Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość taka tam

jaka ryba oprócz karpia pasuje

Polecane posty

Gość taka tam

na wigilie co sadzicie o rybie maslanej słyszałam ze nie ma ości

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość łosos i szczupak
a ryba maslana ma osci

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
tylko że tyba maślana ma to do siebie że źle przyrządzona mozna się nią zatruć.Tzn trzeba ją odpowiednio smażyć itd. pasuje morszczuk,dorsz,panga myśle że jaką kto woli

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość i co dalej
dlaczego mozna sie zatruć maślaną,mozesz sprecyzowac ?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Sedzia Dreed
ta a potem frytki, devolaje i Lasagnie....no comment

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
ryba maślana zawiera dośc toksyczny tłuszcz.Zjedzenie tej ryby u niektórych osób może doprowadzić śilnym zatruciem pokarmowym -biegunka,wymioty,śilne pocenie sie.Poprostu prawie jak po truciźnie

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
moim zdaniem kazda ryba, tylko nie karp ;) karp przeciez wcale nie jest smaczny, jest bardzo oscisty i dosc konkretnie skazony. czasem zastanawiam sie, czemu ludzie wlasciwie go jedza, bo rozumiem, ze kiedys, dawno, z biedy i braku zaopatrzenia rynku ... jedyne, co karpia czyni zjadliwym, to dobrze przyprawiony i natluszczony panierunek :D ale to tylko moje zdanie oczywiscie i licze sie z tym, ze niktorzy moga karpia naprawde bardzo lubic :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
podobne zdanie mam o sledziu ;) hmmm, moze i ja zrobie jakas rybe na wigilie ... zebacz by mi sie widzial, tylko cena ... 😭

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
ja bardzo lubie karpia ale kupuje zawsze je na ekologicznych stawach.One nie śmierdzą mułem i dlatego sa smaczne

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ARA
NIgdy nie lubiłam karpia, od kiedy w Polsce pojawiła się panga robię ją nie tylko na Wigilię ale często w normalne dni. Rybkę solę posypuję przyprawą do ryb/nie bardzo dużo bo jest niedobra/ robię ciasto z jajek, mąki i mleka - musi być dość gęste , wkładam rybkę do ciasta i smażę . Jest pyszna i przypomina rybki jedzone latem nad morzem.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość e taaaaaaaaam
ciasto z mleka ,jajek i mąki -jakie proporcje-sprobuje i ja

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ARA
Zapomniałam o najważniejszym panga nie ma ości więc nie trzeba się stresować dając ją dzieciom.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość yeiuydd
u nas wdomu robi się pstrągi, specjalnie przed Wigilią takie apetyczne, świeże trafiają do sklepów pychotka, sporo mięsa, i ości mniej niż u karpia

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ARA
Ciasto robi się na oko np. 2 jajka 4 lub 5 łyżek mąki i 2łyżki mleka. Ciasto musi być gęste nie takie jak na naleśniki/lejące/ ale raczej takie jak na placki. Jajek nie musi być dużo konsystencję ciasta lepiej regulować mąką i mlekiem.Ciasto można trochę posolić ale nie dużo bo rybka jest solona.Spróbować warto wcześniej nie w samą Wigilię żeby nie było wpadki.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość wiesz uwazam
Ara dzieki

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×