Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość asia__27

Przegroda w ciąży i jednorożna macica...

Polecane posty

Gość jednorożec36
ja też mam macicę jednorożną i problemy z zajściem w ciążę.4 lata starań - niestety bezowocnych i wylanych łez.Teraz biorę clomid, ale nadal nic.Ja już straciłam nadzieję

Gość asius2306
witam wszystkie Panie ja również mam macice jednorożną problemów z zajściem w ciążę nie miałam, przeszłam ją praktycznie bez żadnych dolegliwości miałam cesarkę córcia fakt faktem duża nie była 2400x51cm ale cała i zdrowa dzięki Bogu także nie panikujcie moje drogie panie, każda kobieta ma inny organizm

Gość kusikusi
dziewczyny jestem rozbita! pierwsza ciąża w miare spokojnie przeszłam, druga obumarła w 8tyg, po 4 miesiacach od zabiegu niespodziewanie znow zaszłam :) teraz jestem w 18tyg, do gina chodze co dwa tyg i wczoraj okazało się że zrobiła mi się błona i dzidzia ma za mało miejsca na prawidłowy rozwój..myślicie ze mogli mnie żle oczyscic i od tego mi sie zrobiła? znacie jakieś podobne przypadki? czy dzidzie rodziły się zdrowe?

ja mam przegrode w macicy i jestem w 13 tyg ciazy. Z Zjsciem w ciaze chyba nie było tak źle bo w 5 cyklu starań zaszłam ale od poczatku ciazy jestem na zwolnieniu mam lezec i biore duphaston

Gość kusikusi
a co Ci powiedzial gin na ta przegrode? mowil cos o konsekwencjach? o ryzyku? o tym jakie sa szanse dla dzidziusia?

Ja miałam przegrode pochwy. Pochwa była podzielona, ale też nie równo. Niestety ta błona była dosyć gruba i miałam tez problem ze współżyciem. A ciąża była niemożliwa. Macicę na szczęście mam prawidłowo zbudowaną. Przegrodę usunęłąm w prywatnej klinice chirurgii plastycznej, ale wiem, że takie zabiegi wykonuje się też na fundusz. Ja miałam niestety pecha, bo zawsze w umówionym terminie lekarze strajkowali, a ja nie chciałam dłużej czekać. Dzisiaj za to czekam na mojego maluszka, którego mam pod sercem od 7 miesięcy.

kusikusi mnie od razu powiedział o co chodzi i co to jest pokazał na usg 3D jak to wyglada i od razu powiedział ze mam 30% szans na donoszenie ciazy. Nawet karty ciazy nie załozył do 10 tyg. Brałam od poczatku duphaston i dzis mam 13 tc i naostatnim usg ppowiedział ze dzidzia sie pieknie rozwija a przegroda troszke sie naciagla. Ja wierze ze sie naciagnie mocniej i nie bedzie z niczym problemu. Tyle ze nie podejme sie porodu naturalnego Tylko cesarka wchodzi w gre

Gość kusikusi
hanna dziekuje za odpowiedz. pocieszyłaś mnie tym ze Ci sie rozciagneła, przynajmniej wiem ze u mnie tez jest szansa na to.wczoraj bylam na wizycie i juz bym chciala na następną żeby zobaczyć co u mojego maluszka słychac, a to jeszcze dwa tyg.. ;)

Gość kusikusi
oczywiscie razem z Tobą mam nadzieję ze wszystki będzie dobrze!! Musi byc!!

Gość discoverymum
Witam, Z jednorożną macicą są pewne komplikacje. Dzieci zwykle rodzą się jako wcześniaki, z niską wagą urodzeniową. Najzwyczajniej jako mięsień macica nie ma gdzie się już rozciągać. Każda kolejna ciąża powoduje już nieco lepsze rozciąganie macicy, więc nastepne dzieci mają większe szanse na poród w późniejszym tc niż pierwsze.

kusikusi a w którym tyg jestes?? Bedzie dobrze nie martw sie, ja wierzev w to. Jak jestes pod stała kontrola to jest ok. Ja mam usg co 3 tyg dlatego jestem spokojna :)

Gość kusikusi
jestem w 18.tyg, ja na usg chodze co dwa tyg a najchetniej chodziłabym nawet codziennie żeby wiedzieć co się dzieje ;) mi kartę ciąży też założył poźno, dopiero w 12tyg a od 5 już gina odwiedzałam. Wczoraj szperałam troche w necie i znalazłam mądrą i logiczną wypowiedź, która bardzo mnie uspokoiła, mianowicie jakiś gin powiedział dziewczynie, która miała to samo co my, że to jest tak jakby to była ciąża bliźniacza lub nawet trojacza, dzidzius ma poprostu mniej miejsca dla siebie. Dla mnie to jest bardzo rozsądne i narazie tego będę się trzymać ;)

kusikusi ale mój gin mi dokładnie to samo powiedział, on długo pracowal w chicago i tam podobno przegrode traktuje sie własnie nie jak zagrozenie tylko jak ciaze blizniacza. A ciaza blizniacza to przeciez nie oznacza porazki. Bedzie dobrze ja w to wierze, a najgorsze mamy za soba bo Ty masz 18 tc a ja 13 i najwieksze zagrozenie poronieniem mineło . A znasz juz płec?? Bo ja ide w poniedziałek na usg genetyczne i mam nadzieje ze sie dowiem :) pozdrawiam

Gość kusikusi
Hanna8701 a skąd jesteś? masz rację, że najwieksze zagrożenie minęło ale jest jeszcze "opcja" porodu przedwczesnego, tego tez sie boje bo czuje jak mi synuś (wiem już od 16tygodnia, siusiak taki duży że nie dało sie nie zauważyć hihi ;)) napiera na szyjkę, czuję że musze czesto się położyć bo w kroku aż boli jakbym miała zakwasy..jak mi to przez weekend nie minie to dzwonie do gina, bo tak raczej być nie moze :/ a leżenie u mnie nie takie łatwe bo mam półtoraroczną bardzo żywą córeczkę ;) z którą większość tygodnia jestem sama w domu, ale jakoś daję radę ;)

kusikusi ja z Krakowa. A to masz juz jedno dziecko, i pewnie nie wiedziałas przy wtedy ze masz wade. Wiem ze jestryzyko przedwczesnego porodu ale mi lekarz powiedział ze jeżeli sie rozciąga to ryzyko sie zmniejsza a kazda macica sie rozciaga przeciez w ciąży :) kazda na swój sposób ale zawsze cos :)

Gość ZOĆKA JJ
WITAM! Ja również należę do jednorożców w dodatku z przegrodą w pochwie i prawdopodobnie dwiema szyjkami. mam pytanie czy w takim przypadku wykonywane jest cc, pierwszą córeczkę (2800) urodziłam przez cc ale wada ta nie była przyczyną cc. lekarze powiedzieli mi we wcześniejszych badaniach że mogę rodzić naturalnie . własnie planuję drugie dziecko i boję tej niepewności jak w przypadku pierwszej ciąży. może ktoś jest w podobnej sytuacji, albo urodził drugie dziecko z tą wadą;(

Gość ANUSIA86
Witam.My z zmężem tez chcemy zaczelismy starania o malenstwo ale przedtem byłam u gin i stwierdził macice z przegroda// Załamałam sie kompletnie ale widze ze niektore z was nie miały problemy z zajsciem. Tak mnie nastraszył ginekolog i dał czas 3 miesiace ze jezeli ni e zajde w ciaze to bede miała uwuwana przegrode/

Gość Emmmmi
Powiem tak dziewczyny nie ma sie co martwic jestem w 36tyg ciazy choc bylam trzy razy w szpitalu bo milam przedwczesny porod ale skurcze zatrzymali...to teraz dopiero sie dowiedzialam ze mam macice jednorozna...maly nie chce sie obrocic jest posladkami trudno bedzie Ciecie ale bede miec synka i wcale sie nie staralam tylko wpadka o co mam...takze co komu pisane jest nie ma co sie przejmowac moze jak bym dowiedziala sie wczesniej to tylko bym sie martwila a tak lekarze mowia aby wytrzymac do 37tyg i bedzie dobrze pozdrawiam;p