsze!

Gość PArysa
A jakieś skutki uboczne zauwazyłyście??

Gość effffffa
Dziewczyny nie bądzcie głupie i nie ładujcie się w to bagno jak branie tabletek! Jak się bierze to wszystko jest ok, gorzej jak się odstawi wtedy zaczyna się koszmar... Mi po pół roku od odstawieniu pojawił się okropny trądzik z którym walczę od przeszło pół roku i nie widać efektu a pracuje intensywnie z p. dermatolog. Zrobiłam badania DHEA i wyszło mi podwyższone 3 krotnie! (skutek uboczny odstawienia) poszłam do ginekologa a on mówi mi Diane 35 o nie!!!! nigdy więcej taego badziewia , zaczne brać a po odstawieniu znów wróci nie ma mowy. Firmy farmaceutyczne zbijają w ten sposób miliardy i wkońcu nie na darmo wysyłają lekarzy na wczasy. Branie tebletek to błędne koło.Żadne hormony.Uwierzcie potem są same problemy

Trądzik często wraca ze zdwojoną siłą, ale najgorzej jak pojawi sie dodatkowe owłosienie, co jest bardzo częste oraz łysienie.Dziewczyny niestety nie są informowane od lekarzy o takich skutkach a potem przeżywają tragedię.A lekarze, a jakże zachwalają takie typu środki!!!! A dlaczego????? Bo wiadomo, że taka kobieta kiedys do nich wróci z problemami!!!!

durnowaty temat po raz kolejny!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! KAZDA INACZEJ REAGUJE NA TABSY!!!!!!!!

Gość oleksandra20
posiadam do sprzedania kilka listków regulonu

Gość dj90
mam pytanie ogólnie antykoncepcji. Jestem młoda i niedoświadczona a planuję rozpocząć życie sexualne ze swym partnerem, ginekolog przepisał mi tabletki, czy istnieje ryzyko zajścia w ciąże??????????? to mnie bardzo nurtuje oraz co z nasieniem, które zostaje we mnie wyplywa czy jak ??? bardzo proszę o wszelkie porady w tym zakresie

Gość ania1989
Też zamierzam wybrać się do ginekologa po tabletki na cerę. Czy konieczne będą jakieś badania, czy tylko na podstawie rozmowy może wypisać mi tabletki?

Gość lyla
ja bym nie byla tego taka pewna czy pomoga osobiscie bralam przez pol roku takie tabletki jedne sie nazywaly belara a drugie morena i nie zabardzo pomogly, ale wzasadzie mi nie zabardzo pasowaly bo przy jednych i drugich mialam krwawienia miedzy miesiaczkowe. niedlugo zaczne nowe tabletki moze bedzie lepiej oby bo moja cera tez pozostawia wiele do zyczenia.

ja odstawilam tabletki chyba juz z dwa lata temu (okladnej daty nei pamietam). I niestety przez rok bylo w miare ok, po roku cera mi sie pogorszyla, balam antybiotyki, itd i po odstawieniu znowu tradzik wracal... teraz mam i tradzik i troche wlosy mi wypadaja.. wiec jakbym mogla cofnac czas to chyba bym nie wybrala tabletek znowu. Rozregulowaly mi mega organizm i teraz po 2 latach dopiero powoli wraca do normy.. mam nadzieje ze moj organizm wroci kiedys calkiem do normy..