Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość asia__27

Przegroda w ciąży i jednorożna macica...

Polecane posty

Gość asia__27

Czy któraś w Was kobiet tak ma, miała. Czy miałyście problem z zajściem w ciąże i utrzymaniem dziecka. Czy konieczny był zabieg usunięcia? Podzielcie się waszymi uwagami na tn temat. I jeszcze jedno czy macie problemy w współżyciu?

Gość asia__27
jednorożna macica, to macica nie do końca wykształcona, z jakby to powiedziec wadliwą budową, z niesprawnym 1 jajowodem

Gość asia__27
Mam takie właśnie wady i wszedzie pisze ze bardzo utrudniają zajście w ciąze i jej donoszenie. Jestem ciekawa jak jest z innymi kobietami jak one przechodziły ciąże. Ja już urodziłam dziecko, w wyniku tych właśnie wad w 34 tyg. ciąży.

Gość asia__27
Marco a mogę wiedzieć dlaczego Ciebie ten temat zainteresował, bo po nicku twierdzę że jesteś mężczyzną

Gość asia__27
Ja przed ciąża byłam na tabletkach antykoncepcyjnych,

Gość asia__27
wiec okresy jak to mój lekarz mówi"państwowe" z zegarkiem w ręku

Gość asia__27
to Cię przepraszam twój nick mnie zmylił

Jakie tabletki brałas???I jak długo?Po co?Dla zapobiegniecia ciąży czy leczniczo:)

Gość asia__27
Brałam tri minulet przez 2,5 roku, aby zapobiegać ciąży. Po odstawieniu i dowitaminizowaniu się po 3 mies. zaszłam w ciążę

Asieńko poprostu pierwszy raz się spotykam z takimi pojeciamijak przegroda macicy i jednorożna macica

Asiu a jak się dowitaminizowywałas:)?A miałas po odstawieniu tabsów regularne @tzn okresy?

Gość asia__27
dowitaminizowanie polegało na braniu witamin po tabletkach i kwasu foliowego, przez 3 mies. wystrzegałam się zajścia w ciąże troszeczkę, jakby to powiedzieć musiałam oczyścić organizm. A okresy tak miałam regularne.

Gość asia__27
tak w zasadzie nigdy nie miałam problemów z miesiączką, nawet przed tabletkami mój cylk to 28-29 dni

Asienko a przegroda macicy to co to??Co masz córeńkę czy synka??

Gość asia__27
ojej zle napisałam miało byc przegroda w pochwie :( to przegrodzona ścianka:( Mam córeczkę

Gość asia__27
a ty juz masz dziecko czy dopiero planujesz, a może sie wystrzegasz?

Gość asia__27
to jest tak jakby taka błona a ile masz lat jesli mogę wiedzieć? długo się juz starasz?

Jestem 2 lata młodasz od ciebie,bynajmniej patrząc na twój nick,staram się od miesiąca:)

Gość asia__27
to zyczę Ci owocnych starań i zero komplikacji w czasie ciąży i porodzie! Mam nadzieję ze wszystko pójdzie dobrze i dzidzia bedzie piekna i zdrowa :)

Gość ameda
ja również mam jednorożna macice niestety nie moge zajsc w ciążę od 6 lat miałąm 3 inseminacje i 1 invitro .w planach nastepne invitro.

Gość maja21sc
ja też mam macice jednorożną a 5 miesięcy temu urodziłam córeczke. w 39 tygodniu ciąży

Gość fefcia89
ja też mam taką przegrodę i jestem w ciąży, nie miałam problemu z zajściem w ciążę, mimo, że lekarz twierdził, że mogę mieć. jestem w 20 tygodniu ciąży i mam nadzieję, że donoszę jak najdłużej a najlepiej do końca. we współżyciu mi akurat, to nie przeszkadza bo ja akurat mam jedną mniejszą przegrodę i drugą większą, więc korzystam z tej większej ;) dzidzia na szczęście też zagnieździła się w tej większej ;) pozdrawiam