Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość strefa nieznana

do mam karmiących piersią 6 miesięczne maluszki

Polecane posty

Gość strefa nieznana

Synek ma 6 miesięcy, karmię go piersią i od dwóch tygodni podaję jabłuszko, zupki. Zastanawiam się czy podać mu kaszkę na mleku modyfikowanym? Dziewczyny, czy Wy podajecie je swoim maluszkom? 🌻

Mam identyczna sytuacje ..ale dziecko 5 -cio miesieczne . Podajemy raz dziennie jabluszko przez 5 dni ( bo dopiero zaczela )..a potem dodatkowy bedzie posilek w postaci marchewki z ziemniaczkiem ..( Gerbera).. Nie bede dokarmiac zadnym mlekiem modyfikowanym ..tylko karmienie piersia .. Nie rob tego ..nie wprowadzaj sztucznego mleka .Jesli chcesz bardzo podac jakas kaszke to gotowa bezmleczna zrob na wodzie i dodaj przed samym karmieniem wlasne sciagniete mleko ..bedzie kaszka na mleku ..Ja tak bede robic ..tak doradzila lekarka .. Pozdrawiam

Gość strefa nieznana
Bardzo dziękuję za odpowiedzi :) 🌻

No tak, Gio ma rację, jak możesz to używaj do kaszki ściągniętego mleka, urozmaicisz jadłospis a zdrowsze jest

Gość strefa nieznana
Tak zrobię, tylko trochę mnie przeraża to sciąganie ;)

ja mojemu dziecku takie kaszki juz podaje od 5-go miesiaca. Bardzo je lubi.

Gość PNM ZAPOMNIAłAś
zmienić mail...hi hi

moja 6 miesięczna córeczka dostaje i pierś i sztuczne-a to dltego,bo nie chce mojego mleka z butelki ani łyżeczki tylko z piersi,więc jak zostaje z moja mama to dostaje dwa posiłki na mleku sztucznym (bebiko2) a po moim powrocie z pracy dostaje pierś (aż do wieczora z przerwą na deser) przed spaniem dostaje butlę kaszy na sztucznym i śpi aż do 4 rano,bo bez tego budzi sie standartowo co 2 godziny bo jest glodna,oprócz tego je wszystkie zupy (oprocz ogorkowej,fasolowej kapuśniaku itp.),tarte jabuszka,gruszki,winogron,brzoskwinie,banany,jagody,deserki z dodatkiem jogurtu gerbera dla 6 m. to wszystko jest uzależnione od tego czy jesteśmy z takim maluchem w domku,czy też pracujemy moja mama musi ja nakarmić czymś w zamian skoro nie ma mnie ale nic sie nie dzieje dziecko bardzo dobrze się rozwija i uważam że to indywidualna sprawa każdego malucha kiedy jakie pokarmy zaczyna przyswajać wszystko na zasadzie prób i błędów,jeżeli mamy podejrzaną kupkę lub wysypkę to narazie rezygnujemy z tego co podaliśmy