Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Popieprz...

Muszę usunąć pieprzyk i brodawkę - gdzie to iść zrobić?

Polecane posty

Gość Popieprz...

Ile to trwa, czy trzeba zostac w szpitalu. Do kogo zie zwrócić z tym? czy trzeba skierowanie od internisty?

Gość najpierw dermatolog
jeśli chcesz za free, jeśli szybko i sprawnie to do jakiegos prywatnego zakładu się tym zajmującego

Gość Popieprz...
Jak za free to do prywatnego? Moze do panstwowego?

Gość najpierw dermatolog
za free tylko państwowy a to może potrwać...

Gość Popieprz...
moge poczekać, aby w lecie juz tego nie miec :-) To ide do dermatolaga czy rodzinnego najpierw?

ale do kogo trzeba sie zglosic? czy kosmetyczka nie moze tego usunac - slyszlam o czyms takim jak \"wypalanie\" pieprzykow

Gość ja to miałam
bez skierowania w szpitalu onkologicznym,od razu zrobili histopatologie.Znieczulenie miejscowe i od razu do domu/nie mozna prowadzic samochodu:)/

Gość najpierw dermatolog
bez skierowania w szpitalu?? wątpię....

Gość najpierw dermatolog
kosmetyczka?? no fuckin way....

Gość Popieprz...
Słyszałam, że do kosmetyczki nie ma co z tym iść, bo może źle zrobić. Najlepiej do chirurga albo onkologa. No i od razu zbadac ten "wykwint" :-) A jak sie znieczuli to miejsce to boli potem wycinanie? Zakładają szwy? Pieprzyk mam na biodrze a wystająca brodawke pod pachą i mi przeszkadza w goleniu, czasami boje się, że ja utnę :-)

ja zrobilam tak: poszlam do przychodni specjalistycznej, gdzie mozna sie zapisywac miedzy innymi do chirurga na kase chorych.czekam teraz na konsultacje okolo miesiaca. do tego czasu musze isc do rodzinnego wziac skierowanie.z tym skierowaniem na konsultacje, zeby lekarz stwierdzil ktore pieprzyki mozna usunac i potem zabieg.wysylaja tez to co ci wycieli do badania zeby sprawdzic czy wszystko ok.no to tyle, pozdrawiam:)

Gość ja to miałam
Onkologiczne szpitale/poradnie/przyjmują bez skierowania.Ja zadzwoniłam i po prostu pani ustaliła termin usuniecia znamion. Miasto Poznań,klinika onkologii.

Gość xcolax
Ja dostalam skierowanie od dermatologa do szpitala onkologicznego.Tam zrobili znieczulenie miejscowe, ktore w sumie bardzo bolalo bo pieprzyk mialam pod biustem z lewej strony. Onkolog usunal pieprzyk i ejstem bardzo zadowolona w koncu nie martwie sioe , ze pieprzyk zaczepi mi sie o stanik.

Gość gość
Sam miałem problem z brodawkami swego czasu. Próbowałem kilku sposobów i właściwie sam nie wiem, który okazał się skuteczny, ponieważ stosowałem je naprzemiennie. Jednak to dobry znak dla innych, że można się ich pozbyć. Najlepszy okazał się preparat WARTIX.