Gość to chyba w normie Napisano Grudzień 15, 2006 Nie rozumiem, o co pytasz? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
*oolka 0 Napisano Grudzień 15, 2006 Odebrałam dziś wynik. Prolaktyna 676mlU/l---wyliczyłam że to 33,8ng/ml Czy któraś z was miała taki bądz podobny wynik??????? Oczywiście ,że wybiore się do lekarza,ale chciałam też informacje uzyskać dzięki temu topikowi. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
*oolka 0 Napisano Grudzień 15, 2006 nie to nie jest wynik w normie.Jest sporo zawyżona ----to już hiperprolaktynemia. Kilka godzin już siedzę i odczytuje wyniki w internecie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość to chyba w normie Napisano Grudzień 15, 2006 No napisalam przeciez ze w normie. Norma jest chyba od 5 do 35 czy cos kolo tego :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość to chyba w normie Napisano Grudzień 15, 2006 AAa, to pewnie ja ci podalam norme dla tego w jednostkach co ty masz ponad 600. Sorki, przykro mi. Byl tutaj taki topic, wpisz w wyszukiwarkr prolaktyna. Dziewczyny Ci tam pomoga. A jakie masz objawy? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
*oolka 0 Napisano Grudzień 15, 2006 chciałam z kimś porozmawiać na temat zawyżonej prolaktyny z podobnym wynikiem,wiem,ze jest juz póżno i .......śpicie:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość to chyba w normie Napisano Grudzień 15, 2006 Ja nie spie, ale za 3 minuty koncze prace, wiec sama rozumiesz... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
*oolka 0 Napisano Grudzień 15, 2006 do ---to chyba w normie-- norma i to ta najlepsza to od 5do 15.Póżniej do 25.A powyzej 25-to hiperprolaktynemia. Z Objawów to ja mam może jedynie to,ze skąpy @ no i nie mogę zajśc w ciąze.......:( Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
*oolka 0 Napisano Grudzień 15, 2006 .....jeszcze pracujesz??????????? ale chyba w domciu????:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
*oolka 0 Napisano Grudzień 15, 2006 odświezam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Lusia_79 0 Napisano Grudzień 15, 2006 Ale chyba widzisz ze jest topik prolaktynowy-mnóstwo wiadomości. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
*oolka 0 Napisano Grudzień 15, 2006 gdybym mogła te informacje uzyskać na innym topiku poświęcinym prolaktynie---to z pewnoscia nie zakładałabym NOWY. Nie sadzisz??????? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Lusia_79 0 Napisano Grudzień 15, 2006 Podejrzewam ze na ponad 200 stronach napewno coś znajdziesz. Nie znaczy to że nei chce odpowiadac ale poprostu po co zakladac temat skoro taki jest. Owszem jest to wynik podwyższony ale znowu nie można powiedziec ze az tak wysoki.Należałoby go powtórzyć za miesiąc czy dwa. Ale skoro piszesz ze nie możesz zajśc w ciąże to moze to być powód , ale nie musi. Jak pójdziesz do lekarza napewno dostaniesz leki- mysle ze nie zajmie Ci dużo czasu zbicie tej prl. Mam tylko jedno pytanie-czy stosowałaś dotychczas antykoncepcje hormonalną? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Lusia_79 0 Napisano Grudzień 15, 2006 Chętnie z Toba pogadam, ale bez zbędnych nerów. Wiem jakie skutki wywołuje ten hormon-przeciez to hormon stresu-więc trzeba nerwy trzymac na wodzy. Wiem co mówie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
*oolka 0 Napisano Grudzień 15, 2006 Lusia---uważam,że podchodzisz do mnie bardzo surowo,uwierz mi przejrzałam wszystko wczoraj na kafeterii zanim załozyłam ten topik.Owszem jestem w tym wszystkim zielona-bo to cos nowego dla mnie i nie ukrywam że to dla mnie bardzo ważne. Tak używałam tabletek anty,ale kilka lat temu. Widzisz nie martwiłam bym się tym gdyby to było tylko troszke zawyżone-wiem,ze można zbić ,ale ten stan to już ostatni poziom prolaktyny i nazywa sie tak jak już pisałam hiperprolaktynemia(może oznaczac guza w przysadce mózgowej) Dlatego chciałam się dowiedzieć czy któras z dziewczyn miała podobne wyniki i czy może jej gin kazał zrobić rezonans głowy aby wykluczyc guza? czy moze to tylko spowodowane jest dużym stresem bo tarczyce mam w normie. a czy ty leczyłas się na podwyzszona prolaktynę? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Lusia_79 0 Napisano Grudzień 15, 2006 Nie uważam abym traktowała Cie surowo. Poprostu odsyłam do topiku gdzie jest naprawde duzo informacji. Po drugie po co szukac i pamiętać w ajkich tematach pisuja dziewczyny skoro można w jednym . Jestem tam już od prawie 2 lat i od takiego też czasu wiem o mojej prl. Ja takie objawy jak Ty -z różnica ze nie starałam sie o ciąże- miałam przy 80 ng/ml. Jeżeli chcesz cos wiedzic o gruczolaku to jest też topik o gruczolaku rzysadki. Bradzo duz dowiedziałm sie tam na ten temat i też pisuje. O tabletki pytam bo on powodują takie rzeczy jak podniesienie poziomu prl, chociaż to tez różnie bywa u różnych osób. Pamiętaj ze każdy organizm jest inny iinaczej reaguje. Namawiam cie abyś wstąpiął an topik o prl , jest obszerny ale tam wszystkie sie spotykamy. A takich dziewczyn jak Ty czy ja jest naprawde dużo. Nawet nie zlicze z iloma dizeliąm sie wiedzą i doświadczeniem-a chce to robić bo sama troche wiem ale i dowiaduje sie od innych. Jak masz pytania to śmiało. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
*oolka 0 Napisano Grudzień 15, 2006 Dzięki Lusia:):):):) a na którym z tych topików jestes Ty???:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Lusia_79 0 Napisano Grudzień 15, 2006 Prolaktyna-to ten który ma ponad 7000 wpisów. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
*oolka 0 Napisano Grudzień 15, 2006 Lusia podaj mi linka na wasza stronkę.:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Lusia_79 0 Napisano Grudzień 15, 2006 http://f.kafeteria.pl/temat.php?id_p=1567694 w tej chwili kiedy to pisze temat jest 2 linijki niżej niż ten. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach