Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Miracle2006

podwyższony prgesteron w 21dc

Polecane posty

Gość Miracle2006

Staram się z mężem o dziecko, ale mam ciągle problemy, pierwsza ciązę poroniłam w 13 tyg.,teraz lekarz kazał mi zrobić badanie hormonalne, progesteron i prolaktyna w 21dc.,prolaktyna 22,4ng/ml, a progesteron 22,73. i właśnie progesteron jest za wysoki, prolaktyna też blisko górnej granicy,idę do gina dopiero za 2 tyg. jeśli ktoś wie co oznacza wysoki progesteron, prosze by napisał mi,z góry dziękuję

Gość Miracle2006
halo, czy jest tu ktoś??

słyszałam o zależności ze podwyższona prolaktyna obniża progesteron jeśli chodzi o poronienia to bardziej groźne jest jak się ma za wysoką prolaktyne (bo automatycznie obniża progesteron) natomiast zbyt wysoki progesteron nie wiem na co moze wpłynąc!? jednak duphaston czy też luteinę przepisuja lekarze na podtrzymanie ciąży a to nic innego jak progesteron dlatego sama jestem ciekawa czy za wysoki progesteron jest grożny dla ciąży? trochę było by w tym mało logiki

22,73 ng/ml to bardzo dobry wynik, a prolaktyna też OK, więc o co właściwie chodzi? Gorzej jakbys miała progesteron poniżej 1,7 ng/ml

Gość Miracle2006
dziękuję za odpowiedź