Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Cięty język

ile kosztuje godzina pracy informatyka?

Polecane posty

Czy wiecie ile kosztuje godzina pracy informatyka? Chcialam kogoś wynająć, ale mi facet powiedzieł że świadczy usługi w tej branży dla pewnej isntytucji budżetowej i tam mu płacą 80 zł netto za godzinę pracy. Sprawdziłam to swoimi kanałami w tejże instytucji i okazało się że rzeczywiście mu tyle płacą. Czy to nie rozbój w biały dzień?????

Gość A ile ty
chcesz zapłacic?

Gość 43634634
nie rozbuj bo nie ma 168 godzin w miesiącu tylko 10-15!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gość nic nie kosztuje
:classic_cool:

Lekarz specjalista wysokiej klasy nie bierze tyle za wizytę a chłopaczek, który coś podepnie i kliknie chce 80 netto? Nie mówię o informatyku, piszącym programy.

Gość A ile ty
to może zrób to sobie sam :-)))

Gość vckufb
lekarz specjalista wysokiej klasy bierze za godzine o wiele wiecej. jak ci sie cena nie podoba to znajdz tanszego informatyka. albo moze sama idz na studia jak juz po wielu latach anuczysz sie wszystkiego o kompach, programowaniu itp to tez bedziesz tyle zarabiac, proste

Na swoje zabki nie narzekam, ale to inny temat. Natomiast irytuje mnie chłopczyna, który przychodzi kliknie w dwóch miejscach i krzyczy 8 dych. A ile kosztuje wizyty u specjalisty to też wiem, ale to też inny temat bo rozmawiamy o chłopaczkach łasych na pieniążki. Na szczęście informatyków jest jak psów i jest w czym wybierać.

Gość Eh...
"Informatykow jest jak psow" - chyba nie masz na mysli specjalisty z prawdziwego zdarzenia. Obecnie na rynku pracy brakuje doświadczonych programistow, projektantow www i grafikow, a takze administratorow sieci. To sa prawdziwi informatycy, a nie ci chloptasie, ktorzy lykneli jak system postawic, bo to nawet dziecko potrafi !!!

niestety, a moze stety tyle informatycy biora. fakt, faktem informatykow jak psow, 3/4 z nich nic nie umie :D

Gość ot i napisałem
Cięty język napisał: Natomiast irytuje mnie chłopczyna, który przychodzi kliknie w dwóch miejscach i krzyczy 8 dych. Ma wiedzę i może krzyczeć ile zechce inny problem czy ktoś mu za to zapłaci. Irytujecie się że koleś przyjdzie i kliknie dwa razy i naprawi wasz problem, a ja mam inne pytanie czy to jego brocha że wy nie umieliście kliknąć dwa razy ??

Gość Bzdury gadasz
18:24 Eh... "Informatykow jest jak psow" - chyba nie masz na mysli specjalisty z prawdziwego zdarzenia. Obecnie na rynku pracy brakuje doświadczonych programistow, projektantow www i grafikow, a takze administratorow sieci. To sa prawdziwi informatycy, a nie ci chloptasie, ktorzy lykneli jak system postawic, bo to nawet dziecko potrafi !!! Jestem grafikiem i na pewno nie informatykiem! Projektuję ulotki, wykonuję strony www i animacje. Wprawdzie znam się na instalacji systemu i zarządzaniu siecią, zakładaniu kont, niektórych opcjach zabezpieczenia itd. - ale to INFORMACJE DODATKOWE nie mające z grafiką nic wspólnego! A na rynku pracy doświadczonych grafików jest od cholery. Nieliczni dużo zarabiają, ja mam tylko 10 zł za godzinę!!! 100 zł zdarza się mieć za dodatkowe fuchy, ale nieczęsto! Więc to nie norma! Godzina pracy informatyka w Poznaniu: ok. 50zł. Przy 2 i więcej zniżka.

a moja facet jest informatykiem i dostaje prace na umowy zlecenia czy jakos tak i ma za h 80...albo i wiecej zl...a nie pisze programow ani innych takich rzeczy...prowadzi zajecia z mlodzieza

Gość jugol
Byłem u lekarza i tylko posłuchał mi płuca 2 razy. Przepisał lek i wziął 80 zł. Rozbój? Nie jeżeli jesteś tak mądry to posłuchaj sam płuca i będzie o wiele taniej !! Tak samo z komputerami.....

Gość gość
Znajdę męża informatyka, który zarobi 12 tysi na miesiąc! buhahhahahhah

Mój facet jest informatykiem. Ważne jest, żebyś zrozumiała: informatykowi nie płacisz za to, że dwa razy kliknie. Płacisz za to, że wie, gdzie kliknąć. Był raz jeden klient, który strasznie kłócił się o stawkę. Miał kompa zrobionego w trzy godziny i nie chciał zapłacić. Mój facet cofnął to, co zrobił i wyszedł. Po trzech dniach facet z płaczem prawie dzwonił, że prosi, żeby mu to zrobić, bo był w innych firmach i powiedzieli mu, że co najmniej tydzień to zejdzie, bo niby skomplikowana naprawa. Cóż, nie wzięliśmy jego kompa ponownie. Płaci się za to, że ktoś ma wiedzę, dzięki której zrobi to w dwa kliknięcia, zamiast wystawia złą diagnozę, najchętniej wymieniłby połowę części i wystawia jeszcze rachunek za takie partactwo

Gość Piotr programista
jest anegdota: pacjent: ile kosztuje wyrwanie zęba? lekarz: 300zł pacjent: ile będzie trwało? lekarz: 20minut pacjent : 300zł za 20 minut !!!!?????? lekarz: jak pan chce to mogę rwać 4 godziny. Rada dla osób, którzy uważają, że KTOKOLWIEK bierze za dużo: rób to samo i zarabiaj.

Gość Karolina342
Zgadzam się z Jennifer Bonnel, a jak komuś nie pasuje to niech sam sobie zrobi, albo niech sie sam nauczy zawodu, wkurzają mnie ludzie co sami gó..no umieją a bedą krytykowac kogoś że za dużo bierze - nie pasuje to idź gdzie indziej albo zrób sobie sam!

Gość gość
Jako taki "chłopaczek" pracuję ok 15 lat, na kursy, szkolenia i studia wydałem może ok 50k zł i poświęciłem wieeeele godzin, zrób dziewczynko tyle samo i tyle samo zarabiaj, albo wynajmij innego chłopaczka "spod bloku" to może zrobi to za piwo + Twój portfel -jak się odwrócisz :) Podobnie jak opisywała Jennifer Bonnel, to co jeden robi 2h inny robi 2 dni, ale za połowę mniejszą stawkę.... (Ja biorę 60 zł/h, przelicz ile godzin pracuję, aby zwróciły mi się wydatki)

Gość gość
To weź kobieto "chłopaczka", co bierze 5 złotych za godzinę, wysadzi Ci w powietrze Twoje dane, a potem z płaczem się zgłosisz do innego "chłopaczka", który bierze 500zł za kazdą rozpoczetą godzinę i będzie ci te dane odzyskiwał. Ręce opadają.

Gość gość
Jak mnie wkurwiają tacy ludzie jak Ciety język

Gość gość
Jak mnie wkurwiają tacy ludzie jak Ciety język jak nie pasuje to sama sobie zrób...

Gość gość
Serwisuje kompy i obsługuje małe firemki. Biorę w 2016 r. około 70-80 zł za godz we Wrocławiu, zależy co robię. Oczywiście będę bronił informatyków, ale wiemy że sa partacze co sie nie znaja i sa i tacy co robią na odwal się itp. Ale jak ktos myśli, że zarabiam 80 zł pracując 160 h w mcu czyli 12 tys. to jest mocno w błędzie. Po pierwsze wystawiam FV, wiec płące podatki i ZUS po 2 jak jade do klienta to najpierw musze sie przygotować, zabrac sprzęt i często jechac 30 min przez miasto w 1 stronę, wiec wchodze trace 30 min na rozpoznanie problemu, pogaduszki z gadułami, robię przez 1h coś i Wychodzę wracam i co..mineło 2,5 h zarobiłem 80 zł. i spaliłem przy tym paliwa za np 10 zł.. a co wtedy gdy klient zrezygnuje z usługi...zwraca mi za paliwo czyli jestem tylko 1h w plecy. To taki prosty przykład jak zarabia się na IT. Żeby opłacić ZUZ (1,1 tysia.) musze takich klientów miec - ilu? -- TAK 14, plus 1 zarobi tylko na paliwo, 2-3 na podatek czyli po 20 kliencie zaczynam zarabiać :) Cudnie prawda??? Jednak, aby rozwiać głupie pytania czemu to robie skor takie nie opłacalne? to przyznam, ze nie każdy klient płaci po 80 zł. Są prace po 200, 300, 400 zł i droższe, ale nie spędza sie na nich na pewno 2h godzin, tylko wiecej. czasem po 3 - 5dni, oczywiście nie w trybie ciągłym. Ale sa tez prace gdzie siedzisz 3 h i pracujesz tylko 1h, bo reszta to czekanie na pobrania, na konfiguracje, instalacje, updejty - choćby Windy. Nikt ci nie chce zapłacic za 3h siedzenia, ale jednak 3 h zleciało. W każdym razie NIC nie jest na świecie albo białe albo czarne, gdyby IT specjalista(pierwszy lepszy) zarabiał po 100 zł na h i pracował po 100 h w mcy i brał dokładnie za kazda h spedzoną pod kompem to byśmy mieli drugi Luxemburg tu, a kazdy mały chłopiec chciałby byc informatykiem. I tak mógłbym pisać i pisać. Dodam tylko, że w kazdym zawodzie jest ryzyko, jest odpowiedzialność, w tym również. To ryzyko też musi być wkalkulowane w cene.

Gość prawictwo pospolite 142
inforamatycy i prawnicy drodzy nie są dlatego ze w POlsce jest ich wysyp.. MAmy ich za dużo .. Za komuny było 3 razy mniej prawników niz obecnie Gorzej z lekarzami .. W Polsce brakuje chirurgów

Gość Mike 09991
Ha Ha pozdrawiam tą paniusie co tego posta zaczęła , jeśli uawżasz 80-100 zł za zdzierstwo to zapraszamy kursy politechnika i praktyki czekają bo jakoś nie widzę żeby do PWr'u stały w kolejkach same panie ciekawe dla czego ? A płacisz za wiedzę której z powodu lenia nie chciało ci się panienko przyswoić . Co do porównania do lekarza wiesz nie znam żadnego informatyka który powiedział by "Przepraszam już nic więcej nie mogę dla pani zrobić "

Gość gosciu
Dnia 14.12.2006 o 15:15, Cięty język napisał:

Na swoje zabki nie narzekam, ale to inny temat. Natomiast irytuje mnie chłopczyna, który przychodzi kliknie w dwóch miejscach i krzyczy 8 dych. A ile kosztuje wizyty u specjalisty to też wiem, ale to też inny temat bo rozmawiamy o chłopaczkach łasych na pieniążki. Na szczęście informatyków jest jak psów i jest w czym wybierać.

pamitaj płaci się za wiedze a nie czas poświęcony 😉